Miten teette uunilohen?
Kommentit (58)
Älkää paistako lohianne liian kuumassa! Lähes parisataa saati yli pilaa sen. Jos lohen pintaan tulee valkoinen proteiinikerros, on se sen merkki, että yli meni. Kokeilkaa 150 asteen paisto ja huomaatte eron.
Mä laitan uunivuokaan ja peitän kuohukermalla. Suolaa ja ehkä sitruunaa.
Poistan nahkan ja lasivuokaan. Päälle pari purkkia kermaa, joskus sekoita myös purkin creme fraichea tai smetanaa , suolaa, sitruunapippuria, Sitruunalohkoja/viipaleita, tilliä..
Uuniin 180 astetta noin 35 minuuttia
Enpä ole ennen tajunnut että kuiva, ylikypsä lohi voisi olla tavoite eikä vahinko.
Vierailija kirjoitti:
Älkää paistako lohianne liian kuumassa! Lähes parisataa saati yli pilaa sen. Jos lohen pintaan tulee valkoinen proteiinikerros, on se sen merkki, että yli meni. Kokeilkaa 150 asteen paisto ja huomaatte eron.
Tuo nyt ei pidä paikkaansa sillä kalan paisto ei ole mitään kinkun paistoa hailakassa uunissa. Lisäksi valmistamistapoja on tässäkin ketjussa mainittu jo useita ja uunin lämpötilahan valitaan uunityypin / paistotavan ja astiankin mukaan.
Näin:
Voitele uunivuoka. Ripottele pohjalle purjorenkaita tai sipulisilppua.
Aseta suolattu ja pippuroitu filee vuokaan. Kaada päälle valkoviiniä (ja kalalientä) sen verran, että filee peittyy. Ripottele pinnalle vielä purjorenkaita, sipulisilppua. Peitä vuoka voipaperilla ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Valmista kastike. Ota kattilaan haudutuslientä. Suurusta vesitilkkaseen sekoitetulla vehnäjauholla ja kuohkeuta kermalla. Lopuksi lisää joukkoon voi.
Tai näin:
Teriyakilohi
Ota 600 grammaa lohta. Pyyhi lohen pinta kuivaksi. Viipaloi lohi neljään osaan. Nahka saa jäädä ehjäksi. Aseta lohi uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
Lisää lohen pintaan puoli teelusikallista suolaa ja yksi desilitra teriyakikastiketta. Anna maustua noin 15 minuuttia. Paahda yksi ruokalusikallinen seesaminsiemeniä kuivalla pannulla ja lisää lohen pinnalle.
Kypsennä teriyakilohi 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lohi on kypsää. Lohi saa jäädä meheväksi keskeltä.
Vierailija kirjoitti:
vagina kirjoitti:
En saa syödä kalaa
Et tykkää kalasta joten tekosyy.
Kala-allergiasta kärsivät koululaisetkaan eivät saa oireita kalapuikkopäivänä. Ja lääkärintodistuksia kouluruokailuun vaaditaan näille "allergisille":.
Kuivaan kalaan ja laitan pintaan reilusti hyvälaatuista oliiviöljyä. Mausteeksi suolaa, pippuria, tilliä, ruohosipulia, basillikaa, rakuunaa mitä nyt kulloinkin sattuu kaapista löytymään. 180 astetta ja n. 25-30 minuuttia riippuen uunista.
Teen lohen päälle "tahnan" salottisipulia, chiliä, valkosipulia, inkivääriä, tuoretta korianteria, limen raastettu kuoti ja limen puristettu mehu. Kaikki ainekset siis sekoittimessa pieneksi silpuksi ja lohen päälle. Normaali paistoaika ja hyvää on.
Vierailija kirjoitti:
Poistan nahkan ja lasivuokaan. Päälle pari purkkia kermaa, joskus sekoita myös purkin creme fraichea tai smetanaa , suolaa, sitruunapippuria, Sitruunalohkoja/viipaleita, tilliä..
Uuniin 180 astetta noin 35 minuuttia
Itsekin teen näin.
Nahan saa helposti irti kun laittaa ensin uuniin pelkän fileen nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä 10 min ja ota vuoka uunista. Rullaa nahka haarukalla pois ja mausta pinta sekä lisää kerma/smetana. Sitten vaan takaisin uuniin kypsymään niin ei ole kerman seassa nahkariekaleita.
Voi hyvät hyssykät teitä lohenne nylkijöitä ja kermassa uittavia herkkup... Kehtaatte peittää ja pilata hyvän kalan maun tekemällä siitä kermaista kissanruokaa ja nahkan nylkemällä menettää samalla osan kalan omista aromeista ja kaiken lisäksi oikein paistettu lohikala irtoaa nahkastaan todella helposti.
Intohimoisen kalamiehen muijana kokemuksesta sanon, että kermalla eikä muutoinkaan liialla maustamisella ja sössäämisellä kannata sotkea hyvää paistetun kalan makua, paistat sen sitten uunissa tai pannulla.
Jos välttämättä perheesi kaipaa ja itse tykkäät käyttää kastiketta kalaruokaasi, niin tee se silloin aivan erikseen ja tarjoile omassa kulhossaan, mutta älä missään tapauksessa pilaa kalasi omaa aitoa makua uittamalla ja sotkemalla sitä kokonaan kastikkeeseen mitä paistettu kala ei välttämättä edes kaipaa.
Lohen päälle hieron merisuolaa. Muuten vuokaan mukaan smetanaa ja vihreäitä oliivisiivuja. 175 ° ja 30-40 min.
Vierailija kirjoitti:
File leivinpaperin päälle pellille, päälle suola ja sitruunapippuri, peitetään smetanalla ja silputaan päälle tilliä. 180 astetta, 20 minuuttia.
Lohihan on todella rasvaista jo itsessään ja sinä peität sen vielä smetanalla?!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
vagina kirjoitti:
En saa syödä kalaa
Et tykkää kalasta joten tekosyy.
Kala-allergiasta kärsivät koululaisetkaan eivät saa oireita kalapuikkopäivänä. Ja lääkärintodistuksia kouluruokailuun vaaditaan näille "allergisille":.
On kuitenkin ihmisiä joilla on oikeasti kala-allergia ja se voi olla pahimmassa tapauksessa henki pois jos syö kalaa. Joillakin jo kalan haju aiheuttaa oireita.
Laitan vain lohen uuniin 25 minuutiksi. No suolaa ja pippuria.
Toisinaan perinteinen sitruuna, tilli+smetanakuorrutus ja miedossa lämmössä kypsentaminen. Toisinaan taasen appelsiini-chili-glaseerattuna, uunin maksimilämmössä kypsennettynä niin, että pinta karamellisoituu, mutta sisus jää roseeksi. Herkullinen uunilohen valmistustapa on myös greippi-sitruunaruohomarinointi ja korkeassa lämpötilassa kypsentäminen roseeksi. Wasabi-smetanakuorrute ja uunin jälkeen tuoreella tillillä hunnuttaminen toimii myös.
Sääli, että lohen kilohinta huitelee pilvissä, joten kala-ateriat ovat harvinaista herkkua.
Vierailija kirjoitti:
Pistän uunivuokaan, puristan päälle sitruunamehua ja merisuolaa. Paistan 175 asteessa n. 45 min, kypsäksi. Tykkään kypsästä kalasta ja saa olla vähän kuivaakin. Ammattikokki itkisi tuota paistoaikaa, mutta semmoisia ei meille kutsutakaan.
Tämän on pakko olla trolli, kala on täysin pilalla tuollaisen kärvennyksen jälkeen.
Onnistuu myös mikroaaltouunissa, kokeiltu on, ei valittamista.
Pösilöt repivät nahan pois, uittavat kalan rasvassa ja viimeistelevät täydellisen pilaamisen korventamalla kalan uunissa liian kuumassa liian pitkään. 😂😂😂
Uskomatonta.
Uuniin 250 astetta ja 1 tunti. Päälle vain suolaa muita mausteita ei kannata käyttää koska ne peittää kalan luonnollisen maun.