Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Viime hetken vinkit MAKARONILAATIKKOON. Jos kerrankin onnistuisin ;.) Antakaa

Vierailija
11.01.2011 |

vinkkejä!



- keitetty täysjyväpastaa 500g (kasvisliemessä)



- paistettu 400g paistijauhelihaa (+suola,pippuri,

parrikamauste)



- raastoin myös puolikkaan pienen kesäkurpitsan



- kannattaako heittää maidon ja kahden kananmunan sekaan pieni vielä purkillinen

creme fraichea (ylimääräinen purkki jäänyt joulusta)



Mitä vielä? Haluaisin kerrankin jotain hyvää ;-)



Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
11.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta yksikin riittää. Silloin laatikosta tulee irtonaisempaa, eikä sellainen kiinteä kivi.

Vierailija
2/14 |
11.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta jos tykkäät valkosipulista, purista ehdottomasti mukaan pari kynttä. Itse laitan myös ketsuppia :) Myös sipulisilppu (paistettu) kuuluu minun mielestäni makaroonilaatikkoon.



Jos halua gourmetversion, laita pinnalle tomaattisiivuja, mozzarellaraastetta (vähän kuin lasagne tulee sitten)



Jos haluat perinteisen, pinnalle korppujauhoja ja niiden päälle voi tai margariininokareita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
11.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

vinkkejä!

- keitetty täysjyväpastaa 500g (kasvisliemessä)

- paistettu 400g paistijauhelihaa (+suola,pippuri,

parrikamauste)

- raastoin myös puolikkaan pienen kesäkurpitsan

- kannattaako heittää maidon ja kahden kananmunan sekaan pieni vielä purkillinen

creme fraichea (ylimääräinen purkki jäänyt joulusta)

Mitä vielä? Haluaisin kerrankin jotain hyvää ;-)

Laittaisin itse myös timjamia ja juustoraastetta tai tuorejuustoa tai sulatejuustoa. Pelkkä creme fraiche ei oikein riitä...

Vierailija
4/14 |
11.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ihan huippua makaronilaatikkoon maidon ja yhden munan kanssa. Sopii hyvin tällaiselle sipulikammoisellekin;)

Vierailija
5/14 |
11.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Auran ystävät heittävät sekaan hieman sinihomejuustoa.

Vierailija
6/14 |
11.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

siis muiden perus juttujen kanssa ja oli superherkkua :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
11.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

lisäksi laitan joukkoon aina tuorejuustoa, yleensä pippurituorejuustoa. Tulee tosi hyvää. Jopa lasten kaverit, jotka syö meillä aina ihmettelee, että miten mä teen niin paljon parempaa makaronilaatikkoa kuin oma äiti :). Ja se on lapselta paljon sanottu!

Vierailija
8/14 |
11.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

On mulla kaapissa myös tuorejuustoa (uudelta vuodelta jäänyttä).



Kuullotan nyt myös sipulia sekaan ( miksi en muistanut?)



Kesäkurpitsaa silppusin terveellisyyden vuoksi. Porkkanaakin ajattelin..



Jos äkkiseltään silppuisi porkkanaa sipulin sekaan.



Mustaleima Emmentalia jäljellä sen verran, että saa pinnalle.



ap kiittää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
11.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

karkeaksi raasteeksi. Muuten se ei kypsy tarpeeksi.



Mä lisään usein makaronilaatikkoon parsakaalinkruunuja. Ne on minusta hyviä. Myös paprikasuikaleet tai tomaatti tai purjosuikaleet on hyviä. Kesäkurpitsa voi olla turhan vetistä, mutta voi se hyvinkin onnistua. Kasvikset kannattaa kuullottaa jauhelihan kanssa. Se pitää tietysti myös maustaa mustapippurilla ja timjamilla ja mahdollsiesti basilikalla, ts. Currykin on hyvää makaronilaatikon mausteena.



Mä teen liemen niin että panen desilitran lihalientä, loput maitoa ja sit sen 2 munaa.



Juustoraastetta en juuri laita, koska tykkään laittaa laatikon tarjolle auramurujen kera: niitä voi sit ripotella oman annoksen päälle ja ne näyttävät siinä hyvältä.

Vierailija
10/14 |
11.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä laitan 7-8 munaa, tosin jauhelihaa on 1kg ja makarooniakin reilusti enemmän (2pss) mut silti.



Mun mielestä just paljon munia laittamalla EI TULE kivikovaa mikä muuten tulee...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
11.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä laitan 7-8 munaa, tosin jauhelihaa on 1kg ja makarooniakin reilusti enemmän (2pss) mut silti.

Mun mielestä just paljon munia laittamalla EI TULE kivikovaa mikä muuten tulee...

Vierailija
12/14 |
11.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kuka voi laittaa 7 munaa makaronilaatikkoon =D ihan hirveää sementtiä....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
11.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä paistan vain 40 min ja 225 asteessa, ei tulee kovaa, vaikka käyttää kaksi munaa ja puoli litraa maitoa. Makaronia kuusi desiä, jauhelihaa 400-500 g.

Vierailija
14/14 |
11.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä paistan vain 40 min ja 225 asteessa, ei tulee kovaa, vaikka käyttää kaksi munaa ja puoli litraa maitoa. Makaronia kuusi desiä, jauhelihaa 400-500 g.

J.lihaa 800g 10dl makaronia 7½dl maitoa 2munaa

175-200 astetta noin tunti

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kolme kaksi