Onko 7kk poikani kehitystään jäljessä?:o

Vierailija

Kävin neovolassa vastikää 7kk täyttäneen poikani kanssa. poikani ei vielä osaa ryömiä mutta yritys kuitenkin kova on. Jokatapauksessa nevolassa kommentoitiin että poikani pitäisi osata jo päästä eteenpäin, että mitäköhän me täällä kotona teemme päivät pitkät. Olen saanut myös muita ei-niin-mukavia kommentteja koska olen nuori yksinhuoltaja. Onko poikani siis todella huomattavasti kehitystään jäljessä? Olen kuitenkin aina ajatellut että jokainen lapsi kehittyy omaa tahtiaan..

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

ja jos tuntuu että ei ole niin kysy jos saisit vaihtaa toiselle,

Ihana että sinulla itsellä on terve asenne lapseesi ja et turhia hössötä

Vierailija

vaan alkaa konttaan suoraan. Neuvolassa käynnit on vapaa ehtosia, sinne ei ole pakko mennä. Jos sulle sun mielestä kommentoidaan ikävästi jotakin, syyllistetään, tms, vaihda neuvolan terveydenhoitajaa. Siellä käynnistä pitäisi tulla hyvä olo, eikä niin että tulee huono mieli.

Vierailija

vaikka olen vanha ja naimisissa. Ei 7kk iässä osannut enempää kuin poikasikaan. Olin kuulemma pitänyt liikaa sylissä. Onneksi toinen lapsi jo tuossa vaiheessa opetteli kävelemään.

Vierailija

Itselläni on 8kk vanha poika joka oppi ryömimään vasta 7,5kk ikäisenä. Ja istuu melkein tuetta nyt vasta. Ja silti en ole huolissani, koska niinkuin sanoit lapset kehittyvät omaan tahtiin. Ehkä huolestuisin sitten jos ikää alkaa olla jo vuosi ja ei vieläkään yrittäisi edes liikkua. Meille neuvolassa sanovat että olettavat että 9 kk iässä osataan viimeistään kontata ja jos ei niin sitten fysioterapiaan. Pyöriikö poikasi napansa ympäri ollenkaan?

Vierailija

ja meillä keskimmäinen (tyttö) oppi ryömimään ehkä noin 10kuun ikäisenä ja nuorin nyt 6kk ja peruuttelee samoin kuin siskonsa.

Vierailija

mun tyttö lähti eteenpäin 8kk iässä - kontaten. 11 kk iässä jo käveli tuetta. Että ei hätiä, tämäkin meidän tapaus oli hyvissä ajoin jo liikkeellä.

Vierailija

Pyörii paljonkin, kääntyilee, jokeltelee, nauraa ja on muutenkin hyvin aktiivinen seurusteluun ja liikkuu koko ajan sen minkä osaa. Pitäisi varmaan sitten vaihtaa neuvolatätiä kun ei hän oikein ota minua vakavasti esim. kun lapseni syntyi ja imettäminen teki todella kipeätä niin hänen kommenttinsa oli että on hän pahempaakin nähnyt, ei toi vielä mitään ole. Jatkat vain. Kaikki ei vain sitten sovi alalle.

Vierailija

vielä varsinaisesti ryömi eteenpäin. Liikkuu kyllä "akselinsa" ympäri, eli pyörii mahallaan sekä kellon viisareiden suuntaisesti että toisin päin. Samoin kierii selältä mahalleen ja mahalta selälleen. Nytkin touhuaa lattialla. Enkä ole lainkaan huolissani.Meillä ei muuten ollut neuvolaa 7 kk kohdalla, vaan oli viimeksi vain 6 kk neuvola ja sitten seuraavana on 8 kk lääkärineuvola. Oliko joku erityinen syy aiemmilta kerroilta, miksi teidän piti mennä 7 kk iässä neuvolaan?

Vierailija

Jokainen lapsi kehittyy omaa tahtia... Toiset aiemmin, toiset myöhemmin. Mutta kuten jo mainitsit niin lapsi on kova liikkumaaan muuten ja et itse ole asiasta huolissasi, niin kyllä se ryömimisen taitokin sieltä vielä tulee! :) Kaikkien kanssa ei vaan henkilökemiat kohtaa, joten kyllä varmaan itsekin kysyisin jos voisin vaihtaa toiselle terkkarille. Neuvolassa käyntejä en kuitenkaan lopettaisi, koska siellä seurataan lapsen fyysistä ja psyykkistä kehitystä ja voidaan jo varhain puuttua mahdollisiin kehityksen häiriöihin, esim. hahmottamisen ongelmiin, joista koituisi vaikeuksia kouluun mentäessä.

Annat vaan vauvan kehittyä hänen omaan tahtiin, se on paras tahti hänelle! :)

nim. itsekin terkkari ja äiti

Vierailija

Ei mitään syytä ole ainakaan kerrottu. Olen luullut että se on ihan normaali käytäntö.. En sitten tiedä että miksi piti mennä kun kaikki on mennyt tähän asti erittäin hyvin. Ja ensikuussa on lääkäri. Aika jännä..

Vierailija

meidän poika ei koskaan ryöminyt ja aloitti konttaamisen 10,5kk vanhana ja kävelemään lähti tuetta 1v1kk.

Asuimme silloin ulkomailla eikä siellä lastenlääkäri tai hoitaja edes koskaan kommentoinut. Kas, tulimme käymään Suomessa ja neuvolassa kauhea poru ja lähete fysioterapeutille ja puhuttiin jatkotutkimuksista ja ties miestä.

Fysioterapeutti totesi ettei lapsessa ole mitään vikaa, "hän ei vaan halua ryömiä". Eikä lapsessa on myöhemminkään todettu mitää motoorista tai muutakaan vikaa. Että ota iisisti vaan :)

Vierailija

ei suostunut olemaan edes vatsallaan 7kk iässä. Lääkäri kirjoitti lausunnon, jonka mukaan olen vaaraksi lapsen kehitykselle, koska en pidä tarpeeksi lattialla, kun lapsi ei ryöminyt 8kk iässä. Ei kyllä ryömi vieläkään, konttaamaan lähti 9-kuisena.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat