Mitäpä tehdä puolukasta tai minkä kanssa syödä puolukkasurvosta kun pitää olla vähähiilarista?
Puolukkaa olisi jonkun verran kaapissa, ja puolukkarahkaa tässä onkin nyt vedelty viime päivinä ahkerasti.
Mutta mitä muuta vähähiilarista siitä saisi aikaiseksi kun emme ehdi kaikkea rahkanakaan syömään eikä pakkaseen mahdu enempää?
Puolukkasurvoksestakin tykkään, joten sitä voisi ruoan kanssa syödä mutta minkä?
Ja hieman saa hiilareita ruoassa olla, en ole täyskieltäytyjä mutta ei mitään isoja määriä
Kommentit (7)
tee tavallinen kaalilaatikko täysjyväriisistä.
sopii oikein hyvin oikeastaan minkä vaan liharuuan kaverina. Meillä syödään paljon puolukkahilloa ihan kokolihan kanssa. Vaikka "etelän veteliä" ollaankin, meillä syödään myös paljon poronlihaa (pakasteesta) jonka kanssa kuluu puolukkaa isot kasat. :)
Karppaus.infon reseptihakuun sana puolukka niin varmasti löytyy erilaisia ohjeita. Itse tekisin puolukkapiirakan, pohjan mantelijauhosta. Tai liivatekakun jossa puolukkaa, keksimurupohjan korvaisin taas mantelijauho/pähkinärouhe pohjalla.
eli kattilassa kaalit vähässä vedessä, paistan jauhikset pannulla. Maustan tietty ja sitten vähän kermaa joukkoon, uunipellille paistumaan. Puolukkasurvos toimii tuossa mainiosti. Toinen mitä olen tehnyt niin paistan Pirkka poronkäristystä ja pakastettuja kasvissuikaleita, mausteena vähän suolaa ja pippuria myllystä. Myös tämän kanssa sopii loistavasti puolukkasurvos ja raejuusto tietenkin!
pitkään, joten mitään hirveää kiirettä käyttää ei ole
Tai vaan haudutat kaalia kattilassa ja lisäät jauhelihan joukkoon sekä maustat haluamallasi tavalla. Siihen ainakin sopii puolukka mainiosti.