nopeita ehdotuksia: mitä tekisin tänään uunimuusin kanssa?
Kommentit (12)
Vierailija kirjoitti:
mikä on uunimuusi? ikinä kuullutkaan!
Uunimuusilla on tähderuoan maine. Uunimuusi on myös ihan oikea ruokalaji.
Tässä oikean uunimuusin ohje hiukan paranneltuna. Helppo ja hyvä arkiruoka mitä voi valmistaa vaikkapa viikottain, jopa useamminkin.
Kannattaa tehdä noin 2 kilosta perunoita ja kaksi reilua ruokalusikallista vehnäjauhoa tai vastaavaa. .
Uunimuusi
Kuoritaan perunat ja pilkotaan lohkoiksi ja keitetään suolattomassa pienessä vesimäärässä kypsiksi.
Muusataan kuumina keittoveteen niin että muusista tulee puuromaista. Lisätään kuumaa vettä tarvittaessa.
Muusi jäähdytetään 76-78 asteiseksi. Vehnäjauho lisätään jäähdytettyyn muusiin.
Muusi laitetaan vetäytymään 78 asteiseen uuniin 3 tunniksi. Muusin maku voimistuu vetäytymisen aikana.
Muusiin lisätään suola ja voi. Maitoa lisätään niin että muusista tulee sakea velliä. Musin voi maustaa halutulla tavalla, mutta maustaminen saattaa peittää vetäytymisen aikana muodostuneet maut. Monien mielestä uunimuusi onkin parasta maustamatta.
Pinnalle voi lisätä korppujauhoa ja voinokareita. Uunimuusi paistetaan 140 -170 asteessa noin 2 tuntia. Kun paistamisen aloittaa 170 asteessa ja pintaan muodostuu paistoväriä ja uunimuusi alkaa kuplia, niin lämpötilan voi alentaa 140 asteeseen.
Arkiruoaksi hiukan pitkä valmistusaika, mutta siitä huolimatta hyvä arkiruoka.
Siirapilla makeutettu uunimuusi.
Valmistetaan perunamuusi tavalliseen tapaan perunoista tai erilaisista perunamuusiaineksista. Yleisesti uunimuusi valmistetaan yli jääneestä perunamuusista.
Uunimuusi, yksinkertainen ja helppo ohje:
Notkistetaan perunamuusi maidolla niin että saadaan sakea vellimäinen/notkea puuromainen sose. Lisää jauhoja maun mukaan noin 1 ruokalusikallinen 1 litraan sosetta.
Tarkista suola, mutta yleensä perunamuusin suola riittää. Jos maustat, niin mausta hillitysti. Maustamatta paras???
Lisää 1 litraan perunamuusisosetta ½-1 desilitraa tummaa siirappia. Sekoita hyvin.
Laita ohennettu perunamuusi voideltuun vuokaan. Lisää pinnalle muutamia voinokareita.
Paistaa aluksi uunissa reilussa lämmössä, noin 200 asteessa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä uunimuusi vuokia.
Paista siirapilla makeutettua uunimuusia noin 1½-3 tuntia.
Tämähän on sama juttu kuin jouluisin tehdään imellettyä perunalaatikkoa...
Samaa mitä tavallisen muusin kanssa syödään: makkaraa, kalaa, lihaa, lihapullia, kasviksia?
Uuni/höyrykasvikset ja sianliha maistuisi itselleni. Lisäksi punajuurta.
HK:n sininen uunissa täytettynä juustolla ja lisäksi uunivihanneksia. Nam (vaikka vegaani olenkin..)
Vierailija kirjoitti:
mikä on uunimuusi? ikinä kuullutkaan!
Tässä siirapilla makeutettu uunimuusivuoka yli jääneestä perunamuusista:
Ohenna kattilassa maidolla perunamuusi sakeaksi vellimäiseksi soseeksi. Lisää soseeseen tummaa siirappia ½-1 desilitra yhteen litraan sosetta. Tumma siirappi antaa sopivasti väriä ja makua. Tarkista suola, mutta yleensä perunamuusin suola riittää. Sekoita hyvin.
Laita sose voideltuun uunivuokaan ja lisää pinnalle voinokareita. Paista sosetta aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kiehumaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen. Kun näin menettelet, niin voit paistaa lähes täysiä vuokia. Paista yli jääneestä perunamuusista valmistettua siirapilla makeutettua uunimuusivuokaa noin 1-3 tuntia.
Paistettuja pikkumuikkuja.
Hyvä idea teen itse loppuviikosta!
Mikä mittari o n noin tarkka '79' astetta?
Soijarouhe muusissa pitää nälkää loitolla.
Vierailija kirjoitti:
Soijarouhe muusissa pitää nälkää loitolla.
Sitähän ei muusissa ole.
mikä on uunimuusi? ikinä kuullutkaan!