Täytekakun kostutus
Hei,
Aiemmin saatujen vinkkien mukaan esim. lasten hedelmäsoseella ja kermalla saisi lapsia miellyttävän täytekakun...
Riittääkö siis sose kostukkeeksi, vai pitäisikö lisäksi kostuttaa vichyllä/mehulla tms?
Kiitos avusta.
T. "uusavuton" ekaa synttärikakkua tekevä
Kommentit (9)
ei tartte olla appelsiinimehua, voi olla ihan mitä mehua tahansa, tai vaniljasokerilla maustettua maitoa. Itse laittaisin kakun väliin tuoreita mansikoita, kun niitä on jo myynnissä! :) Lisää vinkkejä leipomiseen löytyy leivontafoorumin sivuilta.
mutta teenkin kakut paria päivää ennen juhlia jolloin kakku kerkeää kostua ja maut tasaantua hyvin.
En tosin koskaan käytä vauvan soseitakaan,koska niillä saa todella mauttoman kakun.
en laittaisi mansikoita saatika maitoa kakkuun, vaan juurikin sitä sosetta ja mehua.
T: allergisen pienen äiti
laitan väliin rahkakermaa ja vadelmahilloa sekä banaania, parin tunnin päästä kun syö niin hyvin ehtii kostua. Jos täytät jo edellisenä iltana, ei tarvi erikseen kostuttaa. Päällystyt kannattaa tehdä tarjoilupäivänä.
En itse alkaisi tekemään maidotonta kakkua tai muutenkaan välttelemään ruoka-aineita ilman syytä
T:myös kahden allergisen äiti
vaahtoutuvaa vaniljaa, rahkaa ja Piltti kuningatarta...
Kostutan kakun aina maidolla, pullasutia käyttäen. Noin 1,5 - 2dl.
Teen kakkupohjan esim. torstaina. Täytän perjantaina ja koristelen ja tarjoilen lauantaina.
Tässäpä vielä mun kakkupohja. En koskaan käytä perunajauhoja, ei tule hyvä.
3 pientä munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
3/4 dl kiehuvaa vettä
rasvaa ja korppujauhoja vuokaan
175-asteisessa uunissa n. 30-45 minuuttia
Itse kostutan tuolla vaniljasokerilla makeutetulla maidolla. Sopii mietona eri täytteisiin. Kostutus on tärkeää, kuivaa kakkua on ikävä syödä.
mikään ei ole niin pahaa kuin kuiva täytekakku. Kuivakakut ovat erikseen...
ruokalusikalla valuta ohuesti mehua pohjaan, muuten on liian kuiva. Hyvää synttäriä!