Kesäkurpitsa: mitä muuta pääruokaa
siitä voi tehdä kuin täytettyjä "veneitä" tai "jauhelihamoussakaa"?
Kommentit (6)
suolalla ja pippurilla maustettuna pannulla ja tee kermaviilikastike ja uusia perunoita seuraksi. Voi myös leivittää jos tykkää.
ja grillaa. Tarjoa esim. kananfilepihvin ja salaatin kanssa.
paista pannulla oliiviöljyssä joko sellaisenaan tai jauhoissa pyöriteltyinä.
Tarjotaan lämpiminä, päälle ripotellaan suolaa ja viinietikkaa. Maistuu hyvältä tsatsikin kanssa.
valkosipulin ja ruskistetun pekonin kera, kermainen kastike siihen, mahdollisesti juustoa, ainakin raastettua parmesania päälle.
Myös sosekeittona ihanaa; keitä kanaliemikuution kanssa, soseuta ja lisää esim valion 3 juustoa-ruokakermaa.
Pastasta tulle herkkua kun laitta ohuehkoja kesäkurpitsasiivuja sitruuna-kermakastikkeeseen.
Kesäkurpitsan voi myös raastaa ja leipoa pihveiksi korppujauhon, kananmunan ja halutessa myös kermaviilin avulla. Pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä.
Olen joskus myös syönyt tosi herkullista kesäkurpitsa-kikhernecurryä (reseptejä löytynee googlaamalla).
Sosekeittoa olen tehnyt myös, sakeuttanut perunalla ja tuorejuustolla sekä lisännyt mausteeksi curryä ja valkopippuria.
Rösti onnistuu myös, mukaan voi sitten laittaa lisäksi perunaa.
Just moussakassa kaikkein parhainta, mutta sosekeittoon uppoaa aika kivasti sekä joihinkin paistoksiin, mihin laittaa muutakin kasvista.