itsetehdyt marmeladit
Yritin tehdä itse marmeladeja joululahjaksi,mutta niistä tuli tosi vetisiä.onko kenelläkään tietoa kuivuvatko ne vai menikö satsi pilalle?
käytin tällaista reseptiä:
1 rkl (8 g) agar-agaria (apteekista)
5 dl vettä
1 dl sokeria
1 dl mehutiivistettä
marmeladista saa eriväristä käyttämällä erilaisia mehuja.
Valmistus
1.Laita agar-agar kattilaan ja kaada vesi päälle. Lisää sokeri ja keitä nestettä noin 45 minuuttia miedolla lämmöllä.
Varo pohjaanpalamista.
2. Ota kattila liedeltä ja sekoita mehu joukkoon.
3. Kaada marmeladi vuokaan ja jätä se jähmettymään seuraavaan päivään.
4. Käännä marmeladi ympäri ja jätä se kuivahtamaan vielä pariksi tunniksi.
5. Leikkaa marmeladi paloiksi