Laktoositonta ja gluteenitonta tarjottavaa?
Ollaan järjestämässä lapselle synttäreitä ja yhdellä vieraista on laktoositon ja gluteeniton ruokavalio. En ole ennen gluteenittomia juttuja tehnyt, joten (helppoja) vinkkejä otetaan vastaan!
Kommentit (10)
Jotain joka on suht nopea valmistaa. Tykkään leipoa, mutta en kovin monimutkaisia.
Suklaariisikakut haenkin kaupasta. Kiitos siitä vinkistä!
/ap
tosi helppo tehdä ja maku on itseasiassa parempi ku normi täytekakussa. ristiäisiin tein ja se kakku meni ku kuumille kiville!! sitä ei jääny yhtään ja normikakkuja jäi =D
tässä linkkiä.. katso sivun viimeinen ohje. gluteenittomien jauhojen tilalle voit laittaa pelkästään perunajauhoja http://rukka.vuodatus.net/blog/category/Gluteeniton
pelkistä perunajauhoista. Pienelle vieraalle ikävää kun muut saa hienoa kakku aja hän ei ollenkaan :) JA pelkkä perunajauhokakku on parempi kuin tavis vehniskakku joten ei mitään ongelmaa :)
Ja kaikki piirakat ja ihan mitkä vaan onnistuu gluteenittomsita jauhoista.
Piparit ja munkit tattarijouhoista esim.
Ei meidän kaveripiirillä ole ollut ongelmaa vaikak meillä koko perhe on omast tahdostaan luontaisesti gluteeniton :)
helposti pelkillä perunajauhoilla. siis esim
-4 munaa
-1,5 dl sokeria
-1,5 dl perunajauhoja
-2 tl leivinjauhetta
ja valmistetaan tavallisen sokerikakkuohjeen mukaan. ja täyte oman maun mukaan laktoosittoman kerman kera.
myös muut leivontaohjeet onnistuvat vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen esim. semper fin mix. poikkeuksena pulla, joka ei onnistu kovin helpolla...
Kääretorttu tai täytekakkupohja
Ainekset
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Mustikkamuffinit
Ainekset
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl kermaa
2 dl voisulaa
3 tl kardemummaa
3-4 tl leivinjauhetta
5 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
5-6 dl mustikoit
Kaupoistahan löytyy laktoosittomat kermat
Muistathan tarkistaaettä on laktoositon eikä maitoallerginen. samoin tarkista pitääkö olla luontaisestigluteeniton, vai riittääkö jos esim vehnä on muokatttua.. Toisissa jauhoissa meinaan on muokattu vehnän tärkkelys ( ei käy mulle)
ja taastoiset on luontaisesti gluttiksia.
Tpoisten keliaakikkojen ruoka pitää valmistaa eri astioissa kuin tavisten jne. noissa pitää olla tosi tarkka.
joko kokonaan perunajauhoista tai voit tietysti ostaa myös gluteenittomia jauhoja. Täytekakun voi tietysti tehdä myös. Kaikista kivoin mun mielestä on kun tarjottavat on kaikille samat eli ei tarvitse gluteenittoman valita jotain "kakkosvaihtoehtoa". Olen tehnyt myös juustokakkua gluteenittomista digestive-keksit pohjanaan. Ja tuorejuusto oli laktoositonta.
Ei tosin ole lapsivieras jolla tämä on, vaan mun mummoni, jolle on nyt lääkäri määrännyt tällaisen ruokavalion.
Kiitos teille vinkeistä! Ja varsinkin tuosta astiajutusta, en olisi varmaan tajunnut. Riittää varmaan, että on puhtaat astiat (pesukoneessa olleet) ettei tarvitse uusia ostella?
/ap
torttuja. Ne ovat gluteenittomia ja niistä paras on teitty daim-torttu ;)
http://www.almondy.com/uk/2.1.2.html
Huolellinen pesu astioille ja muista, jos teet kakun että käytät gluteenitonta korppujauhoa tms. vuoan kuorrutukseen. Samoin kun laitat tarjolle gluteenittomat tuotteet, omat ottimet ja mielellään vähän erilleen, ettei pääse muruja tippumaan päälle tavallisista tuotteista.
ellet ihan ehdoin tahdoin halua leipoa