Laitatko perunat kiehumaan kylmään vai kiehuvaan veteen?
Minä kiehautan veden vedenkeittimessä ja kaadan perunoiden päälle, oli uusia tai ei.
Nopeutuu kypsyminen näin.
Kommentit (37)
Ja keitänkö kokonaista vai pientä soppapalaa.
Joskus laitan kylmään ja pilpon sitä mukaa kun vesi lämpenee.
Joskus taas heitän kiehuvan veden kattilaan. Yleensä kuitenkin senkin teen niin että otan kattilan, pohjaan vähän vettä ja siihen pottuja, kiehumaan vedenkeittimeen lisää vettä ja kippaan kattilaan kun kuumaa.
Välillä taas otan kerroskattilan, vettä alaosaan ja höyrytän potut siinä reikäosassa.
Tai keitän alaosassa pottuja ja päälle wokkirehuja rasvatilkkaan kypsyyn, kalaa meillä ei siihen päälimmäiseen kerrokseen riitä kun kalaa tulee jo aika paljon tälle perheelle.
samoin laitan kanamunat kylmään, mies auna tiputtelee niitä kiehuvaan vetaan ja rikkihän ne menee.. :/
riisin ja makaroonin lisään kiehuvaan veteen
Tälläisen ohjeen olen saanut isoäidiltäni. Eli rautalangasta vääntäen: uudet perunat kiehuvaan veteen, vanhat perunat ei-kiehuvaan veteen.
Näin olen sitten toiminut, kyseenalaistamatta asiaa, kuten kunnon lapsen kuuluu tehdäkin :DD
Juomiseenhan kuuma/lämmin vesi ei käy mutta keitettynä ruuanlaittoon kyllä.
samoin laitan kanamunat kylmään, mies auna tiputtelee niitä kiehuvaan vetaan ja rikkihän ne menee.. :/
riisin ja makaroonin lisään kiehuvaan veteen
Laitan myös minä kananmunat kylmään. Mutta jos joku ehdottomasti haluaa lisätä ne kiehuvaan, käyttäköön apuna lusikkaa/pientä kauhaa!?
Nopeammin tulee valmista kuin kylmään veteen laittaessa tai odottaen että kylmä vesi alkaa kiehumaan.
Riisi- ja pastavedetkin otan kuumana hanasta, mutta laitan riisit/pastat tietenkin vasta kun vesi kiehuu.
Energiataloudellisuus kunniaan!
keitettyyn veteen. Ravinto-opillisesti tämä on tietysti väärin. Pitäisi laittaa maan sisässä olevat kylmään ja maan päällä kasvavat kuumaan veteen.
Useimmiten höyrytän perunat, kypsyvät nopeammin ja ravintete pysyvät paremmin (ei liukene veteen + lyhyempi kypsytysaika). JOS kuitenkin ihan keitän perunoita, niin laitan ne kylmään veteen.
Tälläisen ohjeen olen saanut isoäidiltäni. Eli rautalangasta vääntäen: uudet perunat kiehuvaan veteen, vanhat perunat ei-kiehuvaan veteen. Näin olen sitten toiminut, kyseenalaistamatta asiaa, kuten kunnon lapsen kuuluu tehdäkin :DD
Näinhän se kuuluu oikeasti tehdä, jostain syystä.
keitettyyn veteen. Ravinto-opillisesti tämä on tietysti väärin. Pitäisi laittaa maan sisässä olevat kylmään ja maan päällä kasvavat kuumaan veteen.
YÖK te, jotka käytätte kuumaa hanavettä ruoanlaittoon!!!ÄLLÖTTÄVÄÄ!!!
Oikeasti Suomessa kuuma vesijohtovesikin on niin puhdaasta, että on ihan järkevää käyttää sitä ruoanlaittoon, ottaen myös huomioon, että vesi lisäksi keitetään. Silti minustakin on vaikea laittaa hanasta kuumaa vettä keitinvedeksi, en jotenkin ole uskonut vielä asiantuntijoita. Kenties opin siihenkin, kun näkisin tutkimustuloksia kylmän/kuuman veden mikrobipitoisuuksista :)
Tälläisen ohjeen olen saanut isoäidiltäni. Eli rautalangasta vääntäen: uudet perunat kiehuvaan veteen, vanhat perunat ei-kiehuvaan veteen. Näin olen sitten toiminut, kyseenalaistamatta asiaa, kuten kunnon lapsen kuuluu tehdäkin :DD
Näinhän se kuuluu oikeasti tehdä, jostain syystä.
tästä en muista, testattiinko tätä. Mutta monta muuta ruuanlaiton periteistä tapaa on kyllä todettu ihan turhiksi tai suorastaan virheellisiksi.
kaikkeen mikä pitää keittää. Kuluu vähemmän sähköä= tulee pienempi sähkölasku.
Sitten perunat siihen väliosaan ja kannen päälle.
Levy täysille ja kun vesi kiehuu, niin levy neloselle.