Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pizzatietäjät!

Vierailija
25.09.2025 |

Mulla on toimiva pizzapohjaresepti ja teen sen yleensä  jääkaappiin odottamaan n. vuorokausi ennen tarvetta.

Mutta nyt meille on tulossa lisää porukkaa pizzabakkanaaleihin.

Se määrä taikinaa ei mahdu millään jääkaappiin

Joskus aikaisemmin tein taikinan ämpäriin ja pidin peitettynä terassilla, mutta nyt kun on luvattu jopa +16 astetta, niin säilyykö taikina hyvänä silti?

Onko teillä kokemusta taikinan säilytyslämpötiloista?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
25.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä muuta, kun olen tehnyt vaan jääkaappiin 2 vrk ennen

Vierailija
2/9 |
25.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Reseptiä saa säädettyä kyllä. Jos se on lämpimämmässä, niin hiivan määrää voi vähentää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
26.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Reseptiä saa säädettyä kyllä. Jos se on lämpimämmässä, niin hiivan määrää voi vähentää.

Kiitos vastauksesta, teen sitten niin

AP

 

Vierailija
4/9 |
26.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taikina säilyy kyllä hyvänä vaikka vuorokauden huoneenlämmössä joten ei ongelmaa.

Lataa puhelimeen PizzApp+ niminen ohjelma niin saat sillä säädettyä hiivat kohdilleen eri olosuhteissa.

Vierailija
5/9 |
26.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

10 litran ämpäri täynnä taikinaa? Nyt on kovat psykoosit. Ja miksi helvetissä ei ämpäri mahtuisi jääkaappiin? Tässä aloituksessa on niin paljon reikiä, että jää emmentalkin kakkoiseksi.

Vierailija
6/9 |
26.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Bakkanaaleihin? Siis kolme päivää dokaamista ja pizzaa? M51

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
26.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Bakkanaaleihin? Siis kolme päivää dokaamista ja pizzaa? M51

No vähän niin, paitsi 2 päivää

AP

 

Vierailija
8/9 |
26.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

10 litran ämpäri täynnä taikinaa? Nyt on kovat psykoosit. Ja miksi helvetissä ei ämpäri mahtuisi jääkaappiin? Tässä aloituksessa on niin paljon reikiä, että jää emmentalkin kakkoiseksi.

Ei se ämpäri ihan täyteen tule, mutta siinä se taikina pääsee kohoamaan reilusti, ei tarvitse jakaa moneen pieneen asiaan, eikä nouse kulhoista yli, niinkuin mulle on joskus käynyt.

Minun jääkaapit ovat aika täynnä, ei sinne mitään ämpäriä mahdu

AP

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
26.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mietin vaan kun tuolla ulkona tuo lämpötila heittelee aika paljon juuri nyt, että olisiko parempi pitää se vaan reilusti huonenelämmössä? Resepti on vähän toisenlainen kuin tuo mikä kohotetaan kylmässä, mutta toimisiko paremmin? Kun tällä hetkellä ulkolämpötila pyörii vuorokauden aikana +4 ja +20 välillä. Minun käsitykseni mukaan tasainen kohotuslämpötila on tärkeintä, oli se lämpö mikä hyvänsä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan neljä kolme