Mitä ruokaa laitat yleensä lapsillesi?
Me laitetaan yleensä ihan perussettii, perunoita, ite tehtyi lihapullia + kurkkua ja tomaattia palanpainikkeeks. meijän lapset (3kpl) juo aina maitoa kun syövät. :)
Kommentit (12)
Ihan kun lapsille kuten jotkut antaa kotieläimilleen, avattaisiin joku purkki ja kipattaisiin lauatselle. No monenlaisia ruokia, eihän tähän voi vastata, ei ole mitään lastenmättöä, jota yleensä annetaan.
Kotona illalla vakkariruokia ovat:
- kasvissosekeitto
- kalakeitto
- riisi ja wokkivihannekset+pähkinät (ehkä joku kastike)
- pasta ja (aika usein) tonnikalakastike
- nyt marja-aikaan vispipuuro (siis marjapuuro, lappapuuro, millä nimellä se missäkin päin Suomea tunnetaan)
- sienimunakasta tai sienikastiketta+perunat on nyt sieniaikaan myös tullut tehtyä
- viikonloppuisin saatetaan tehdä pizzaa tai lämpimiä voileipiä, vaihtoehtoisesti uunilohta.
Toki lisukkeena tuoreita vihanneksia/salaatti.
Talven tullen tehdään enemmän uuniruokia ja niitä sitten isompi satsi kerralla. Kesällä taas syötiin paljon ruokaisia salaatteja.
Nuo on sellasia usein toistuvia ruokia. Tehdään tietty muutakin.
Mä laitan mitä sattuu tekemään mieli.
mutta ei juuri koskaan maksa- tai kaaliruokia.
Possua ja nautaakin on erittäin harvoin.
Nyt viime päivinä listalla mm. palapaistia, karitsan paahtopaistia, uunikalaa, makkarakeittoa, uunibroileria, kesäkurpitsalettuja, kasvissosekeittoa.
Lisukkeina monenlaisia vihanneksia, perunoita eri muodossa, nuudeleita.
Lapsi syö toisia ruokia paremmin, toisia huonommin.
kinkkurisottoa, lohipastaa, nakkikeittoa, makaroonilaatikkoa, hernekeittoa ja tänään lihapullia ja makaroonia,
ihan siis perussettiä:)
Mitää kokoliharuokia meillä ei tosin juurikaan tehdä, koska kukaan 3 lapsesta ei niistä tykkää. Itsellä kyllä vähän pihvejä ikävä :D
Ja on monipuolista. Välillä suomalaista perusruokaa, monta kertaa viikossa kokeillaan uusia ruokia. Ollaan miehen kanssa (ja isommat lapset nykyään myös) innostuneita ruuanlaitosta, joten reseptejä tulee lueskeltua ja testailtua tosi paljon.
-Pastaa (äyriäis tai bolognese)
-Jotain lihaa plus lisuke (usein kastikkeella)(esim. kanaa ja riisiä, possua ja riisiä, pihviä ja valkosipuliperunoita jne)
-Hampurilaisia (itsetehtyjä)
-Pizzaa (itse tai tilattuna)
Mulle on tärkeää se, että kaikki syövät samaa ruokaa samaan aikaan saman pöydän ääressä. Ei siis siten, että lapselle syötetään pasta&nakki-mössöä kun isi ja äiti syövät possunpihvejä.
Tyttö on pian 2,5v ja syö oikeastaan kaikkea mitä mekin. Tosin tuliset ruoat teemme niin, että jätämme tytölle sivuun oman annoksen, ja sitten vasta pistämme tulisia mausteita.
Sen myönnän, että salaattia, tomaattia eikä kurkkuakaan tai muitakaan vihanneksia tyttö ei oikein suostu syömään kuin naposteluruokana. Ei, vaikka ollaan tarjottu kuinka. Mutta oletan, että korjautuu itsekseen, kun ei siitä tee ongelmaa. Marjat ja hedelmät kyllä uppoavat hyvin. Ja sienetkin. Justiinsa tehtiin tattikastiketta ja possunpihvejä ja pottumuusia ja tyttö söi aikuisten annoksen :)
Niin, ja meillä syödään laidasta laitaan: possua, kanaa, jauhelihakastiketta, thairuokia ym. aasialaista, kalaa eri tavoin laitetuna, katkarapuja, sieniä, maitojälkiruokia, hedelmäsalaattia, kiisseliä...
ma: kalakeitto, pinaattilelut
ti: jauhelihapihvit+perunamuussi, nakkikeitto
ke: ranskalaiset ja nakit, pakastepitsa
to: kalapuikot ja riisi, kasvissosekeitto
pe: ruskeakastike ja perunat, pakastepitsa
la: jauhelihapullat+perunat, nakit+muussi
su: nakkimunakas, kananlihapullat+riisi
Ovat päivät hoidossa ja minä töissä, ja siinä vaiheessa kun kotiudutaan on yleensä suht saman tien keksittävä jotain niistä aineksista joita jääkaapissa on.
Jos nyt kaivelen viimeksi kuluneen viikon ruokia niin muistaakseni meillä oli (ei välttämättä oikeassa järjestyksessä)
- spagetti bolognese (tämä toistuu meillä usein)
- pestopasta (tämä toistuu meillä aina kun mies on vastuussa lasten ruokkimisesta, koska se on lasten lempiruoka ja superhelppo...)
- hampurilaisia hauesta (koska sattui olemaan hauki muttei aikaa kärsivällisyyttä valmistaa siitä monimutkaisempaa ruokaa)
- paahtopaistia ja uunijuureksia (tämä oli viikonloppuna, kestää niin kauan kypsyä)
- laaja tapaslajitelma (oli vieraita, tämä EI ole arkitiistain ateria)
- kanaa ja riisi-ohraseosta tehtynä laatikoksi
- uunilohi tomaatti-oliivi-juustokuorrutuksella.
Ehkä tämä oli suht tavallinen viikko sikäli, että mitään punaista lankaa ei ole, ja osa ruuista oli pikaa ja osa paneutumista.