Valmis savukala, kuuluuko kumentaa vai voiko tarjota kylmänä?
Mietin että miten saan samaan aikaan kalat ja laatikot lämpimiksi kun eivät mahdu kerralla uuniin, jos kalat täytyy kuumentaa.
Eikös savukalaa tarjota usein ihan kylmänäkin, vaikkei siis olisikaan kylmä- vaan lämminsavulohta tai -siikaa?
Kommentit (10)
Kuumenna, muuten tulee botulismin vaara!
Riippuu koska ostit sen ja kylmäketjun säilyminen. Kala säilyy jääkaapissa tietyn ajan ja syömäkelpoisena. Ei sen enempää. Onko suolattu. Kuumennus välillä ja jäähdytys, vaikuttavat myös.
Vierailija wrote:
Kuumenna, muuten tulee botulismin vaara!
Jos siellä on botuliinibakteeri niin ei se myrkky kuumentamalla katoa mihinkään! Tosin miksi pitäisi olettaa kalan olevan pilaantunutta?
Vierailija wrote:
Älä ihmeessä ala lämmittämään niitä savukaloja, ne kuivahtavat helposti jos pistät uuniin. Sitäpaitsi ihmiset tykkäävät syödä savukalan kylmänä, ellei ole vasta lämminsavustettua ja vielä savustamisen jäljiltä lämmintä. helppo ruoka, esille vaan nätisti!
Savukalaa voi käyttää vaikka pastaruokiin. Kermakastikkeen tekee ja sinne lopuksi kalapaloja sekaan. Sen sekoittaa spagetin kanssa. Herrojen herkkua!
Mikrossa nopee 15min täydellä teholla.
Höyrytän savusiian niin kaikki virukset kuolee.
Eiköhän ap ole savukalansa jo syönyt kun ketju on vuodelta 2010.
Vierailija wrote:
Eiköhän ap ole savukalansa jo syönyt kun ketju on vuodelta 2010.
RIP ap. Kylmä savukala vei hautaan.
Vierailija wrote:
Vierailija wrote:
Eiköhän ap ole savukalansa jo syönyt kun ketju on vuodelta 2010.
RIP ap. Kylmä savukala vei hautaan.
Ai kamala, en ole hetkeen nauranut niin kuin tälle kommenttiparille. Kiitos teille ketä lienettekin :D
Älä ihmeessä ala lämmittämään niitä savukaloja, ne kuivahtavat helposti jos pistät uuniin. Sitäpaitsi ihmiset tykkäävät syödä savukalan kylmänä, ellei ole vasta lämminsavustettua ja vielä savustamisen jäljiltä lämmintä. helppo ruoka, esille vaan nätisti!