Miten teette riisipuuron ettei se pala pohjaan?
Kommentit (12)
tekeytyy itsekseen. Ei ole aikaa kahden ipanan pyöriessä jaloissa ruveta keittlemään sitä.
ettei pala niin herkästi kiini. Hellassa mulla asteikko 1-9. 3:lla kun keittää täytyy muistaa sekoittaa pohjaa myöten usein. 1:llä riittää puolentunnin välein sekoitus, 2 tunnissa tuli 5l pehmeää puuroa
todella helppoa eikä ole epäonnistumisen vaaraa.
keitän pari minuuttia riisejä vedessä, tai että vesi haihtuu. Lisään maidon, hämmennän siihen asti että maito kiehuu. Virta pois ja hautua reilun tunnin jäähtyvällä levyllä (ei tietenkään onnistu induktioliedellä, välillä sekoitetaan... ei pala pohjaan
mitä nimeä nyt kukakin käyttää ovat siis niitä, joissa alempaan osaan tulee vesi ja ylempään kerrokseen puuroaineet. Tarvii vain välillä katsoa, missä vaiheessa puuro on ja vähän voi sekoitella.
En ole koskaan edes yrittänyt tehdä riisipuuroa tavallisessa kattilassa. Uunipuuro on tietenkin myös helppo tehdä, mutta mun mielestä joulupuuro tehdään kattilassa.
Luen täältä yhden aloituksen, sitten sekoitan välillä ja palaan taas lukemaan seuraavan ketjun. Eikö olekin näppärää? Lapset tuolla piirtelee ja katselee lasten ohjelmia telkkarista.
Punanen maito ja kattila maidon lisäyksen ja sen lämpiämisen jälkeen koko ajan kakkosella (asteikko 1-9). Hämmennys 5-10 min välein.
Kun laittaa maidon kantsii olla varovainen ettei siinä vaiheessa polta pohjaan liian kovalla lämmöllä. Mielummin vaikka hitaamin lämmittää. Sekoittaa pitää ahkerasti alussa.