Mitä tekisin punajuurista? Esim jouluksi.
Sain punajuuria n 5kg säkin tutulta.
Jonkin verran toki voi laittaa etikkaliemeen, mutta ei sentään ihan koko satsia.
Mietin että voisiko noista tehdä jotain punajuurilaatikkoa tai vastaavaa jouluna? Voisin kuoria, soseuttaa ja pakastaa jo nyt. Olisiko kellään muita hyviä ideoita?
Kommentit (13)
osan laittaa etikkaliemeen, mutta ei ihan hirmuisesti syödä etikkapunajuurta. Että ehkä 1kg korkeintaan voisi laittaa etikkaan.
Sitten jää vielä se 4kg.
Toi punajuuri-vuohenjuustolaatikko kuulosti tosi hyvältä. Netistä selailin ja löysin vain aurajuustolla höystettyjä laatikoita, mutta koitan kuukkeloida, jos löytäisin vielä vuohenjuustoversionkin.
muita ideoita?
ap
Tietysti senkin syönnissä on rajansa.
http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/paaruoka_r_/fi_FI/vuohen…
Ja borssi on muuten kans joo tosi hyvää:))
sitä kandee koittaa, netistä löytyy ohje onkohan pirkan sivuilla
sinihomejuustolaatikko joulupöytään. Tosi kaunista ja hyvää! Ohjeita löytyy netistä.
punajuureja sellaisenaan esim kellarissa/vihanneslokerossa ja keittämään tarpeen mukaan? Minusta vain keitetty punajuuri on parempaa kuin etikkapunajuuri.
Keitetty punajuuri sopii ihanasti ruokaisiin salaatteihin, vaikkapa vuohenjuuston tai pippurimakrillin kera, lisäksi rucolaa ja hyvää balsamicoa.
Ihana punajuurikeitto tulee myös punajuureista ja muutamasta perunasta soseuttamalla, lisäksi vain mustapippuria (sekä kasvislientä). Juju olisi laittaa keittoon "silmäksi" valkosipulilla maustettua kreikk. tai muuta maustamatonta jogurttia. Huom. ole tässä varovainen valkosipulin kanssa, ihan pikku määrä riittää saamaan jogurttikastikkeesta ytyä.
tee kasvissosekeittoa punajuurista ja omenoista, halutessasi voit laittaa myös perunoita.
Jos laitat pelkkiä punajuuria ja omenoita, noin puolet kumpaakin. Jos laitat perunoita niin noin kolmannes jokaista. Lisäksi tietenkin vettä keittämiseen, ja linssilastuja valmiiseen keittoon hautumaan. Tulee hyvää ja ruokaisaa
Sosekeittoja, laatikoita/kiusauksia, salaatteja, uunijuureksia ja pihvejä (esim. lindström tai kasvisversiona vaikka perunan kanssa). Joulupöydässä meilläkin on tuollainen punajuurikiusaus, jossa aurajuustoa tms. Aura-juustoa taidettiin viime vuonna mainostaa sellaisella reseptillä, johon tuli punajuuren ja tuon juuston lisäksi mm. piparkakun murusia.
Erittäin hyvä ja todella yksinkertainen punajuuriresepti on seuraavanlainen:
Laita uunivuokaan punajuuripaloja ja ripottele päälle homejuustoa. Koko setti uuniin ja pidä siellä niin kauan, että punajuuret ovat sopivan al dente.
Maut sopivat hyvin yhteen (mikäli niistä sattuu pitämään) ja helppoa kuin mikä!
No, tuskimpa tätäkään ihan viittä kiloa popsii...
Ja tuo vuohenjuusto-punajuurilaatikon resepti oli todella herkullisen kuuloinen.
Meillä ei ole kellaria, eikä jääkaapissakaan niin paljon säilytystilaa, että voisin noita säilöä pidemmän aikaa. Pakastintilaa taas olisi runsaasti. Taidan laittaa vaikka 3kg soseeksi pakkaseen odottamaan tuota laatikkoa ja 1kg etikkaliemeen ja 1kg käytetään nyt ruoanlaittoon viikonloppuna.
Pieni punajuuripiiras jo tehtiin, mutta siihen ei montaa punajuurta saatu menemään.
-ap
punajuuri-vuohenjuustolaatikko tms. ois varmaan tosi nami!