leipojat nyt apua! onnistuin taas pilaamaan yhden kakun :(
Yritin tehdä hyydykekakkua ja *ituiks meni!
hirvee homma!
siihen piti vatkata munat erikseen, laittaa vispikermaa ja valkosuklaata voi-keksinmurupohjan päälle.
tulos oli lössähtänyt pahanmakuinen lätty.
sulatin valkoista suklaata mikrossa (sulatusteholla) ja kaikki sujui hyvin. katsoin suklaata ja päätin laittaa vielä hetken lisäaikaa. suklaa meni kovaksi paakuksi ja tuli vaalenruskeita täpliä.
no sekoitin kuitenkin nuo kaikki vaahdot ohjeen mukaan ja vaahto lössähti ällöksi liemeksi.
siis MIKÄ *ittu meni pieleen???
Kommentit (11)
Kannattaa siis sulattaa vesihauteessa. Vaahto tosiaan voi lössähtää liivatteen lisäämisen jälkeen, mutta kyllä sen pitäisi hyytyä. Laita pakkaseen niin hyytyy nopeammin.
että suklaa oli liian kuumaa ja se lössäytti vaahdon. Vaikka käsketään sulattamaan suklaa, ei sitä (yleensä) kaadeta kuitenkaan kuumana vaahdon sekaan, vaan sulan suklaamassan annetaan ensin vähän jäähtyä. Tai minä ainakin annan jäähtyä.
että sekoitetaan monta kertaa sulatuksen aikana. Suklaa ei saa kuumeta, lämmetä vain.
että kuten tuossa edellä joku leipoja jo mainitsikin, niin vesihaude on todella hyvä suklaan sulattamiseen. Ei tarvitse vahtia vieressä. Siinä se sulaa ihan itsekseen, eikä koskaan pala. Mikrossa minäkin olen kerran (siis sen ensimmäisen ja viimeisen mikrosulatuskerran) suklaan polttanut. Sen jälkeen siirryin vesihauteen käyttäjäksi.
miten sen sitten saa vatkattua vaahdon joukkoonn?
eikä ohjeessa mainittu mitään jäähdyttämisestä, taisi olla susi koko halvatun ohje!
t.ap
Miksi siihen pitää munia vatkata? Mä laittasin vaikka kermaa, rahkaa ja sitä suklaata. Jos varmasti haluat, että suklaa ei pala, sulata suklaa edellisenä päivänä sen kerman kanssa, kerma jääkaappiin ja vaahdotat seuraavana päivänä.
Eli mä tekisin keksimurupohjan, täytteeseen 2dl rahkaa 2dl kuohukermaa ja valkosuklaata. Liivatetta vähän reilummin kuin paketin ohjeessa. sulattaisin liivatteen vaikka sitruunamehuun, saattaisin laittaa sitruunamehua vähän enemmänkin täytteeseen, voi olla kiva ja leikata vähän valkosulkaan makeutta.
no eikö se suklaa jäähtyessään kiinteydy uudelleen? miten sen sitten saa vatkattua vaahdon joukkoonn?
eikä ohjeessa mainittu mitään jäähdyttämisestä, taisi olla susi koko halvatun ohje!t.ap
Mutta ei odoteta LIIAN kauan. Odotetaan vaan sen verran, että suklaamassa jäähtyy niin ettei se ole kuumaa. Se on se kuuluisa näppituntuma, joka kehittyy tehdessä. Nyt sulla oli tollanen kokemus, mutta seuraavalla kerralla onnistut, kun olet monta asiaa kokeneempi.
se munien vatkaus ym
on tulossa vieraita joille ei voi olla liivatetta ja halusin kakun valmiiksi pakastimeen.
nyt jää kyllä vieraat ilman kakkua, ei tuota kehtaa tarjota :(
t.ap
Kannattaa olla tarkkana mistä ohjeen nappaa, koska leivonnassa on yksi perussääntö eli määrät pitää olla tarkkoja.
Aika paljon kakkuja tehneenä vesihauteessa kannattaa tehdä suklaan sulatus, mikroa ei suositella.
että suklaa oli liian kuumaa ja se lössäytti vaahdon.
Vaikka käsketään sulattamaan suklaa, ei sitä (yleensä) kaadeta kuitenkaan kuumana vaahdon sekaan, vaan sulan suklaamassan annetaan ensin vähän jäähtyä. Tai minä ainakin annan jäähtyä.