Heh heh, touhukkaana tein pizzataikinan.... =0)
ja kaapista aloin etsiä säilykkeitä täytteeksi ja kuinka ollakaan katseeni osui kuivahiivapakettiin... No arvaattehan, että taikinassa EI ole hiivaa.... Nyt kun joku kertoo, että miksi taikina on silti hieman kohonnut??
kaipa siitä nyt jonkilaiset pizzat saadaan aikaiseksi, en ala uudelleen vaivaamaan... damn it!
Kommentit (6)
Mä tein 3x normaalin pohjataikinan eli
3dl kuumaa vettä
3tl hunajaa
vajaa 3tl suolaa
7½ dl hiivaleipäjauhoja
(3tl kuivahiivaa puuttui!!)
ropsaus ruisleseitä
Ja ihan normaalisti kohosi! Tein siitä lapsille 2x pyöreän pizzan yhdelle pellille sekä 2 pellillistä aikuisten makuun olevia pizzoja fantasiatäytteillä(joista siis syödään huomennakin..)
Toi taikina riitti loistavasti sellasiin ohuenohuisiin pohjiin kuten pitikin. Mihin hittoon sitä hiivaa edes tarvitsee? Ilmeisesti noissa jauhoissa on itsessään jotain kohoavaa ainesta...? Ihme juttu.
ap
vedestä, vehnäjauhoista ja öljystä. Ehkä suolaa lisäksi. Mä laitan myös valkosipulijauhetta. Pizzapohjaan ei laiteta hiivaa tai muitakaan nostatusaineita.
No et sä sitä mihinkään tarttekkaan jos teet sellasia ohuenohuita ja kivikovia pohjia. Jos haluat sellasen pullamaisemman/leipämäisemmän pohjan niin sitten tarttet sinne kuplia sisään.
"oikeaa" pitsapohjaa tehdään kait useita päiviä... tietysti jos aikaa riittää niin niinhän se kannattaakin tehdä. Mellä hätähousuilla vaan yleensä pitäs saada muutamassa tunnissa nostettua.
monta, monta tuntia. Slowfood kunniaan!
Kokeile ja kerro miten onnistui!