Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Täytekakun kostutus

Vierailija
14.06.2010 |

Hei,



Aiemmin saatujen vinkkien mukaan esim. lasten hedelmäsoseella ja kermalla saisi lapsia miellyttävän täytekakun...



Riittääkö siis sose kostukkeeksi, vai pitäisikö lisäksi kostuttaa vichyllä/mehulla tms?



Kiitos avusta.



T. "uusavuton" ekaa synttärikakkua tekevä

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
14.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ruokalusikalla valuta ohuesti mehua pohjaan, muuten on liian kuiva. Hyvää synttäriä!

Vierailija
2/9 |
14.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei tartte olla appelsiinimehua, voi olla ihan mitä mehua tahansa, tai vaniljasokerilla maustettua maitoa. Itse laittaisin kakun väliin tuoreita mansikoita, kun niitä on jo myynnissä! :) Lisää vinkkejä leipomiseen löytyy leivontafoorumin sivuilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
14.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta teenkin kakut paria päivää ennen juhlia jolloin kakku kerkeää kostua ja maut tasaantua hyvin.

En tosin koskaan käytä vauvan soseitakaan,koska niillä saa todella mauttoman kakun.

Vierailija
4/9 |
14.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

en laittaisi mansikoita saatika maitoa kakkuun, vaan juurikin sitä sosetta ja mehua.



T: allergisen pienen äiti

Vierailija
5/9 |
14.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

laitan väliin rahkakermaa ja vadelmahilloa sekä banaania, parin tunnin päästä kun syö niin hyvin ehtii kostua. Jos täytät jo edellisenä iltana, ei tarvi erikseen kostuttaa. Päällystyt kannattaa tehdä tarjoilupäivänä.

Vierailija
6/9 |
14.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

En itse alkaisi tekemään maidotonta kakkua tai muutenkaan välttelemään ruoka-aineita ilman syytä



T:myös kahden allergisen äiti

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
14.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

vaahtoutuvaa vaniljaa, rahkaa ja Piltti kuningatarta...



Kostutan kakun aina maidolla, pullasutia käyttäen. Noin 1,5 - 2dl.



Teen kakkupohjan esim. torstaina. Täytän perjantaina ja koristelen ja tarjoilen lauantaina.

Tässäpä vielä mun kakkupohja. En koskaan käytä perunajauhoja, ei tule hyvä.





3 pientä munaa

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

3/4 dl kiehuvaa vettä

rasvaa ja korppujauhoja vuokaan



175-asteisessa uunissa n. 30-45 minuuttia

Vierailija
8/9 |
14.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse kostutan tuolla vaniljasokerilla makeutetulla maidolla. Sopii mietona eri täytteisiin. Kostutus on tärkeää, kuivaa kakkua on ikävä syödä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
14.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mikään ei ole niin pahaa kuin kuiva täytekakku. Kuivakakut ovat erikseen...

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme neljä kahdeksan