Koska omenoiden kuuluisi olla kypsiä?
Meillä omenapuu, jossa isoja herkullisia omenoita, mutta ovat vielä ihan vihreitä. Osa ompuista on kuitenkin tippunut jo puusta maahan. Puu on suuri.
Muistan viimevuodesta sen, että omenat eivät missään vaiheessa kpsyneet. Mikä ihmeen lajike tällainen on?
Helsingissä asutaan.
Kommentit (5)
Ah, niin ihania ja kirpeitä! Kypsyvät ensimmäisten pakkasten aikaan.
Tuo teidän lajike voi olla jotain talviomenaa, eli saa olla puussa ihan pakkasiin asti. Sen jälkeen sen voi varastoida paperiin käärittynä, ja kestää vielä vaikka kuinka kauan. Nyt ovat vasta kesäomenat ja aikaiset syysomenat kypsiä.
Koetappa hakea tietoa vaikkapa omenapuu.com sivuilta, saatat sieltä löytää vaikkapa tuon oman lajikkeesi.
on kesäomenoita, syysomenoita, myöhäisiä syysomenoita ja talviomenoita. Kesäomenat kypsyvät elokuulla, syysomenat syys-lokakuulla ja talviomenat on kerättävä puusta lokakuun lopulla, käärittävä sanomalehteen ja vietävä kellariin odottamaan, että ne kypsyvät siellä jouluksi tai vaihtoehtoisesti hillottava ja soseeksi keitettävä talvikäyttöön (hillota voi siis raakanakin, vaikka voi myös kypsänä, tietenkin.)
Jotkut omenalajikkeet ovat tosiaan luonnostaan vihreitä. Päältä ei siis väristä näe, onko omppu kypsä vai ei. Tuo siementen väri on aika hyvä keino, toinen on maku: jos se on hyvää, se on kypsää.
puu on silloin todennäköisesti aika vanha. Lobot ja vastaavat ovat taas punaisia.
että ne on aina vihreitä ne omenat??jos ovat vaikka lajiketta valkea kuulas tai sitten talviomppuja?