Miksi koiranpentu puree ja miten sen saa lopettamaan moinen?

Vierailija

Eli on aiempia koiria, kääpiörotuja joilla puremista ei ole ollut. Nyt on isorotuinen koiranpentu talossa, ikää hurjat 9 viikkoa. Viime päivinä ovat naskalihampaat käyneet kuumina. Lasten vaatteet rei'illä, nilkat naarmuilla, housujen lahkeet riekaleina. Eli on hänen mielestään hurjan hauska leikki vissiin, mutta sairaan ärsyttävää ja KIPEÄÄ. Lapset pelkäävät ja tyttären jalkaan kerkesi saada aika ison haavan. Vinkkejä pureskelun lopettamiseen? Puruleluja on ja niskasta otetaan kiinni tuhmuuksissa, samaten toruva ei jne. käytössä.

Sivut

Kommentit (43)

Vierailija

ihan normaali vaihe, että pureminen on "kivaa". Ilmeisesti aiemmat yksilöt olleet sit omalaatuisia kun hampaita käytetty vain leluihin. Ts. onko odotettavissa ihan normaali koira...ap

Vierailija

tiukka EI *aina* kun yrittää purra. Pentu leikkii suullaan ahkerasti, eikä ymmärrä täysin että voi satuttaa.Yksi keino on myös aina "itkeä" jos pentu puraisee, näin pentukaveritkin ilmoittavat, että sattuu ja pentu tajuaa lopettaa. Eli kiljahtaa, "au", vetäytyä heti leikistä pois.

Vierailija

tuli kauhea morkkis, kun toi tytön haava tuli.. Lähdin hakemaan sisältä vesikuppia ja olin poissa öbaut 20 sekuntia niin johan oli taklannut toisen ja jalassa kiinni. Apua, kuulostaa kyllä kamalalta :(ap

Vierailija

Saat lopettamaan kun otat aina kuonosta kiinni niin et hampaat ja huulet koskettaa toisiaan (yleensä vinkaisee sillin mut se ei ole vaaralista )aina kun puree ja samalla kiellät tiukasti moiset leikit.

Pitkäjänteisyyttä ja järjestelmällisyytttä ison koiran kasvatus vaatii.

Tosiaan pentua ja lapsia ei sovi jättää päineen hetkeksikään.

Vierailija

kun koira puree, ota samalla alareuan kautta ote siten että koiran ikeneet jäävät sinun sormien ja hampaiden väliin... millä loppui pureminen tähän (vaikea selittää)

Vierailija

Meidän yksi koira oli pentuna ihan järkky, puri kaikkia riehakkaana, koirasta kasvoi aivan mahtava tapaus, tosin ehkä hieman keskivertoa kovapäisempi mutta vihainen ei ollut ikinä. Sitä kieltämistä vaan.

Vierailija

Lainaus:

kun koira puree, ota samalla alareuan kautta ote siten että koiran ikeneet jäävät sinun sormien ja hampaiden väliin... millä loppui pureminen tähän (vaikea selittää)


Kun koitin aiemmin selittää miten koiran saa lopettamaan puremisen.

Se ottaako ala vai ylälautta ei ole tärkeintä vaan juuri se et hkoiran huulet tai ikenit jää koiran omien hampiden väliin,jolloin se tietysti sattuu koiraan ja vinkaisee. Tätä vain toistetaan yhä uudelleen ja uudelleen joka kerta kun puree. Samalla kuitenkin pitää muistaa sanallinen päättäväinen kielto.

Vierailija

Pentu tutkii maailmaa hampaillaan. Kieltämistä ja sallittua purtavaa tilalle, ajan kanssa auttaa. Yleensä hampaiden vaihtuminen lopettaa pureskelunkin, jos puntissa roikkumisesta ei ole tullut opetettua penikalle "hauskaa" leikkiä.Jos tuntuu siltä, että pentu lasten kanssa leikkiessään riehaantuu liikaa, opeta lapset kääntämään selkä ja lähtemään pois, jos pentu ei ole "kiva." Ja jos pentu seuraa ja jatkaa härkkimistä, hae penikka pois ja pidä sylissä, kunnes rauhoittuu tai vaihtoehtoisesti nosta esim. lasten leikkikehään riehumaan yksinään. Pennut ovat monessa suhteessa samanlaisia kuin lapset. Tapellessaan nukahtamista vastaan riehaantuvat täysin. Yleensä mahdoton pentu on yliväsynyt pentu ja tarvitsee lähinnä unta. Keksi lapsille ja pennulle yhteisiä, hyvin sujuvia leikkejä, joita tietysti valvot.

Vierailija

Ja kannattaa muistaa, että noin pieni pentu ei välttämättä ymmärrä edes sitä, mitä "ei" tarkoittaa. Eli sekin on opetettava erikseen. On ihan normaalia pennun käytöstä tuo pureminen, hampaiden lähdön aikaan sitä saattaa ilmetä myös, kun ikeniä kutittaa. Vähenee ja loppuu kyllä iän myötä, jos siis puremisesta tehdään koiralle epämiellyttävää - eli se alkaa pikkuhiljaa ymmärtää, että se on kielletty juttu.Joillekin koirille tosin minkä tahansa huomion saaminen on kiva juttu, myös negatiivisen. Tällaisen koiran purressa kaikki kiva lopetetaan siihen paikkaan - jos ollaan esim. oltu leikkimässä, niin leikki loppuu heti. Mutta noin pikkupennun ollessa kyseessä kannattanee ensin yrittää kielteisellä huomiolla eli kieltosanalla ja ehkä vähän fyysiselläkin "torumisella", tyyliin ote kuonosta (mutta ei missään nimessä väkivallalla). Säännönmukaisuus on hyvä juttu, eli jos pureminen on kiellettyä, siitä torutaan ihan joka kerta, ei vain silloin kun oikeasti sattuu. (Siis kun on näitä, jotka antavat koiran roikkua housunpuntissa.)Koirilla, jotka eivät tykkää vedestä, naamaan suunnattu sumutepullosuihkaus saattaa lopettaa pahanteon tehokkaasti! Niin sain pikkupentuni lopettamaan sisällä haukkumisen muutamassa päivässä (yhdistettynä kieltosanaan). Mutta taas - toisille koirille tuollainen ei tunnu missään ja ne saattavat vain innostua lisää. Eli keinot koiran mukaan!

Vierailija

eikö 12 viikkonen pentu ole vasta luovutusikäinen?suihkauta vesisuihkepullosta aina kun koira puree ja kiellät käskevällä sävyllä. Kun lopettaa puremisen, niin kehut.

Vierailija

Oli aivan kamala puremaan ja muutenkin aika vauhko. Viisaammat osasivat sitten kertoa, että eroahdistuksineen kaikkineen oli selkeästi liian aikaisin erotettu laumastaan ja emostaan. Pennut kun harjoittelevat kuulema laumassa normaalisti nuo puremisjututkin keskenään. Kun liian aikaisin joutuu erilleen, koettaa pentu harjoitella purevaisuussäännöt ja -rajat uuden laumansa kanssa.Vaatii pitkää pinnaa omistajaltaan, mutta meilläkin pureminen loppui ajan kanssa jo aiempia täällä mainittuja keinoja käyttämällä.Se me opittiin, ettei ikinä oteta koiranpentua liian nuorena.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat