Viime hetken vinkit MAKARONILAATIKKOON. Jos kerrankin onnistuisin ;.) Antakaa
vinkkejä!
- keitetty täysjyväpastaa 500g (kasvisliemessä)
- paistettu 400g paistijauhelihaa (+suola,pippuri,
parrikamauste)
- raastoin myös puolikkaan pienen kesäkurpitsan
- kannattaako heittää maidon ja kahden kananmunan sekaan pieni vielä purkillinen
creme fraichea (ylimääräinen purkki jäänyt joulusta)
Mitä vielä? Haluaisin kerrankin jotain hyvää ;-)
Kommentit (14)
mutta jos tykkäät valkosipulista, purista ehdottomasti mukaan pari kynttä. Itse laitan myös ketsuppia :) Myös sipulisilppu (paistettu) kuuluu minun mielestäni makaroonilaatikkoon.
Jos halua gourmetversion, laita pinnalle tomaattisiivuja, mozzarellaraastetta (vähän kuin lasagne tulee sitten)
Jos haluat perinteisen, pinnalle korppujauhoja ja niiden päälle voi tai margariininokareita.
vinkkejä!
- keitetty täysjyväpastaa 500g (kasvisliemessä)
- paistettu 400g paistijauhelihaa (+suola,pippuri,
parrikamauste)- raastoin myös puolikkaan pienen kesäkurpitsan
- kannattaako heittää maidon ja kahden kananmunan sekaan pieni vielä purkillinen
creme fraichea (ylimääräinen purkki jäänyt joulusta)Mitä vielä? Haluaisin kerrankin jotain hyvää ;-)
Laittaisin itse myös timjamia ja juustoraastetta tai tuorejuustoa tai sulatejuustoa. Pelkkä creme fraiche ei oikein riitä...
ihan huippua makaronilaatikkoon maidon ja yhden munan kanssa. Sopii hyvin tällaiselle sipulikammoisellekin;)
Auran ystävät heittävät sekaan hieman sinihomejuustoa.
siis muiden perus juttujen kanssa ja oli superherkkua :)
lisäksi laitan joukkoon aina tuorejuustoa, yleensä pippurituorejuustoa. Tulee tosi hyvää. Jopa lasten kaverit, jotka syö meillä aina ihmettelee, että miten mä teen niin paljon parempaa makaronilaatikkoa kuin oma äiti :). Ja se on lapselta paljon sanottu!
On mulla kaapissa myös tuorejuustoa (uudelta vuodelta jäänyttä).
Kuullotan nyt myös sipulia sekaan ( miksi en muistanut?)
Kesäkurpitsaa silppusin terveellisyyden vuoksi. Porkkanaakin ajattelin..
Jos äkkiseltään silppuisi porkkanaa sipulin sekaan.
Mustaleima Emmentalia jäljellä sen verran, että saa pinnalle.
ap kiittää
karkeaksi raasteeksi. Muuten se ei kypsy tarpeeksi.
Mä lisään usein makaronilaatikkoon parsakaalinkruunuja. Ne on minusta hyviä. Myös paprikasuikaleet tai tomaatti tai purjosuikaleet on hyviä. Kesäkurpitsa voi olla turhan vetistä, mutta voi se hyvinkin onnistua. Kasvikset kannattaa kuullottaa jauhelihan kanssa. Se pitää tietysti myös maustaa mustapippurilla ja timjamilla ja mahdollsiesti basilikalla, ts. Currykin on hyvää makaronilaatikon mausteena.
Mä teen liemen niin että panen desilitran lihalientä, loput maitoa ja sit sen 2 munaa.
Juustoraastetta en juuri laita, koska tykkään laittaa laatikon tarjolle auramurujen kera: niitä voi sit ripotella oman annoksen päälle ja ne näyttävät siinä hyvältä.
Mä laitan 7-8 munaa, tosin jauhelihaa on 1kg ja makarooniakin reilusti enemmän (2pss) mut silti.
Mun mielestä just paljon munia laittamalla EI TULE kivikovaa mikä muuten tulee...
Mä laitan 7-8 munaa, tosin jauhelihaa on 1kg ja makarooniakin reilusti enemmän (2pss) mut silti.
Mun mielestä just paljon munia laittamalla EI TULE kivikovaa mikä muuten tulee...
kuka voi laittaa 7 munaa makaronilaatikkoon =D ihan hirveää sementtiä....
Minä paistan vain 40 min ja 225 asteessa, ei tulee kovaa, vaikka käyttää kaksi munaa ja puoli litraa maitoa. Makaronia kuusi desiä, jauhelihaa 400-500 g.
Minä paistan vain 40 min ja 225 asteessa, ei tulee kovaa, vaikka käyttää kaksi munaa ja puoli litraa maitoa. Makaronia kuusi desiä, jauhelihaa 400-500 g.
J.lihaa 800g 10dl makaronia 7½dl maitoa 2munaa
175-200 astetta noin tunti
mutta yksikin riittää. Silloin laatikosta tulee irtonaisempaa, eikä sellainen kiinteä kivi.