Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kylmä kastike lämminsavulohelle?

Vierailija
20.12.2019 |

Aina tullut laitettua turkkilaista jogurttia, hunajaa, suolaa, sitruunaa, pippuria ja tilliä mutta onko av-mammoilla muita hyväksi todettuja ideoita?

Kommentit (46)

Vierailija
21/46 |
20.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onko lämminsavulohi sama kuin savulohi, joka on kypsennetty?

Lämminsavulohi on savustettu kuumassa (siinähän se kypsyy), kylmäsavulohi melko alhaisessa lämpötilassa.

Savulohella tarkoitetaan yleensä juurikin lämminsavustettua lohta.

Vierailija
22/46 |
20.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Joo, en minäkään mitään kastikkeita lämminsavulohen kanssa kaipaa. On niin tuhtia muutenkin. 

Tuhtia? Kala?

No, suolaista ja rasvaisena kalana suht korkeaenergistä.

Eri

Miksi pannuun ei sitten tule yhtään rasvaa, kun sitä kalaa paistaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
23/46 |
20.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täällä lihava nainen joka tykkää tuosta kermaviiliversioista ja myös Remoulade- kastike käy hyvin lohelle. Itse tehty niin ei ole palmuöljyäkään.

Vierailija
24/46 |
20.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kurkku tzatziki (yhteishyvä)

Taffelin dippijauheista Sour cream onion tai 3 sipulia tai broadway tai creamy pepper tai valkosipuli sekoitat siis jauheen kermaviiliin ja herkkukastike valmis

Yrtinystävän dippikastike (martat)

Blåband kalakastike (sellainen jauhe mix)

Blåband aioili (valmis)

Blåband greek garlic and herbs (valmis)

Vierailija
25/46 |
20.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Joo, en minäkään mitään kastikkeita lämminsavulohen kanssa kaipaa. On niin tuhtia muutenkin. 

Tuhtia? Kala?

No, suolaista ja rasvaisena kalana suht korkeaenergistä.

Mistä se suola siihen tulee? Ihan itse lisätty?

Vierailija
26/46 |
20.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Joo, en minäkään mitään kastikkeita lämminsavulohen kanssa kaipaa. On niin tuhtia muutenkin. 

Tuhtia? Kala?

No todellakin lohi on, varsinkin lämminsavu, erittäin tuhtia rasvaisuutensa vuoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
27/46 |
20.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

En oikeastaan enään ihmettele yhtään naisten lihavuutta. Selvästikkään enemmistö ei ymmärrä ravinnon energia pitoisuuksia. Kalan rasva on sitä hyvää rasvaa, sisältäen kumminkin saman 9cal/g kuten kovatkin rasvat.

Vierailija
28/46 |
20.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Joo, en minäkään mitään kastikkeita lämminsavulohen kanssa kaipaa. On niin tuhtia muutenkin. 

Tuhtia? Kala?

No todellakin lohi on, varsinkin lämminsavu, erittäin tuhtia rasvaisuutensa vuoksi.

Ei se savustaminen tuo siihen yhtään enempää rasvaa kuin mitä raa'assa lohessa on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
29/46 |
20.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En oikeastaan enään ihmettele yhtään naisten lihavuutta. Selvästikkään enemmistö ei ymmärrä ravinnon energia pitoisuuksia. Kalan rasva on sitä hyvää rasvaa, sisältäen kumminkin saman 9cal/g kuten kovatkin rasvat.

Jätin lukematta lopun, koska sana enää oli kirjoitettu väärin.

Vierailija
30/46 |
20.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Savulohi on yleensä tehty kirjolohesta, jonka rasvapitoisuus on lohta huomattavasti pienempi.

Ja lohikalojen rasvahan on erittäin terveellistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
31/46 |
20.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Savulohi on ihan riittävän rasvasta ilman lihottavia soosseja.

Suomalaisten, etenkin naisten olisi aiheellista unohtaa kastikkeet ja muut pyrstöä levittävät syömiset.

Naisten??? Miehethän ne vasta läskejä ovat.

Vierailija
32/46 |
20.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Joo, en minäkään mitään kastikkeita lämminsavulohen kanssa kaipaa. On niin tuhtia muutenkin. 

Tuhtia? Kala?

No todellakin lohi on, varsinkin lämminsavu, erittäin tuhtia rasvaisuutensa vuoksi.

Ei se savustaminen tuo siihen yhtään enempää rasvaa kuin mitä raa'assa lohessa on.

Jos ostat valmiiksi savustetun kalan, niin sen pinta on pläästitty runsaalla öljyllä savustamisen jälkeen. Tosin on lohikalat muutenkin rasvaisia kaloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
33/46 |
20.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Joo, en minäkään mitään kastikkeita lämminsavulohen kanssa kaipaa. On niin tuhtia muutenkin. 

Tuhtia? Kala?

No todellakin lohi on, varsinkin lämminsavu, erittäin tuhtia rasvaisuutensa vuoksi.

Ei se savustaminen tuo siihen yhtään enempää rasvaa kuin mitä raa'assa lohessa on.

Jos ostat valmiiksi savustetun kalan, niin sen pinta on pläästitty runsaalla öljyllä savustamisen jälkeen. Tosin on lohikalat muutenkin rasvaisia kaloja.

Vai öljyllä. Mistä mahdat kalasi ostaa???

Vierailija
34/46 |
20.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Joo, en minäkään mitään kastikkeita lämminsavulohen kanssa kaipaa. On niin tuhtia muutenkin. 

Tuhtia? Kala?

No todellakin lohi on, varsinkin lämminsavu, erittäin tuhtia rasvaisuutensa vuoksi.

Ei se savustaminen tuo siihen yhtään enempää rasvaa kuin mitä raa'assa lohessa on.

Jos ostat valmiiksi savustetun kalan, niin sen pinta on pläästitty runsaalla öljyllä savustamisen jälkeen. Tosin on lohikalat muutenkin rasvaisia kaloja.

Todellakaan savukaloihin ei mitään öljyä laiteta päälle. Erikoinen väite.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
35/46 |
20.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Joo, en minäkään mitään kastikkeita lämminsavulohen kanssa kaipaa. On niin tuhtia muutenkin. 

Tuhtia? Kala?

No todellakin lohi on, varsinkin lämminsavu, erittäin tuhtia rasvaisuutensa vuoksi.

Ei se savustaminen tuo siihen yhtään enempää rasvaa kuin mitä raa'assa lohessa on.

Jos ostat valmiiksi savustetun kalan, niin sen pinta on pläästitty runsaalla öljyllä savustamisen jälkeen. Tosin on lohikalat muutenkin rasvaisia kaloja.

Vai öljyllä. Mistä mahdat kalasi ostaa???

Mä olen ollut kalansavustamoissa töissä. Jos ostat kalasi Prismasta, Cittarista, Lidlistä ymv isomman ketjuliikkeen kaupoista, niin olet taatusti törmännyt öljyttyihin kaloihin. Katsopa seuraavalla kerralla sen kalan pintaa, onko kuiva vai kauniin kiiltävä.

Vierailija
36/46 |
20.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ranskankermaa, punasipulia, suolakurkkua, mustapippuria, hunajaa.

Vierailija
37/46 |
20.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä.on yleenssä majoneessia johon loraus ketsuppia

Vierailija
38/46 |
20.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Savulohi on ihan riittävän rasvasta ilman lihottavia soosseja.

Suomalaisten, etenkin naisten olisi aiheellista unohtaa kastikkeet ja muut pyrstöä levittävät syömiset.

Nyt sie yksinkertainen et ymmärtänyt. Tässä pyydettiin kastikevinkkejä, ei laihdutusvinkkejä. Yritä keskittyä ja harjoittele. Jospa se ymmärrys siitä lisääntyisi.

Vierailija
39/46 |
20.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Meillä.on yleenssä majoneessia johon loraus ketsuppia

Vai että oikein majoneesssia. Onko myös aprikoossseja? Entä herpppes?

Vierailija
40/46 |
20.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ensin lohi myydään kokonaisena, sitten fileenä, sitten graavina, sitten lämminsavuna, sitten kylmäsavuna, sitten lohisalaattina... Ja aina niin tuoreena.

Itse nuo meillä kyllä savustetaan ja ihan tuoreesta kalasta.

Typeriä muutenkin tuollaiset luulot.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kolme kaksi