Mikä on kotiruokaa?
Tuolla keskustellaan kotiruoasta ja moskasta. Kertokaapas niiden ero?
Mielestäni kotiruoka on itse valmistettua ruokaa, missä ei ole eineksiä tai puolivalmisteita, eli perunamuussi tulee tuoreista perunoista, kala tulee pakastimesta tai jääkaapista mutta ei ole valmiina puikkoina.
Kotiruokaa on niin suomalainen ruoka kuin ulkomaalainenkin, mielestäni, jos se on valmistettu itse.
Jos haluaa välttää näitä turhia juttuja, niin jättää pois ainakin seuraavat:
-einekset, valmiit ruoat
-lihaliemikuutiot
-kalapuikot/kananuggetit
-jauhetun lihan (sisältää niin paljon muuta kuin lihaa!)
-ym.
Hyviä aineksia kotiruokaan ovat mielestäni:
-tuore liha (ei marinoitua)
-tuoreet kasvikset
-kala (tuore tai pakaste)
-sienet, pavut, linssit
-(täysjyvä) makaroni/riisi
-pakastevihannekset
-marjat
-juustot, maitotuotteet missä on normaali rasvapitoisuus, ei light-tuotteita
-ym.
Jatkakaa/muokatkaa listoja omien näkemystenne mukaan!!!!
Kommentit (14)
sehän on paljon enemmän eines kuin kalapuikot
kalapuikot tarttee sentään sulattaa ja lämmittää mutta juusto on valmis syötäväksi sellaisenaan
Ruoka puhuttaa aina, eri vuosikymmenillä ja vuosilla on muotiruokansa. Perinneruoat pitää pintansa ja kestää aikaa.
Moskana pidän ruokaa jonka ravintoarvo on vähäinen ja on valmistettu pitkälle käsitellyistä ravintoaineista "puhdistetuista" raaka-aineista. Valkoinen vehnäjauho, valkoiset pastat, kiillotetut riisit ovat heikompia ravintoarvoltaan kuin kokojyvätuotteet.
En tuomitse kokonaan "puhdistettujen" raaka-aineiden käyttöä jos ravinto on muuten monipuolista ja sisältää kasviksia ja kuituaineita.
Jos arkiruoka on aina vain nakkeja ja ranskalaisia, uunimakkaraa ja juustoa, tomaattia ja kurkkua ainoina kasviksina. Makaronilaatikkoa missä on vain jauhelihaa, sipulia, munaa ja maitoa. Jos on pitsaa niin ne on valmiita roiskeläppiä. Kalapuikkoja ja valmismuusipussia. Jauhelihakeittoa ja nakkikeittoa. Joskus pyttipannua missä on nakkeja ja perunaa. Valmista maksalaatikkoa tai muita valmisruokia.
Ei tuollainen ole terveellistä!
on ainakin kalvoja, jänteitä, nahkaa, rasvaa,
on ainakin kalvoja, jänteitä, nahkaa, rasvaa,
mennä myymään itseään että varmasti saa joka päivä sisäfilettä? kun rahat ei kerran muuten riitä av-mammojen hyväksymään elämään.
enään tehdä ruokaa ilman lihaliemikuutiota.. Ja pidän silti oma tekemääni ruokaa kotiruokana, vaikka siinä lihaliemikuutio onkin.
mennä myymään itseään että varmasti saa joka päivä sisäfilettä? kun rahat ei kerran muuten riitä av-mammojen hyväksymään elämään.
Eihän kukaan ole puhunut sisäfileestä? Tässä on vain kyse siitä, että voi sitä syödä muutakin kuin niitä valmiita eineksiä! Tai puolivalmiita. Niiden ravintoarvot ei ole niin hyvät!
enään tehdä ruokaa ilman lihaliemikuutiota.. Ja pidän silti oma tekemääni ruokaa kotiruokana, vaikka siinä lihaliemikuutio onkin.
tietenkin se on kotiruokaa. Mutta ruoan voi maustaa muutenkin kun monissa liemikuutioissa on vaarallisiakin aineita.
on ainakin kalvoja, jänteitä, nahkaa, rasvaa,
mennä myymään itseään että varmasti saa joka päivä sisäfilettä? kun rahat ei kerran muuten riitä av-mammojen hyväksymään elämään.
Eihän kukaan ole puhunut sisäfileestä? Tässä on vain kyse siitä, että voi sitä syödä muutakin kuin niitä valmiita eineksiä! Tai puolivalmiita. Niiden ravintoarvot ei ole niin hyvät!
meillä syödään myös punaista lihaa vaalean lihan lisäksi. mikä siis on sitä "hyvää lihaa" kun kerran jauhelihan käyttö on niin syntistä?
Luultavasti kovin moni on parempi kokki kuin minä, niin Saarioisilla kuin Atriallakin.