Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voiko graavilohta pakastaa? kärsiikö laatu pakastaessa vai pitääkö jättää osto aattoaamuun?

Vierailija
18.12.2008 |

.

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
18.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

ostatko kalan ja graavaat itse? eihän se nyt muutamassa päivässä mee miksikään.

Vierailija
2/7 |
19.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja laittaisin pakkaseen. Sulattaisin tapaninpäiväksi vieraille ja säästyisin turhalta kauppakierrokselta vielä aattoaamuna. Mutta kärsiikö kalan rakenne tai maku jotenkin pakastaessa?



ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
19.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan lohen palasiksi, pussitan ja otan aina yhden annoksen ulos. Leikkaaminen on tosi helppoa vähän kohmeessa. Saa ohuita siivuja. Hyvää !

Vierailija
4/7 |
19.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Graavaan kalafileen, ja pakastan sen helposti avattavaan pussiin. Sitten tarpeen mukaan otan kalan ulos, siitä terävällä veitsellä jäisestä kalasta ohuita viipaleita, ja taas loppufile pakkaseen. Aina on tuoretta ja hyvää graavia pöydässä. Viipaleista tulee helposti ohuita ja ne sulavat ihan hetkessä ja ovat raikkaita ja kylmiä ja lisää saa hetkessä jos loppuu.



Vipaleita en ole kokeillut pakastaa ja sitten kokonaan sulattaa.

Vierailija
5/7 |
19.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Graavaatte kalan, eli laitatte suolan, annatte olla vorokauden jääkaapissa, poistatte ylimääräiset suolat, ja sitten vasta pakastatte?



Vai heitättekö suolaa päälle ja kalan pakkaseen suoloineen päivineen?

Vierailija
6/7 |
19.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vai heitättekö suolaa päälle ja kalan pakkaseen suoloineen päivineen?

[/quote]

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
19.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

fileoidaan, nahka jää päälle, ruodot pois. fileisiin ripottelen merisuolaa, tilliä ja sokeria, ja leikkaan sellaisiksi seitsemän sentin palasiksi (se riittää perheelleemme yhdeksi päiväksi) ja sitten palaset pakastan yksi per pussi. Otan kalan sulamaan edellisenä iltana jääkaappiin muovipussissaan syvälle lautaselle, nahkapuoli alaspäin- Sitten lounasaikaan otan pussin auki, leikkaan viipaleiksi niin että nahka jää leikkuulaudalle, heitän sen roskiin. ripottelen tillisilppua viipaleiden päälle. pakkasesta sulaessaan suola imeytyy kalaan tasaisemmin kuin vain jääkaapissa graavaantunut kala.



jos ostaisin valmiiksi graavattua viipaletta, niin en laittaisi sitä enää pakkaseen. sehän on seissyt kaupassa jo pari päivää. Tai ehkä siinä tapauksessa, että käyttäisin sen kuumennettuna, esimerkiksi kastikkeessa - mutta sitä varten graavilohi on turhan kallista.