Mitä voisin tehdä maustamattomista broilerinfilesuikaleista??
Ideoita kaivataan. Ostin ison kasan filesuikaleita alesta, pakkanen niitä puolillaan...
Hapanimeläkastikkeet, risotot ja kanapastat on tehty moneen kertaan, nyt kaipaisin jotain erikoisempaa reseptiä. Alkaa jo sekä minulla että miehellä ja lapsillakin olla mitta täynnä toiden perusreseptien kanssa.
Oisko jollain esim. jotain hyvää wok-ohjetta?
Kommentit (6)
Paistelet kanat, maustat soijalla ja muilla makusi mukaan (chiliä!). Sitten kanat syrjään ja vihannekset pannulle. Minusta Rainbown itämaiset wokkivihennkset on kiva sekoitus, mutta paras tulee tietysti tuoreesta. Porkkanaa tikkuina, samoin uita juureksia ja kaaleja. Paprikaa, sipulia jne jne.
Noita paistellaan öljyssä, pidetään huoli, ettei kypsy liikaa (lisäysjärjestys!). Lotrataan sekaan öljyä (seesaminsiemen toimii), mahdollisesti jotain pastoja, siis tahnamaisia mausteita.
Samalla keitetään nuudelita ja lopuksi ne sekoitetaan wokkiin.
Kanasta saa myös piirakoita. Kokeile myös Santa Marian intialaisia kastikepohjia, esityisesti se korma on hyvää. Ne vaativat kyllä lihan maustamisen erikseen paistovaiheessa, eli sekaan öljyssä valkosipulia, garam masalaa, chiliä, jeeraa jne jne.
Kanapizzaan: tomaattimurskaa jossa barbeque -kastiketta joukossa, paahdettuja kanansuikaleita, paahdettua sipulia, tuoreita herkkusieniä, mozzarella-cheddarjuustoraastetta.
Kanavoileipiin: paahtoleivän päälle paahdettuja kanansuikaleita, päälle paksua sienikastiketta ja päällimmäiseksi viipaleet juustoa. Uuniin kunnes juusto on sulanut.
jollain currykastikkeella (esim. red curry paste). Myös Wok'n'Rollilla on valmiita pieniä kastikepusseja, niistä tulee kätevästi makua. Tosin ovat aika tulisia, kuten joku jo mainitsikin.
Oletko kokeillut lasagnea? Vaikka pastaa onkin, niin tämä on hyvää. Olen tehnyt myös maustamattomista suikaleista, eikä haittaa mitään. Pestoa riittää puoli purkkia, samoin tuorejuustoa. Tulee melko rasvaista jo niinkin.
Pesto-broilerilasagne
6 annosta
1 sipuli
1 rkl öljyä
450 g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
9 lasagnelevyä
Juustokastike:
3 rkl margariinia
0,75 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
200 g aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
1 prk (190 g) punaista pestoa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
Kuumenna uuni 200-asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli ja broilerinsuikaleet öljyssä pannulla. Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sulata joukkoon tuorejuusto, lisää pesto ja mustapippuri. Sekoita. Voitele lasagnevuoka. Kaada voideltuun vuokaan juustokastiketta ja aseta päälle 3 lasagnelevyä. Lisää päälle juustokastiketta ja broileritäytettä. Tee samanlaisia kerroksia, kaikkein päällimmäiseksi juustokastiketta. Kypsennä noin 45 minuuttia.
ruskista sipulia, broileria ja pekonia
lisää kanaliemi ja porkkanaa ja maissia
Kiehuta jonkin aikaa ja lisää spagetin palaset (noin 2 cm pätkät). keitä valmiiksi ja lisää mustapippuria ja basilikaa sekä 2 dl kermaa
santa marialla on sellaisia wok-maustepusseja(maksaa n. 1,2e). sinne siis sekaan broileria, wok-vihanneksia ja vettä. tarjoillaan riisin tai nuudeleiden kanssa. itse tykkään tosi paljon. samalta firmalta löytyy myös Green curry kastike johon lisätään vain kookosmaitoa ja broileria. lapset tuskin tästä tykkäävät koska on aika tulista mutta aikuisille voi suositella.