Mihin voi käyttää latva-artisokkaa? Mulla on kaksi purkkia
marinoitua latva-artisokkaa, enkä yhtään tiedä mihin se käy. Mies ei edes kauheasti siitä välitä, mutta en mä roskiinkaan rupea heittämään.
Ideoita, reseptejä?
Kommentit (4)
tosiaan esim. kinkun kanssa. Voit tehdä siitä pizzaa (laita päälle tomaattikastikkeen lisäksi vaikka ihan vaan kinkkua ja artisokkaa ja juustoa).
Hyvää myös joko pastasalaatissa tai esim. vihreän salaatin ja aurinkokuivattujen tomaattien kanssa.
Tarkistin vielä toisen lasipurkin kyljestä, että mitä osaa ovat, mutta eipä siinä kerrottu. Stockmannin tuote.
t.ap
Tein Lidlistä saadusta latva-artisokka tahnasta hyvän kastikkeen spaketille.
25g voita kattilaan ja siihen vehnäjauhoja 2rkl kuullotin jauhot, lisäsin yhden pilkotun valkosipulin ja vähän kuivattua tulista chiliä ja päälle 1dl kermaa ja 1.5dl maitoa. Siihen sitten latva-artisokka tahnaa 100g (ois voinut laittaa koko purkin 180g) Mutstapippuria rouhittuna, suolaa, vähän kurkumaa ja rastettua sitruunan kuorta 1tl . Ois voinut laittaa jotain vihreää joukkoon, mutta ei nyt sattunut olemaan.
Mitat noin arvioita.
Annos lautaselle ja päälle raastettua emmentaalia.
Kuvittelen että sulla on öljyyn säilöttyjä joko grillattuja tai keitettyjä artisokanpohjia tai -sydämiä (on myös suolaveteen säilöttyjä).
Pilko vähän ja sekoita pastaan yhdessä herneiden ja sienien kanssa tai viime vaiheessa johonkin hyvään lihapataan. Laita salaattiin ja käytä öljy salaatin kastikkeeseen. Siivuta pahtoleivän päälle, sivele leipä ensin artisokan öljyllä. Artisokka ja kinkku (palvi-, serrano- parma-) on hyvä yhdistelmä. Laita lisukkeeksi, ihan sellaisenaan kalan (esim ahvenfileet) kanssa.
Jos sulla on pohjia ja tykäät näpertää, niin laita keskelle siianmäti-smetana-mustapippuri-sekoitusta ja tarjoa alkupalana. Tai syö purkista suoraan! :)