Huomasin, että lauantaina ostetut
silakkafileet ovat vielä jääkaapissa. Heitin ne paniikissa pakasteeseen. Onkohan ne enää syötäviä, 3 päivää jääkaapissa...Olivat aika kohmeessa. Kaapin peräseinällä. Hieman oli luntakin muodostunut yhteen kulmaan.
Kommentit (2)
tarkka huomaamaan, mikäli joku on pilaantunutta. Kypsennettäessähän pöpöt kuolevat, mutta niiden aiheuttamat bakteerimyrkyt ovat vielä vahingollisia. Riippuu tyypistä.
Esim. homejuustossa on sellainen home, jonka bakteerimyrkky ei ole haitallinen. Eli se on tunnettu home, mutta elintarvikkeeseen voi mennä mikä vaan home tai bakteeri.
Punaisten vankien leirillä alkoi olla pahaa hajua ja vangit kekkasivat, että maahan oli kaivetytu kaksi hevosta, jotka nyt alkoivat haista. Vangit söivät ne kypsennettyinä sitten kamalaan nälkäänsä, kun heitä kidutettiin ja annettiin vain huonoa ruokaa. (Kokonaisista kauroista tehtyä puuroa, joka repi suolet ja niin suolaista kalaa. Ja vettä ei saanut tarpeeksi.) Eli siksi söivät jopa mädät hevoset.
Ostaisitko kaupasta ja söisit kolme päivää vanhaa kalaa?