lihottaako kuivaliha???
siinäpä viesti. voinko siis napsia esim. karkin, sipsin tms. himon iskiessä?
Kommentit (20)
Ei me ruukata kuiten kun kuivatellaan katolla poroa niihin mitään pakkausmerkintöjä laittaa!
Mistä sie oikein puhut?
Siis tiedän, että siinä on kaloreita. Ja varmaan paljon proteiineja. Mutta onko se jotenkin erityisen lihottavaa/suositeltavaa. Tästä oli kyse.
Eikö nää "lihottaako se ja se elintarvike?" - ihmiset oikeasti tiedä mikä on kcal, KJ, energiankulutus, karkea ravintosisältö yms.
ei se kalorimäärä kerro kaikkea. meinaatko, että jos syöt 2000 kcal edestä päivässä suklaata vs. saman verran vihanneksia, painaisit vuoden päästä yhtä paljon???
Noinhan Lapissa tehdään, mitä nro 4 kirjoitti.
Päivän naurut...
pitkin iltaa hiukopalaksi. Meni olut jos toinenkin, meni lihalastu jos toinenkin.. Aamulla kun heräsivät, jokainen oli turvoksissa kuin.. en edes keksi kuvaavaa sanaa.. Silmien paikalla ns. puukonpistot ja sormet nippu nakkeja. =0)
Että kantsii varoa....
tuorelihaa.
Kaloreita 100 grammassa kuivalihaa on 488 ja rasvaa 16,4 grammaa.
Jos vertaan karkkipussiini niin 100 g 320 kaloria ja rasvaa 0-1 grammaa.
Eli aika tuhtia tavaraa tuo kuivaliha. Proteiinia siinä kyllä on paljon.
ei se kalorimäärä kerro kaikkea. meinaatko, että jos syöt 2000 kcal edestä päivässä suklaata vs. saman verran vihanneksia, painaisit vuoden päästä yhtä paljon???
Ravintosisältö on sitten ihan eri juttu mutta kulutus on kaloreita aina.
eipä se taida aivan niin yksinkertaista ollakaan.
Onhan tehty eläinkokeita joissa eläimille (apinoille vai oliko ne nyt simpansseja, en muista) on syötetty saman verran kaloreita mutta toisille ne kalorit annettiin roskaruuan muodossa ja toisille jostain terveellisestä ja tulos: toiset lohoi, toiset ei. Varmaan arvaatkin kummat oli niitä jotka lihoi.
kirjoituksia. Totean vain, että autan työkseni ihmisiä laihtumaan ja hallitsemaan painoaan. Tiedän aiheesta melkoisesti ja kuten totesin ravintosisältö on eri asia.
2000 kcal suklaata on vajaa 400 g kun taas 2000 kcal kasviksia on aika paljon enemmän.
Sama juttu kuin se, että kilo lihasta painaa saman verran kuin kilo läskiä. Kilon pala lihasta on kuitenkin pienempi kuin kilo läskiä. Lihas ei siis paina yhtään sen enempää kuin läski mutta on huomattavasti tiiviimpää.
-12 ja 13-
viitteitä siitä, että silläkin ON väliä mistä ne kalorit tulee. Siis lihomisen/laihtumisen kannalta. ELi on tehty tutkimuksia joissa eläimille on syötetty SAMA KALORIMÄÄRÄ mutta ne ovat peräisin hyvin erilaisista lähteistä, ja tuloksena on että ne vaikuttivat painoon ERI TAVALLA.
Tiedän itsekin aiheesta melkoisesti joten en varsinaisesti tarvi selvennystä perusasioista.
Kyllä karkkipussissa vaan on melkoinen määrä hiilareita...
Ainoa asia mitä tulee tsekata on suolapitoisuus. Kuivaliha on pelkkää protskua ja speksien mukaan todella terveellistä. Ks. esim. tämä: http://kuivaliha.com/tuote/indiana-beef-jerky-natural-25g/ .
Ei kuivalihaa pääse koskaan kokeilemaan, koska kaupat säilyttävät sen lämpimässä /kuumassa kohdassa ja se tuoksuu sen jälkeen mädätetyltä. Kuivatettu ja maustettu nahka voisi myös kiinnostaa joitakin, vähän kuin koirille tarkoitetut luut. Siis ilman natriumglutamaattia.
Kuivaliha ei lihota mutta kuivattaa joten tulee juoda paljon nestettä kuten viinaa.
En suosittele kuivalihaa kenellekkään lisätty kaikkea ylimääräistä ei terveellistä. Ostaa kaupasta mielummin kunnon lihaa.
Vierailija kirjoitti:
En suosittele kuivalihaa kenellekkään lisätty kaikkea ylimääräistä ei terveellistä. Ostaa kaupasta mielummin kunnon lihaa.
Lappilaiseen kuivalihaan ei ole lisätty muuta kuin merisuolaa.
Mistä kaivoit taas vanhan ketjun, vaikka kukaan ei sinulta sitä kysynyt?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En suosittele kuivalihaa kenellekkään lisätty kaikkea ylimääräistä ei terveellistä. Ostaa kaupasta mielummin kunnon lihaa.
Lappilaiseen kuivalihaan ei ole lisätty muuta kuin merisuolaa.
Mistä kaivoit taas vanhan ketjun, vaikka kukaan ei sinulta sitä kysynyt?
Ostaa ennemmin pähkinöitä ja pansuolaa
mutta miten sitä voi kukaan syödä??? Ihan karseen makuista.