Vinkkejä hyvään pataan?
Löytyy:
perunaa
porkkanaa
sipulia
aika paljon erilaisia mausteita
rasia viljapossun palapaistia
Tökkäänkö vaan kaikki samaan pataan ja uuniin muhimaan? Tietty mausteita voi käyttää hiukan harkiten =)
-tintti-
Kommentit (4)
Gulassi
Ainekset
?noin 500 g luutonta lihaa (nautaa, sikaa, vasikkaa tai hirveä)
?2 rkl öljyä
?2 isoa sipulia
?2 - 3 valkosipulinkynttä
?1 rkl vehnäjauhoja
?2 paprikaa
?jauhettua paprikaa
?1/2 tl mustapippuria
?(1/2 tl chilijauhetta esim. jalapenoa, mikäli haluat ruoasta maustetumpaa)
?1/2 litraa paistolientä (tai lihalientä) ja punaviiniä
?1 - 2 tomaattia
?2 rkl tomaattisosetta
?suolaa
Valmistus
1. Ruskista reilunkokoiset lihakuutiot rasvassa pienissä erin ja siirrä kattilaan.
Ota paistinliemi talteen huuhtelemalla pannu ruskistamisen jälkeen keitetyllä vedellä ja siivilöimällä liemi.
2. Lisää kattilaan paprikat isohkoina paloina, sipulit, tomaattisose, tomaatit lohkoina ja valkosipuli.
3. Kaada liemi lihojen päälle ja lisää loput mausteet.
4. Hauduta kypsäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja nestettä.
5. Tarjoa esim. keitettyjen perunoiden ja smetanan kera.
Mut tota vois muokata jotenkin.
-tintti-
Googlaa vaikka gulassi
Tero