hyvä pizzapohja? mä en ikinä onnistu siinä :(
Voisko joku laittaa sellasen jolla oikeesti onnistun. Kaapista löytyy erilaisia jauhoja, kuivahiivaa mutta öljyä ei ole. Voita kylläkin on.
Pellillinen täytyisi tehdä. Tai siis haluan tehdä:)
Kommentit (20)
[quote author="Vierailija" time="25.08.2015 klo 11:46"]
Huonot ohjeet ja AP, olet laiska.
[/quote]
Kannatti nostaa 5 vuotta vanha ketju ja mollata muita. Mene pois.
Koska se ei takerru käsiin eikä kaulimeen kiinni.Siinä jauhopussissa olevalla ohjeella teen aina,ja hyviä tulee
2dl vettä
puol pussia kuivahiivaa
5dl vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
itse tykkään vaan älyttömästi oliiviöljyn mausta siksi tungen sitä joka paikkaan : D
Tosin teen vain puolikkaan taikinan ja siitä 2-3 pizzaa eli aika ohut pohja tulee silloin.
http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2005/10/perinteinen-pizza.html
30 g hiivaa
1+ dl haaleaa vettä
500-600 g jauhoja
0,5 tl suolaa
oöiiviöljyä
Liota hiiva pieneen vesitilkkaan, lisää pari rkl jauhoja, sekoita tasaiseksi. Peitä ja jätä nousemaan n. 30 min ajaksi.
Siivilöi loput jauhot kasaksi leivonta-alustalle, lisää juuri ja suola. Vaivaa tasaiseksi ja sen jälkeen vielä n. 10 min lisäten samalla vettä. Pistä taikina sopivan kokoisiksi paloiksi ja jätä lämpimään nousemaan n. 2 h ajaksi.
Kauli taikina, täytä ja paista n. 280 asteessa.
Miksi joissain resepteissä käytetään öljyä mutta esim. tässä ei:
http://reseptivihko.net/perus_pizzataikina
Mä haluaisin sellasen pannupizzan ohjeen joka riittäisi yhteen uunipellilliseen.
valmis pizzajauho on osoittautunut mulla parhaaksi. Ei vaadi lisäksi kuin hiivaa ja vettä ja onnistuu aina.
suunnilleen tietysti nuo ohjeet ovat, mutta rasvaa kannattaa hyvään pohjaan lisätä vähän enemmänkin. Ja tehdä sellaista, että irtoaa kulhosta, kun alkaa leipomaan.
Taikinan täytyy antaa kohota sekä ennen pizzapohjaksi leipomista että hetken aikaa pellillä. Silloin tulee just hyvä, kuohkea pohja.
Jos haluat sellaista kuohkeaa pannupizzaa, käytä maitoa nesteenä, sulatettua voita rasvana ja suht reilusti hiivaa ( 1/2 pakettia ) . Ohueen pohjaan vain tl hiivaa ja nesteenä vettä - rasvan voi jättää pois ja muutenkin korkeintaan pikkuruinen loraus jos haluaa.
Taikina kannattaa jättää mahdollisimman löysäksi, niin että se juuri ja juuri irtoaa kulhon reunoilta ja sekoittaa hyvin ( taikinakoukullinen vatkain on tähän hommaan loistava ) , ja vasta kohotuksen jälkeen vaivata ( kunnolla ) lisää jauhoja ( varovasti, mahdollisimman vähän ) , kunnes lopputuloksena on pehmeä, joustava pallo. Nopea kohotus myös ennen uuniin laittoa.
Sekoita kuivat aineet eka:
n. 5dl vehnäjauhoa
½ pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
Sitten lisää 42-asteista vettä 2dl ja 1dl öljyä.
Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
Kokoa haluamasi pizza ja paista n.250-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Tällä ohjeella tulee pellillinen pizzaa, mutta samalla vaivalla teen nykyään aina 2 pellillistä pizzaa (eli tuplaa määrät).
tuleman pitää.
Tein sitten 2 peltiä pizzaa. tonnikala-sipuli+tomaattimurskaa ja tietenkin juustoa.
toiseen jauheliha-sipuli ja juusto+ ananas.
Laitoin n 4 1/2 dl vettä ja 10dl vehnäjauhoja
1 kuivahiivapussi.
2 tl suolaa
ehkä 1/2 dl rasvaa.
ap
-pussi kuivahiivaa
-3 dl vettä
-pari rkl oliiviöljyä
-n. 7,5 dl jauhoja
Tästä tulee helposti kaksi uunipellillistä tai huolella kaulimalla kolme.
25g hiivaa
2dl haaleaa vettä
1rkl öljyä
3dl vehnäjauhoa
2dl ruisjauhoa
suolaa
Anna kohota tunnin ajan tee pizza vasta sitten! Minusta tuo taikinan kohottaminen on kaiken a ja o:-)
Mies sanoi että ekaa kertaa olen osannut tehdä pizzaa. Kerta se on ensimmäinenkin..
Ollaan kuitenkin oltu 12v naimisissa;)
Tulin hyvälle tuulelle.
ap
Jollet halua kotimaisia pizzapohjia, joista monet voivat olla kerrassaan mainioita, vaan haluat tietää miten pizzapohja tehdään Napolissa, tässä on siihen ohje:
- 1 kg pussi 00-jauhoja (tai pizzajauhoja, jos pussissa lukee valmis pizzajauho, älä lisää suolaa)
- 650 g käsilämmintä vettä (mittaa vaa'alla. Jos ei ole, osta, helpottaa elämää eikä maksa juuri mitään)
- pussi kuivahiivaa TAI 1/5 osa 50g hiivapalasta
- 15 g suolaa (älä laita jos valms pizzajauho)
- Kaikki monitoimikoneeseen ja hyrskyn myrskyn 9 minuutin ajaksi. Älä tingi ajasta, taikina repeilee, jos et veivaa sitä kunnolla.
- Peitä taikina minigripillä kahdeksi tunniksi, jolloin se laajenee noin kaksinkertaiseksi. Pyyheliina on aika hyvä, mutta päästää paljon kosteutta pois
- leikkaa taikina kuuteen palaan, pyöritä niistä palloja, peitä minigripillä ja laita jääkaappin
- tunnin päästä sinulla on valmis taikina kuuteen pizzaan, sitko on kuin purukumissa, joten voit tehdä niistä melkein läpinäkyvän ohuita. Taikina kestää kaapissa 2 vrk.
- siitä eteenpäin sinulla on ohjat. Muista ainoastaan napolilaisten tärkein ohje: mitä vähemmän pohjan päälle laitat, sen parempi
Malliksi kerron oman mieltymyksen: tomaattipohjan laitan yleensä paseeratusta tomaatista eli tavallisesta tomaattimurskasta ilman klönttejä. Siihen voi silputa tuoretta basilikaa, laittaa vähän suolaa, sokeria ja oliiviöljyä. Aika turhaa tosin. Aidossa napolilaisessa pizzassa on pelkkää tomaattia.
Päälle korkeintaan kolmea lisuketta, joista vesipuhvelin mozzarellajuusto on yksi. Se pitäisi murentaa paloiksi pinnalle, mutta itse pidän parempana mozzarella raastetta, joka on tehty lehmänmaidosta. Mozzarellan voi laittaa pohjimmaiseksi tai päällimmäiseksi, Napolissa juusto pannaan päälle.
Jos sinulla ei ole pizzakiveä tai -uunia, tämä taikinapohja ei välttämättä ole hyvä, ilman kunnon paistovälineitä tekisin pohjan ehkä mieluummin jostain valmiista rasvaisesta taikinasta. Pizzakivellä lämmitän uunin niin kuumaksi kuin mahdollista ja nostan pizzan kuumalle kivelle noin 7 minuutiksi. Pizzauunissa (esim. Uuni 3) lämpötila on oikea 430-475 astetta ja pizza valmistuu minuutissa.
Mitä siihen päälle? Mitä haluat, vaikka suklaata. Italiassa on hieman suomalaisista eroavia aineksia, esim. latva-artisokan pohjia, etikkamarinoituja vihanneksia, sardilleja, äyriäisiä kuorineen. Oma herkkuni on kaukana aidosta: kaupan kebab-lastuja, salaattisipulin ja vihreän paprikan renkaita. Vähän hyvää oliiviöljyä päälle. Nam.
Huonot ohjeet ja AP, olet laiska.