Pizzatietäjät!
Mulla on toimiva pizzapohjaresepti ja teen sen yleensä jääkaappiin odottamaan n. vuorokausi ennen tarvetta.
Mutta nyt meille on tulossa lisää porukkaa pizzabakkanaaleihin.
Se määrä taikinaa ei mahdu millään jääkaappiin
Joskus aikaisemmin tein taikinan ämpäriin ja pidin peitettynä terassilla, mutta nyt kun on luvattu jopa +16 astetta, niin säilyykö taikina hyvänä silti?
Onko teillä kokemusta taikinan säilytyslämpötiloista?
Kommentit (9)
Reseptiä saa säädettyä kyllä. Jos se on lämpimämmässä, niin hiivan määrää voi vähentää.
Vierailija kirjoitti:
Reseptiä saa säädettyä kyllä. Jos se on lämpimämmässä, niin hiivan määrää voi vähentää.
Kiitos vastauksesta, teen sitten niin
AP
Taikina säilyy kyllä hyvänä vaikka vuorokauden huoneenlämmössä joten ei ongelmaa.
Lataa puhelimeen PizzApp+ niminen ohjelma niin saat sillä säädettyä hiivat kohdilleen eri olosuhteissa.
10 litran ämpäri täynnä taikinaa? Nyt on kovat psykoosit. Ja miksi helvetissä ei ämpäri mahtuisi jääkaappiin? Tässä aloituksessa on niin paljon reikiä, että jää emmentalkin kakkoiseksi.
Bakkanaaleihin? Siis kolme päivää dokaamista ja pizzaa? M51
Vierailija kirjoitti:
Bakkanaaleihin? Siis kolme päivää dokaamista ja pizzaa? M51
No vähän niin, paitsi 2 päivää
AP
Vierailija kirjoitti:
10 litran ämpäri täynnä taikinaa? Nyt on kovat psykoosit. Ja miksi helvetissä ei ämpäri mahtuisi jääkaappiin? Tässä aloituksessa on niin paljon reikiä, että jää emmentalkin kakkoiseksi.
Ei se ämpäri ihan täyteen tule, mutta siinä se taikina pääsee kohoamaan reilusti, ei tarvitse jakaa moneen pieneen asiaan, eikä nouse kulhoista yli, niinkuin mulle on joskus käynyt.
Minun jääkaapit ovat aika täynnä, ei sinne mitään ämpäriä mahdu
AP
Mietin vaan kun tuolla ulkona tuo lämpötila heittelee aika paljon juuri nyt, että olisiko parempi pitää se vaan reilusti huonenelämmössä? Resepti on vähän toisenlainen kuin tuo mikä kohotetaan kylmässä, mutta toimisiko paremmin? Kun tällä hetkellä ulkolämpötila pyörii vuorokauden aikana +4 ja +20 välillä. Minun käsitykseni mukaan tasainen kohotuslämpötila on tärkeintä, oli se lämpö mikä hyvänsä.
En tiedä muuta, kun olen tehnyt vaan jääkaappiin 2 vrk ennen