Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

No niin! En ole ikinä leiponut pullaa ja nyt kun yritän

Vierailija
09.06.2010 |

niin kunnon ohjetta ei löydy mistään!



Tahdon siis tehdä niitä pullia joiden välissä kierteessä on sokeria ja kanelia. En löydä kanelipulla-haulla hyvää ohjetta!



Eli mitä teen jauhoille, kuivahiivalle, munalle, voille, sokerille, ja kanelille, että niistä syntyy niitä peruspullia?



Tai millä nimellä oikea ohje löytyy?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
09.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

1 ltr vettä tai maitoa

2 hiivaa

4 dl sokeria

200 g sulaa voita

2 rkl kardemummaa (ei pakollinen)

4 tl suolaa



Lämmiät neste reilusti kädenlämpöiseksi vaikka mikrossa. Liota sekaa hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, pakkauksen kyljen ohjeen mukainen annostus (olisko se 4 pss) jauhojen joukkoon. Lisää kardemumma, suola ja sokeri.



Lisää nesteeseen noin puolet jauhoista, vaivaa sekaisin, sitten sula voi ja loput jauhot. VAivaa täydellä teholla muutama minuutti.



Anna kohota liinan alla noin 30 - 60 minuuttia, kunnes taikina on kaksikertainen.



Kauli taikinasta suorakulmio (noin 30 cm leveä ja niin pitkä kuin tasoa riittää). Sivele pohjalle reilusti huoneenpehmoista voita, ripottele reilusti sokeria ja vaniljasokeria ja kanelia pinnalle. Rullaa. Paloittee. Nosta vuokaan tai pellille kohoamaan. (kohota noin 20 minuuttia).



Pasita 220 asteessa noin 10 minuuttia.

Vierailija
2/6 |
09.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhoja noin 2 kg, lisää pikkuhiljaa. Mitä pehmeämpi taikina, sen pehmoisempi pulla. Mutta liian pehmeä ei saa olla, jotta on helppo leipoa.



Kimmoisa, mutta ei kova :)



edellinen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
09.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

korvapuusti

Vierailija
4/6 |
09.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ohjehan löytyy jokaisesta vehnäjauhopussista... ;)

Vierailija
5/6 |
09.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kuohkeita pullia. Tekemällä tulee mestariksi! Muista siinä jauhojen lisäysvaiheessa, kun se on vielä velliä, niin vatkaavatkaavatkaavatkaa... hiivataikina tykkää paljosta vaivaamisesta, kädet siinä väsyy, mutta tulos on vaivan arvoinen. Jos on yleiskone käytössä, niin sillä saa parhaan taikinan kun se jaksaa nimittäin vaivata.

Vierailija
6/6 |
09.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tolla ekalla ohjeella tulee VALTAVA taikina! Tässä ohje joka toimii tumpelollakin:



Lämmität 5dl maitoa ja lisäät kaksi pussia kuivahiivaa. Sitten 2dl sokeria, 1rkl kardemummaa, 2tl suolaa ja yhden munan. Sulata 150g rasvaa ja lisää sekin mukaan. Sitten et välitä jauhomäärästä vaan alat lisätä pikkuhiljaa sekottaen. Kun seos on aika paksua niin laitat lämpimään paikkaan kohoamaan.



Onnistuu satavarmasti, tsemppiä!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kuusi yhdeksän