Sivut

Kommentit (157)

Miehen kanssa odotamme esikoistamme ja fiilikset on vähän "vierailla vesillä", mutta täytyy sanoa että olemme enemmän innoissamme kuin peloissamme.
Muutamalle ystävällekin ollaan kerrottu ja vastaanotto on ollut erittäin kannustavaa. Nostatti omaa mieltä entisestään. :)

Tietenkin tulevaisuus jännittää, mutta en halua enkä jaksa stressata liikaa, on tässä maailmassa muutkin lapsia saaneet. ;)
Tsemppiä ja jaksuja kaikille odottajille tasapuolisesti. ❤

Esikoinen la 6/2020

Eilen oli NT-ultra ja kyllähän siellä oikein eloisa ja potkivainen pikkuinen näkyi. Sydänäänetkin kuului hienosti. Kätilö kehui kuinka hyvin kasvanut ihmisen alku hän onkaan. Niskaturvotus oli normaali eikä mainittavaa riskiä trisomiaan ollut. 

En oikein tiedä mitä sanoa sitten muuhun infoon. Tässä täytyy nyt alustavasti tietää, että olen asunut eri paikkakunnalla opintojeni takia (~200km päässä miehestäni) tässä syksyllä. Nyt kyllä asutaan yhdessä kun sain työharjoittelun toisella paikkakunnalla suoritettua loppuun tuossa jokunen viikko sitten eikä tavattu kauhean useasti nyt syksyllä kun asuin vielä toisella paikkakunnalla. 

Kätilö totesi, että olen viikon-pari pidemmällä kuin itse aluksi luulin. Sehän ei voi olla mahdollista. Me ei miehen kans nähty säästötyistä edes joka viikko vaan parin viikon välein. Kätilön väittämä hedelmöitysajankohta ei täsmää minun visiittieni kanssa tänne miehen asuinpaikkakunnalle. Kuukautiskiertoni on tasan 5 viikkoa eli 35 päivää. Kätilö sanoi, että terveydenhuoltojärjestelmä ei tunnista muita kuin 28 päiväisen kuukautiskierron ja raskauslaskuri laskee lasketun ajan sen mukaan. 

Viimeisimmät kuukautiseni olivat 8.9. Tuosta n. kolme viikkoa myöhemmin ovulaatiotesti näytti plussaa kp19. Ajoin tuona päivänä keskellä viikkoa sen 200km suuntaansa mieheni luokse. Tästä n. viikkoa myöhemmin tunsin pistävän vihlaisun kohdussani (kiinnityskipu) ja dpo9 raskaustesti (rfsu 25, ei erityisherkkä 10) näytti hyvin hailakan haamuviivan aamupissasta. 

Kätilön mukaan lapseni on kokonsa puolesta suurempi ja viittaisi olevan viikon-pari aiemmin hedelmöitynyt???? Tosin lapsen reisimitta oli kuulemma lyhkänen clr mittaan nähden. 

Joo, tuli kerrottua melko yksityiskohtaisia tietoja ja tunnistajat ehkä tunnistaa :D Koko eilisen ja tämän päivän olen vaan miettinyt näitä asioita. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nepu91, aika mielenkiintoista! Uskon, että sun laskemat viikot on oikein, koska raskaustesti on näyttänyt oikeeseen aikaan haamua. Siitä itsekin arvioin oman kierron pituuden, joka heittelee jonkin verran. Oma arvio heitti vain päivällä, ja pikkuinen olikin yhtä päivää vanhempi. Jos taas neuvolasta kysyttäisiin niin olisim jo viikkoa pidemmällä ja sen mukaan mennään, koska heittoa on juuri vain alle viikko. Meillä laskettu aika pysyi samana, 28 päivän kierron mukaan.

Meillä ultrassa myös kaikki kunnossa, kirjettä (tai sitä soittoa) odotellaan vielä.. emme saaneet riskiarviota heti. Nt oli normaali.

Esikoinen la 6/2020

En myöskään ymmärrä noita. Onko kyse vaan siitä että sikiö on ikäisekseen iso eli jotenkin nopeasti kehittynyt ja sen perusteella la ennustetaan uudestaan? Silloin kun hedelmöitysajankohdasta ei ole mitään epävarmuutta.

Crl mitan mukaan arvioivat sikiön iän ja raskausviikot ennen viikkoa jotain, oisko ollut 15 tai 16 jonka jälkeen mitataan jo sikiön koko mitta? Saa korjata, koska en muista noita viikkoja. Mutta varmasti kaikki kunnossa ja parempi et vähän isompi siellä kuin että olisi liian pieni viikkoihin nähden. Seuraavalla ultrauskerralla voi mitat ollakin ihan raskausviikkoja vastaavat. :)

Esikoinen la 6/2020

Joo lueskelinkin tuolla jo yhtä toista ketjua, että en ole ainoa kenellä on tällaisia kokemuksia lapsen koosta ultrassa viikkoihin nähden. Meillä siis kätilö sanoi viikoiksi 13+3 (mikä olisi kyllä näin jälkeenpäin laskettuna paikkaansapitävä jos mulla olisi 28 päiväinen kierto ja kun viimeisimmät kuukautiset olivat 8.9) ja lapsen pääperämitta oli tuolloin ultrassa 7,9cm 

Joku äiti kertoi siinä toisessa ketjussa, että poikansa olisi ollut muuten "kaksi viikkoa isompi kuin viikot, mutta raajat oli kaksi viikkoa jäljessä" ja synnytyksessäkin kätilö kommentoi lapsen raajojen lyhyyttä. Lastenneuvolassa sitten olikin todettu, että pikkumiehen jalat ja kädet olivat kasvaneet ja kuroneet epäsopusuhtaisuutta selkään nähden kiinni ja pojan kasvu oli normaalia. Eli ilmeisesti ei kai tarvi olla kovin huolissaan :D 

Minä ja mieheni ollaan kumpikin kyllä ns. persjalkaisia, eli pitkä selkä ja lyhyet raajat. Saa nähdä minkälainen yksilö tästä pienestä ihanuudesta tulee~

Mitä kuuluu kesäkuiset? Käyn välillä kurkkimassa täällä onko kukaan laittanut mitään uutta. :) Oletteko jo tehneet hankintoja? Itse odottelen rakenneultraa ja tietoa kumpi tulossa, ennen kuin päästän shoppailuhimon valloilleen. :D Yritän olla hankkimatta mitään liikaa ja hyödynnän käytettyjä kavereilta saamia tavaroita.

Onko muuten fiiliksiä, että kumpi tulossa? Mulla on ollut jo muutaman viikon vahva tunne, ja "merkit" vahvistavat samaa, mutta eihän sitä pysty sanomaan kumpi sieltä on tulossa. :)

Esikoinen la 6/2020

Moikka!mulla laskettu 25.6 ja helmikuussa pitäs saada tietää kumpi tulee :) sit vasta minäkin teen hankitoja..vähän on jännät hetket ku ei vielä oikee liikkeitä tunne eikä neuvolakaa oo vasta ku tammikuun lopussa("viikot 13-16") Näin meillä helsingissä saa aikoja ja sekään ei omalle neuvolatädille :( olin varannu 16.12 mut peruuntu ku hoitsu kipee ja eka vapaa kellekkään tammikuun lopussa :/ noh toivottavasti reilu 3 viikon päästä kuulee sydän äänet <3

Miksi ihmeessä täällä on alapeukuteltu ihan asiallisia viestejä?

Ainoa hankinta, joka ollaan tehty on vauvakirja :D osui kaupassa vaan silmiin ja haluttiin ostaa se. Mitään muita vauvatarvikkeita ei olla hankittu ja aika pitkälti mekin turvaudutaan kirppistavaroihin sitten. Rakenneultra 29.1. Saas nähä mitä pikkuiselle silloin kuuluu. Ei olla vielä varmoja halutaanko tietää sukupuoli silloin.

Jos tekee mieli alapeukuttaa ni laittakaa ne alapeukut vaikka tähän kommenttiin. :D
Tai sitten voi johtua alapeukut myös siitä, kun puhelimella selaa, niin vahingossa sormi osuu just tohon kohtaan. En tiedä, ja olen jo vuosi sitten miettinyt että miksi täällä edes on mahdollista "antaa alapeukkua". Jos on omasta mielestä paska kommentti niin vastaa siihen rehellisesti omalla mielipiteellään tai antaa vaan olla ja siirtyy eteenpäin. :D

Esikoinen la 6/2020

Ihana kuulla, Lumihiutale. Meilläkin odotetaan poikaa. :D

Maha alkaa olla jo kohtalaisen kokoinen. Kengät pystyy vielä jotenkuten laittamaan jalkoihin ja talvitakki ei mee enää kiinni. Tosin eipä se täällä nollakeleillä ole niin justiinsa. Alle vaan paksu iso huppari.

Ihanaa kuulla teistä Lumihiutale_ ja Nepu91!

Oletteko tehneet face tai instapäivityksen missä kerrotte tai "ohimennen" annatte muiden huomata raskaus? Itse en oikein tiedä miten kertoisin tästä kaikille, mutta haluaisin silti kertoa. Tietenkin ihmiset joiden kanssa vietämme aikaa ja sukulaiset ovat tietoisia tulevasta vauvasta.

Meille on tyttö tulossa. ♥️

Esikoinen la 6/2020

Mites teillä on raskaus sujunut? Itsellä menossa nyt rv36+5 ja maha on kyllä iso! Sain poikkeuksellisesti tähän raskauteen yhteensä neljä ultrakäyntiä äitiyspolilla. Kaksi ekaa oli ne tavallisimmat, joissa kaikki käy. Kolmannessa tarkkailtiin sikiön munuaisaltaan laajentumaa, joka korjaantui ja "normalisoitui" kuitenkin ajan mittaan. Neljäs käynti oli synnytystapa-arvio kun mä olen melko lyhyt aikuiseksi ja tämä sikiö kasvaa hieman keskikäyrää ylempänä (ei kuitenkaan yläkäyrän tuntumassa edes). Päädyttiin siihen, että pystyn synnyttämään alateitse ja itse mieluiten haluankin näin. Sektioon edetään vain jos tilanne vaatii sitä.

Vauvan tarvikkeet on tilattu/ostettu kirpputorilta, tekstiilit pyykätty ja kaikki on valmiina pientä varten. Olen tässä äitiyslomalla siivoillut kämppää ja korjaillut rikkinäisiä vaatteita ajankulukseni.

Kivaa, täällä on vielä joku muukin! :D Onko sulla alatiesynnytyksessä sektiovalmius? Tarkoitan että jos sektioon mennään kesken kaiken, niin leikkaussali ja lääkäri pidetään sulle ns varattuna? Mulle näin sanottiin jos päädyn alatiehen (jos se on mahdollista, vielä ei tiedetä). Muuten mulla on mennyt raskaus mun mielestä tosi hyvin, pientä krenkkaa ja nyt loppua kohden pientä supistelua ja turvotusta. Maha on kroppaan verrattuna todella iso pallo, mutta onhan tää ihana vaikka onkin välillä tiellä eikä mikään paita ole niin iso että peittäisi kaiken. Siksi mekot onkin kovassa käytössä. :D Meillä myös hankinnat tehty. Paljon saatiin käytettynä ja loput tarvikkeet hankittiin. Aika pienellä ajateltiin aluksi yrittää pärjätä ja hankitaan lisää jos tarve tulee.

Esikoinen la 6/2020

Ei puhuttu sektiovalmiudesta mitään. Ajattelin sitten, että se menee varmaan samalla kaavalla kuin muillakin, jotka tulee alateitse synnyttämään. Kovasti on näistä synnytysasioistakin itse pitänyt netin kautta ottaa selvää, kun nyt koronakeväänä kaikki perhevalmennukset on peruttu. Noh, ei se mitään :D Meidän neuvolan terkka on ollut hyvä tyyppi ja ollaan myös yhdessä paljon puhuttu näistä asioista. Eli nyt odotellaan jos synnytys käynnistyy mulla itsekseen tai jos tämä meneekin yliajalle. Itse olin aikanaan viikon yliaikainen ja synnyin sektiolla kun en lähtenyt vaan syntymään käynnistyksestä huolimatta. Vähän jännittää kyllä käykö tässä tilanteessa nyt samoin. Voihan se olla, että äitini (joka on stressiherkempi kuin minä) jännitti vaan liikaa ja siksi kävi noin.

Pakkasin mun ennen raskautta olleet käyttövaatteet odottamaan synnytyksenjälkeistä aikaa (suurin osa kun ei mahdu päälle) ja oon nyt koko tän ajan mennyt lähinnä yksillä collareilla ja miehen t-paidoilla :D sekä muutamilla omilla huppareilla. Kotoa ei ole kauheasti tarvinnut poistua koko kevään aikana kun mun palkkatyö on tietokoneen äärellä.

Mä myös pakkailin omia vaatteita sivummalle sitä mukaa kun en niihin enää mahtunut. Aamulla on nopeampaa valita sellaiset vaatteet päälle jotka mahtuu, eli juurikin ne miehen vaatteet ja kesämekot. 🙈 Tyylikkyys kaukana tällä hetkellä mutta voivoi. 😂
Sairaalakassi pakattuna ja nyt odottelen synnytyksen käynnistymistä. Toivon että en joudu käynnistykseen asti odottamaan ja että vauva pysyisi maltillisen kokoisena jos meidän pt-vauva syntyy alateitse. Jänniä aikoja!

Esikoinen la 6/2020

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla