Lastenhuoneen seinät

Vierailija

Olemme muuttamassa ja lapsen väritoive on vaaleanpunaiset seinät... Kuinkas ne kannattaisi laittaa että tulos olisi nätti? Kokonaan seinät vaaleanpunaiseksi, puoliksi, yksi seinä vaan, boordia? Millaisia lastenhuoneen seiniä teillä on? Tuo huone on neliönmuotoinen ja noin 13 m2.

Sivut

Kommentit (22)

Vierailija

huoneessa niin että vaaleanvihreää on yläosa ja alaosa tummemman vihreää. laitettiin boordi siihen väliin, mutta sen verran ohut, että sen saa korvattua sitten jollakin neutraalilla myöhemmin.

Voisi toimia myös tytön huoneessa, vaaleamman punaisella ylhäältä ja alhaalta jollakin tummemmalla :)

Vierailija

lisäävät vaan suotta huoneen levottomuutta, jota muutenkin tulee lastenhuoneisiin kaikesta pikkutavarasta.

Itse maalaisin kaikki seinät sillä vaaleanpunaisella, mutta pitäisin sävyn niin haaleana, ettei pienentäisi huonetta (eli sävy joka pienenä maalinäytteenä vaikuttaa lähes valkoiselta).

Lopputulos ei silti tarvitse olla mikään vauvavaaleanpunainen, kun sävyssä on hiven harmaata.Toinen vaihtoehto voisi olla suurin ehjä seinä räväkällä pinkillä, mutta se voi pienentää ja pimentääkin huonetta. Kalusteiden väri merkkaa aika paljon myös ja se mitä tuota väriseinää vasten tulisi. Kivoja mustavalkoisia kuvia valkoisissa kehyksissä, esim.

Vierailija

nettikaupasta (www.lastenhuone.fi) tilattu Prinsessat-3 d-tapetti. Sen ympärillä on vihreää, muut seinät on hennon vaaleanpunaiset. Olisi kyllä vähän selvemmin vaaleanpunaisen värin voinut valita. Mutta tuo tapetti on pikkutyttöjen mielestä aivan ihana!

Vierailija

Vaaleanpunaista ja valkoista ajattelin, ehkä seinien alaosa vaaleanpunaiseksi ja yläosa valkoiseksi, mutta pienentääkö se huonetta? Ja mitä värien törmäyskohtaan voi laittaa jos ei boordia?

Kiitos kaikille vinkeistä, mietitään vielä :)

Vierailija

Jos nyt puhutaan lastenhuoneesta, niin tärkeintä kai kuitenkin on, että lapsi kokee sen omakseen ja tykkää? Ei meidän 5v kyllä haluaisin mustavalkoisia kuvia valkoisissa kehyksissä...Meillä on boordi, eikä haittaa vaikka olisi "so last season" jonkun muodin perässä juoksijan mielestä. Huoneen yleisvaikutelma on vaaleanpunainen, mutta se syntyy sisustusksesta ja boordista. Tapetti on boordiin sopiva lämmin vaaleankeltainen. kts ideoita esim täältä:

http://lastenhuone.fi/catalog/categories.php?cPath=23_68Minusta lastenhuoneen ei tarvitse ollakaan mikään seesteinen ja hillitty, mutta jotain yhtenäisyyttä siinä saa olla. Minä katsoisin ensin kalusteet, matot, yms ja rakentaisin sitä jonkun vaaleanpunaisen teeman tai sisutussarjan ympärille.Lainaus:

Kivoja mustavalkoisia kuvia valkoisissa kehyksissä, esim.


Vierailija

Mut jos tykkää niin saa laittaa, jokainenhan tekee omannäköisen kodin :) Meillä on värijutut tehty aina yleensä yhdellä seinällä; siis yksi huoneen seinistä sillä värillä mitä haluttu, muksut saaneet ite päättää, on käyty valikoimassa sävy yhdessä ja sit muut seinät valkoiset tai muuten vaaleammat samasta sävystä. Mukavaa seinien laittoa!

Vierailija

huoneessa suurin seinä on vaaleanpunainen ja muut valkeita. Yhden seinän tosin peittään melkein kokonaan ikkuna joten sitä valkeaa ei sieltä verhon takaa näy juuri ollenkaan.

Vierailija

SIis eihän yksittäinen vaalea väri huonetta pienennä, eri asia sitten jos vedätte huoneen seinän tummanruskeiksi tms.Jos lapsi haluaa huoneesta vaaleanpunaisen, niin mä kyllä valitsisin ihan kunnon vaaleanpunaisen eikä mitään mukaväriä. Katso kivoja vaaleanpunaisen sävyjä vaikka tästä

http://www.lauraashley.com/Paint/Pinks+Reds/icat/ppinksEsimerkiksi tuo pale peony on tosi kivannäköinen.Sitten kannattaa valita verhot vaikka jotain raikasta väriä, niissä voisi olla turkoosia, keltaista, pistaasia tms. vaaleanpunasävyjen lisäksi, että ei näytä liian tunkkaiselta.Ja maalaa huonekalut valkoiseksi, siitä tulisi tosi raikkaan näköinen.Valaistukseen kannattaa kiinnittää huomiota.

Vierailija

se on oikeesti aika kammottavaa. Tulee mieleen 90-luku.Mulle tuli mieleen, että 3 seinää maalaa vaalean vaaleanpunaiseksi ja yhden seinän (kokonaisen, eli sellaisen missä ei ole ovea, ikkunaa, kaappeja jne) niin siihen jotain vaaleanpunaista / pinkkiä isokuvioista tapettia. Mun pikkusiskolla on sellainen, ja on kyllä niin täydellinen prinsessahuone :) Sisustusiloa teille! :)

Vierailija

ja ollaan kyllä pantu boordia, ruokailuhuoneessa esim katonrajaan ja makkareissa keskelle. Syynä se, että vanha talo näyttää mielestäni mukavammlta, jos on vähän aikansa hengen mukainen. Kornimmalle näyttäisi rosteri ja modernit huonekalut... sopisivat kyllä johonkin uuteen kivitaloon paremmin...Lastenhuoneessa vanhanaikaista vaaleansinistä pystyraitatapettia alaosa, ja yläosa pieniä laventelinsinisiä kukkia vaaleallapohjalla. Kukkia on tosi harvakseltaan. Tapettien välissä sinisävyinen neutraalihko boordi. Muuriosa on murretulla vaaleansinisellä maalattu. Paneelikatto kuultovalkea.

Vierailija

en kiellä että oikein sisutettuna vaalenapunainen on nätti mutta itse ainakin varautuisin siihen että sitten täytyy muutaman vuoden kuluttua vaihtaa väriä kun lapsi kasvaa. Itse laittaisin jotain neutraalimpaa jola sopii sitten myös myöhemmin, riittää kun huonekaluja vaihtaa "aikuisempaaan". Tietenkin jos ei haittaa tehdä uutta muutosta niin lähtisin radikaalimin hakemaan hauskuutta ja eloisuutta huoneeseen, maalaamalla esim. kukkia, viidakkoa, hevosia yms. jotain muuta vastaavaa keksisin (joko maalaamalla tai kuvilla tai jollain)sitten ihan sivuhuomautuksena: on mielestäni aika tylsää että sosiaalisena normina on nykyään että täytyy olla tytöllä vaaleanpunaista ja pojalla sinistä. Ja ne jotka sanoo että "lapsi itse tykkää" niin eivät kyllä ymmärrä että ympäristö on jo pienen aivopessyt osaltaan. Ei osata mitään muuta tuputtaa.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat