Kylmä kastike lämminsavulohelle?
Aina tullut laitettua turkkilaista jogurttia, hunajaa, suolaa, sitruunaa, pippuria ja tilliä mutta onko av-mammoilla muita hyväksi todettuja ideoita?
Kommentit (46)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo, en minäkään mitään kastikkeita lämminsavulohen kanssa kaipaa. On niin tuhtia muutenkin.
Tuhtia? Kala?
No, suolaista ja rasvaisena kalana suht korkeaenergistä.
Eri
Miksi pannuun ei sitten tule yhtään rasvaa, kun sitä kalaa paistaa?
Täällä lihava nainen joka tykkää tuosta kermaviiliversioista ja myös Remoulade- kastike käy hyvin lohelle. Itse tehty niin ei ole palmuöljyäkään.
Kurkku tzatziki (yhteishyvä)
Taffelin dippijauheista Sour cream onion tai 3 sipulia tai broadway tai creamy pepper tai valkosipuli sekoitat siis jauheen kermaviiliin ja herkkukastike valmis
Yrtinystävän dippikastike (martat)
Blåband kalakastike (sellainen jauhe mix)
Blåband aioili (valmis)
Blåband greek garlic and herbs (valmis)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo, en minäkään mitään kastikkeita lämminsavulohen kanssa kaipaa. On niin tuhtia muutenkin.
Tuhtia? Kala?
No, suolaista ja rasvaisena kalana suht korkeaenergistä.
Mistä se suola siihen tulee? Ihan itse lisätty?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo, en minäkään mitään kastikkeita lämminsavulohen kanssa kaipaa. On niin tuhtia muutenkin.
Tuhtia? Kala?
No todellakin lohi on, varsinkin lämminsavu, erittäin tuhtia rasvaisuutensa vuoksi.
En oikeastaan enään ihmettele yhtään naisten lihavuutta. Selvästikkään enemmistö ei ymmärrä ravinnon energia pitoisuuksia. Kalan rasva on sitä hyvää rasvaa, sisältäen kumminkin saman 9cal/g kuten kovatkin rasvat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo, en minäkään mitään kastikkeita lämminsavulohen kanssa kaipaa. On niin tuhtia muutenkin.
Tuhtia? Kala?
No todellakin lohi on, varsinkin lämminsavu, erittäin tuhtia rasvaisuutensa vuoksi.
Ei se savustaminen tuo siihen yhtään enempää rasvaa kuin mitä raa'assa lohessa on.
Vierailija kirjoitti:
En oikeastaan enään ihmettele yhtään naisten lihavuutta. Selvästikkään enemmistö ei ymmärrä ravinnon energia pitoisuuksia. Kalan rasva on sitä hyvää rasvaa, sisältäen kumminkin saman 9cal/g kuten kovatkin rasvat.
Jätin lukematta lopun, koska sana enää oli kirjoitettu väärin.
Savulohi on yleensä tehty kirjolohesta, jonka rasvapitoisuus on lohta huomattavasti pienempi.
Ja lohikalojen rasvahan on erittäin terveellistä.
Vierailija kirjoitti:
Savulohi on ihan riittävän rasvasta ilman lihottavia soosseja.
Suomalaisten, etenkin naisten olisi aiheellista unohtaa kastikkeet ja muut pyrstöä levittävät syömiset.
Naisten??? Miehethän ne vasta läskejä ovat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo, en minäkään mitään kastikkeita lämminsavulohen kanssa kaipaa. On niin tuhtia muutenkin.
Tuhtia? Kala?
No todellakin lohi on, varsinkin lämminsavu, erittäin tuhtia rasvaisuutensa vuoksi.
Ei se savustaminen tuo siihen yhtään enempää rasvaa kuin mitä raa'assa lohessa on.
Jos ostat valmiiksi savustetun kalan, niin sen pinta on pläästitty runsaalla öljyllä savustamisen jälkeen. Tosin on lohikalat muutenkin rasvaisia kaloja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo, en minäkään mitään kastikkeita lämminsavulohen kanssa kaipaa. On niin tuhtia muutenkin.
Tuhtia? Kala?
No todellakin lohi on, varsinkin lämminsavu, erittäin tuhtia rasvaisuutensa vuoksi.
Ei se savustaminen tuo siihen yhtään enempää rasvaa kuin mitä raa'assa lohessa on.
Jos ostat valmiiksi savustetun kalan, niin sen pinta on pläästitty runsaalla öljyllä savustamisen jälkeen. Tosin on lohikalat muutenkin rasvaisia kaloja.
Vai öljyllä. Mistä mahdat kalasi ostaa???
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo, en minäkään mitään kastikkeita lämminsavulohen kanssa kaipaa. On niin tuhtia muutenkin.
Tuhtia? Kala?
No todellakin lohi on, varsinkin lämminsavu, erittäin tuhtia rasvaisuutensa vuoksi.
Ei se savustaminen tuo siihen yhtään enempää rasvaa kuin mitä raa'assa lohessa on.
Jos ostat valmiiksi savustetun kalan, niin sen pinta on pläästitty runsaalla öljyllä savustamisen jälkeen. Tosin on lohikalat muutenkin rasvaisia kaloja.
Todellakaan savukaloihin ei mitään öljyä laiteta päälle. Erikoinen väite.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo, en minäkään mitään kastikkeita lämminsavulohen kanssa kaipaa. On niin tuhtia muutenkin.
Tuhtia? Kala?
No todellakin lohi on, varsinkin lämminsavu, erittäin tuhtia rasvaisuutensa vuoksi.
Ei se savustaminen tuo siihen yhtään enempää rasvaa kuin mitä raa'assa lohessa on.
Jos ostat valmiiksi savustetun kalan, niin sen pinta on pläästitty runsaalla öljyllä savustamisen jälkeen. Tosin on lohikalat muutenkin rasvaisia kaloja.
Vai öljyllä. Mistä mahdat kalasi ostaa???
Mä olen ollut kalansavustamoissa töissä. Jos ostat kalasi Prismasta, Cittarista, Lidlistä ymv isomman ketjuliikkeen kaupoista, niin olet taatusti törmännyt öljyttyihin kaloihin. Katsopa seuraavalla kerralla sen kalan pintaa, onko kuiva vai kauniin kiiltävä.
Ranskankermaa, punasipulia, suolakurkkua, mustapippuria, hunajaa.
Meillä.on yleenssä majoneessia johon loraus ketsuppia
Vierailija kirjoitti:
Savulohi on ihan riittävän rasvasta ilman lihottavia soosseja.
Suomalaisten, etenkin naisten olisi aiheellista unohtaa kastikkeet ja muut pyrstöä levittävät syömiset.
Nyt sie yksinkertainen et ymmärtänyt. Tässä pyydettiin kastikevinkkejä, ei laihdutusvinkkejä. Yritä keskittyä ja harjoittele. Jospa se ymmärrys siitä lisääntyisi.
Vierailija kirjoitti:
Meillä.on yleenssä majoneessia johon loraus ketsuppia
Vai että oikein majoneesssia. Onko myös aprikoossseja? Entä herpppes?
Vierailija kirjoitti:
Ensin lohi myydään kokonaisena, sitten fileenä, sitten graavina, sitten lämminsavuna, sitten kylmäsavuna, sitten lohisalaattina... Ja aina niin tuoreena.
Itse nuo meillä kyllä savustetaan ja ihan tuoreesta kalasta.
Typeriä muutenkin tuollaiset luulot.
Lämminsavulohi on savustettu kuumassa (siinähän se kypsyy), kylmäsavulohi melko alhaisessa lämpötilassa.
Savulohella tarkoitetaan yleensä juurikin lämminsavustettua lohta.