Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi 90g paprika on raakana 27kcal mutta paistettuna uunissa 97kcal??

Vierailija
07.03.2018 |

Voisiko joku neuvoa miksi?

Kommentit (105)

Vierailija
61/105 |
07.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voiko kukaan ihminen kysyä mitään näin tyhmää kuin ap?

Onko oikeasti mahdollista vai pelkkä provo?

Vierailija
62/105 |
07.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi sinua yksinkertaista ::D Olisko vaikka siksi että neste haihtuu ja paprika "tiivistyy"?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
63/105 |
07.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ainakin keventäjien laskurissa paistetussa kananmunassa on enemmän kaloreita kuin keitetyssä, perustuen olettamukseen, että paistamiseen on käytetty rasvaa.

Ap:n asiasta en tiedä, mutta uskaltaisin veikata samaa.

Vierailija
64/105 |
07.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kypsentäminen vaikuttaa joidenkin ravintoaineiden imeytymiseen, esimerkkinä tärkkelyspitoinen porkkana, joka kannattaa laihduttahan syödä raakana, koska se kohottaa hitaammin verensokeria.

Paprika kannattaa punnita raakana, jos tarkat kalorit haluaa. Kalorilaskureissa on keskiarvo, mitattu jollain tietyllä tavalla paahdetusta paprikasta, siis kuinka kauan on paahdettu.

Ja kalorilaskurit eivät analysoi imeytymistä. Se tieto pitää hakea muualta.

On tosiaan eri asia syödä levy suklaata vs 500 kcal edestä kasviksia ja vaikka broilerinfilettä. Toinen pitää verensokerin ja olon parempana ja ravitsee kehoa. Suklaa ei pidä nälkää ja olokin helposti huono. Energiaa saman verran, mutta erilaista.

Vierailija
65/105 |
07.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Punnitse se paprika vasta kun otat uunista. Ja sen mukaan katsot kalorit. Jos laitat öljyä tms niin se toki pitää huomioida. Mutta siis 90g paprika kun käy uunissa, ei ole enää 90g paistamisen jälkeen.

Ei tietenkään ole sama paprika uunista tullessaan, mutta kalorit pitäisi olla edelleen samat.

Raaka paprikassa on kalorit + vesi. 

Uunissa paistettu paprika = pelkät kalorit

Joten , uunipaprikan ei pitäisi olla yhtään kalorisempaa kuin raa'an , koska raakana syödessä siinä on edelleen ne samat kalorit + nesteet.

Voi v*ttu! Ja suomalaisen koulutuksen pitäisi olla huippuluokkaa. Etkä sä edes osaa hävetä tyhmyyttäsi. En ala sulle selittämään tätä, kun ihmiset on jo yrittäneet etkä silti tajua.

Todella ilkeä olet! Minä kyllä jossain määrin ymmärsin, mutta silti edessä on iso kysymysmerkki

Ap

Vierailija
66/105 |
07.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi sinua yksinkertaista ::D Olisko vaikka siksi että neste haihtuu ja paprika "tiivistyy"?

Tarkoitin että samoilla kaloreilla jaa syötyä isomman kasan raakaa paprikaa kuin uunipaprikaa :D 

Tietenkään kalorimäärä ei lisäänny uunissa ellei mukana ole öljyä. Mutta määriä miettii...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
67/105 |
07.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No ainakin keventäjien laskurissa paistetussa kananmunassa on enemmän kaloreita kuin keitetyssä, perustuen olettamukseen, että paistamiseen on käytetty rasvaa.

Ap:n asiasta en tiedä, mutta uskaltaisin veikata samaa.

Paistaminen tarkoittaa kypsennystä rasvan avulla. Paahtamista kun tehdään ilman rasvaa. Uunissa yleensä paahdetaan, pannulla paistetaan.

Vierailija
68/105 |
07.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Feissarimokamateriaalia ... Tsemppiä painonpudotukseen kaikesta huolimatta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
69/105 |
07.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt ihan simppelisti.

AP! Punnitse paprika raakana. Kalorilaskuri ei tiedä, kuinka pitkään aiot paprikaa uunissa paahtaa. Sen antama kalorimäärä paahdetulle paprikalle on vain jonkinlainen keskiarvo. Eli Ap, PUNNITSE RAAKANA, jos haluat ne tarkat energiamäärät kirjata. 

Tämä muille ketjuun: Paistaminen tarkoittaa rasvan avulla valmistamista. Tämän vuoksi paistetuille ruoille ilmoitetut kalorimäärät voivat vaihdella vaikka laskurista toiseen. Ei ne tiedä paljonko voita pannulle läträät, se ilmoitettu on keskiarvo. Jos haluaa tarkkoja lukuja, täytyy mitata rasvan määrä. 

Vierailija
70/105 |
07.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kyllä ihmiset osaavat olla tyhmiä. Luulevat, että kalorit vähenevät, kun nestettä haihtuu.

Laitan 90g Paprikaa (27kcal) uuniin ja kun se tulee ulos, siinä on yhtäkkiä 97kcal. Millä logiikalla??

90g Paprikaa pysyy (27kcal) raakana.

Miksi siis uunissa käyminen tuo lisää kaloreita?

Ap

Öh ei, vaan uunissa käyminen KUTISTAA paprikaa. Se ei enää paina 90g uunista otettaessa vaikka painoi sen verran uuniin laitettaessa koska uunissa haihtui nestettä.  Saadaksesi 90g paistettua paprikaa sinun pitää laittaa uuniin reilu 200g paprikaa. Jos teet näin, laitat uuniin useamman paprikan, ja esim. 3 paprikassa on enemmän kaloreita kuin yhdessä. 

Ymmärrän sun pointin nyt.

Mitä jos uunista tulon jälkeen se paprika painaa sen 40g, laskin nyt kalorit uudelleen (40gramman mukaan)  ja kalorit näyttää silti ENEMMÄN kuin 90g raaka paprika. 

40g uunissa paprika= 43kcal

90g raaka paprika= 27kcal

Aika pienihän tuo ero on... En ymmärrä miksi muutaman kalorin heitolla on elämää suurempi merkitys :-D jos on laihiksella, jättää vaan juustosiivun pois leivältä ja tuo pieni "lisäkalorien" määrä on sillä kuitattu.

Tuo voi olla sinulle pieni ero, mutta ei laihduttajalle. Kuvittele että noita kaloreita pomspahtelisi kaikkiin ruokiin uunittaessa lisää, niin kyllä menisi laihdutus hankalaksi.

Ao

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
71/105 |
07.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kyllä ihmiset osaavat olla tyhmiä. Luulevat, että kalorit vähenevät, kun nestettä haihtuu.

Laitan 90g Paprikaa (27kcal) uuniin ja kun se tulee ulos, siinä on yhtäkkiä 97kcal. Millä logiikalla??

90g Paprikaa pysyy (27kcal) raakana.

Miksi siis uunissa käyminen tuo lisää kaloreita?

Ap

Öh ei, vaan uunissa käyminen KUTISTAA paprikaa. Se ei enää paina 90g uunista otettaessa vaikka painoi sen verran uuniin laitettaessa koska uunissa haihtui nestettä.  Saadaksesi 90g paistettua paprikaa sinun pitää laittaa uuniin reilu 200g paprikaa. Jos teet näin, laitat uuniin useamman paprikan, ja esim. 3 paprikassa on enemmän kaloreita kuin yhdessä. 

Ymmärrän sun pointin nyt.

Mitä jos uunista tulon jälkeen se paprika painaa sen 40g, laskin nyt kalorit uudelleen (40gramman mukaan)  ja kalorit näyttää silti ENEMMÄN kuin 90g raaka paprika. 

40g uunissa paprika= 43kcal

90g raaka paprika= 27kcal

Aika pienihän tuo ero on... En ymmärrä miksi muutaman kalorin heitolla on elämää suurempi merkitys :-D jos on laihiksella, jättää vaan juustosiivun pois leivältä ja tuo pieni "lisäkalorien" määrä on sillä kuitattu.

Tuo voi olla sinulle pieni ero, mutta ei laihduttajalle. Kuvittele että noita kaloreita pomspahtelisi kaikkiin ruokiin uunittaessa lisää, niin kyllä menisi laihdutus hankalaksi.

Ao

Kai sä jo tajusit, vai oletko trolli?

Vierailija
72/105 |
07.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kyllä ihmiset osaavat olla tyhmiä. Luulevat, että kalorit vähenevät, kun nestettä haihtuu.

Laitan 90g Paprikaa (27kcal) uuniin ja kun se tulee ulos, siinä on yhtäkkiä 97kcal. Millä logiikalla??

90g Paprikaa pysyy (27kcal) raakana.

Miksi siis uunissa käyminen tuo lisää kaloreita?

Ap

Öh ei, vaan uunissa käyminen KUTISTAA paprikaa. Se ei enää paina 90g uunista otettaessa vaikka painoi sen verran uuniin laitettaessa koska uunissa haihtui nestettä.  Saadaksesi 90g paistettua paprikaa sinun pitää laittaa uuniin reilu 200g paprikaa. Jos teet näin, laitat uuniin useamman paprikan, ja esim. 3 paprikassa on enemmän kaloreita kuin yhdessä. 

Ymmärrän sun pointin nyt.

Mitä jos uunista tulon jälkeen se paprika painaa sen 40g, laskin nyt kalorit uudelleen (40gramman mukaan)  ja kalorit näyttää silti ENEMMÄN kuin 90g raaka paprika. 

40g uunissa paprika= 43kcal

90g raaka paprika= 27kcal

Aika pienihän tuo ero on... En ymmärrä miksi muutaman kalorin heitolla on elämää suurempi merkitys :-D jos on laihiksella, jättää vaan juustosiivun pois leivältä ja tuo pieni "lisäkalorien" määrä on sillä kuitattu.

Mitä jos se paprika painaisikin uunittamisen jälkeen 60g ja heitto olisi suurempi. Kyllä niillä on merkitystä , kun heittoa ei kuuluisi alunperin ollakaan.

Ainahan nuo kalorit ovat likiarvoja, turha kuvitellakaan muuta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
73/105 |
07.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä onko tässä perää mutta ainakin kypsäksi jos keittää vihannekset niihin alkaa muodostua rasvamolekyylejä. Voisiko uunissa kypsennys kokonaan aiheuttaa saman..?

Vierailija
74/105 |
07.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kyllä ihmiset osaavat olla tyhmiä. Luulevat, että kalorit vähenevät, kun nestettä haihtuu.

Laitan 90g Paprikaa (27kcal) uuniin ja kun se tulee ulos, siinä on yhtäkkiä 97kcal. Millä logiikalla??

90g Paprikaa pysyy (27kcal) raakana.

Miksi siis uunissa käyminen tuo lisää kaloreita?

Ap

Öh ei, vaan uunissa käyminen KUTISTAA paprikaa. Se ei enää paina 90g uunista otettaessa vaikka painoi sen verran uuniin laitettaessa koska uunissa haihtui nestettä.  Saadaksesi 90g paistettua paprikaa sinun pitää laittaa uuniin reilu 200g paprikaa. Jos teet näin, laitat uuniin useamman paprikan, ja esim. 3 paprikassa on enemmän kaloreita kuin yhdessä. 

Ymmärrän sun pointin nyt.

Mitä jos uunista tulon jälkeen se paprika painaa sen 40g, laskin nyt kalorit uudelleen (40gramman mukaan)  ja kalorit näyttää silti ENEMMÄN kuin 90g raaka paprika. 

40g uunissa paprika= 43kcal

90g raaka paprika= 27kcal

Aika pienihän tuo ero on... En ymmärrä miksi muutaman kalorin heitolla on elämää suurempi merkitys :-D jos on laihiksella, jättää vaan juustosiivun pois leivältä ja tuo pieni "lisäkalorien" määrä on sillä kuitattu.

Tuo voi olla sinulle pieni ero, mutta ei laihduttajalle. Kuvittele että noita kaloreita pomspahtelisi kaikkiin ruokiin uunittaessa lisää, niin kyllä menisi laihdutus hankalaksi.

Ao

Kai sä jo tajusit, vai oletko trolli?

Kyllä mä tajusin jo aika pitkälle, mutta en täysin. Selitin sen jo aiemmin siinä että vaikka paprika  olisi ns ''laihempi'' niin kalorilaskurin mukaan siinä on siltikin! enemmän kaloreita. Ei pysty ymmärtämään.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
75/105 |
07.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koostumus muuttuu kypsennettäessä. Hiilarimäärä lisääntyy.

Vierailija
76/105 |
07.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nyt ihan simppelisti.

AP! Punnitse paprika raakana. Kalorilaskuri ei tiedä, kuinka pitkään aiot paprikaa uunissa paahtaa. Sen antama kalorimäärä paahdetulle paprikalle on vain jonkinlainen keskiarvo. Eli Ap, PUNNITSE RAAKANA, jos haluat ne tarkat energiamäärät kirjata. 

Tämä muille ketjuun: Paistaminen tarkoittaa rasvan avulla valmistamista. Tämän vuoksi paistetuille ruoille ilmoitetut kalorimäärät voivat vaihdella vaikka laskurista toiseen. Ei ne tiedä paljonko voita pannulle läträät, se ilmoitettu on keskiarvo. Jos haluaa tarkkoja lukuja, täytyy mitata rasvan määrä. 

Missähän mä sen punnitsen kun ei ole ruokavaakaa. Käykö tähän lattiavaaka.

Vierailija
77/105 |
07.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Koostumus muuttuu kypsennettäessä. Hiilarimäärä lisääntyy.

Mihin tämä tieto perustuu?

Vierailija
78/105 |
07.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Koostumus muuttuu kypsennettäessä. Hiilarimäärä lisääntyy.

Mihin tämä tieto perustuu?

Tuo tieto on ihan yleistietoa. Jos haluat tietää miten tuo ilmiö tapahtuu, löydät tiedon helposti.

Vierailija
79/105 |
07.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Voiko olla siksi, että paprika kutistuu paistettaessa, eli tuon 90 grammassa ajatellaan olevan monta paprikaa joiden yhteispaino on paistamisen jälkeen 90 g, ei yksi paprika joka ennen paistamista painoi 90 g?

Vertasin nimenomaan kalorilaskurilla niin että laitoin 90g paprika= 27kcal

sitten 90g paprika, uunissa , tulos = 97kcal

joten kyllä se laskee juuri gramman mukaan, ja jos jokin muuttuu niin paistetun paprikan paino (?) eli sehän kutistuu ja nesteet haihtuu , luulisi että kalorit hälvenisi.

ap

Finelissä uunipaprikan tuoteseloste:

Ainesosat

Paprika, punainen

Ruokaöljy keskiarvo, 87 % rypsi- 8 % auringonkukka- ja 5% oliiviöljy

Ruokasuola, jodioitu

Vierailija
80/105 |
07.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kyllä ihmiset osaavat olla tyhmiä. Luulevat, että kalorit vähenevät, kun nestettä haihtuu.

Laitan 90g Paprikaa (27kcal) uuniin ja kun se tulee ulos, siinä on yhtäkkiä 97kcal. Millä logiikalla??

90g Paprikaa pysyy (27kcal) raakana.

Miksi siis uunissa käyminen tuo lisää kaloreita?

Ap

Öh ei, vaan uunissa käyminen KUTISTAA paprikaa. Se ei enää paina 90g uunista otettaessa vaikka painoi sen verran uuniin laitettaessa koska uunissa haihtui nestettä.  Saadaksesi 90g paistettua paprikaa sinun pitää laittaa uuniin reilu 200g paprikaa. Jos teet näin, laitat uuniin useamman paprikan, ja esim. 3 paprikassa on enemmän kaloreita kuin yhdessä. 

Ymmärrän sun pointin nyt.

Mitä jos uunista tulon jälkeen se paprika painaa sen 40g, laskin nyt kalorit uudelleen (40gramman mukaan)  ja kalorit näyttää silti ENEMMÄN kuin 90g raaka paprika. 

40g uunissa paprika= 43kcal

90g raaka paprika= 27kcal

Aika pienihän tuo ero on... En ymmärrä miksi muutaman kalorin heitolla on elämää suurempi merkitys :-D jos on laihiksella, jättää vaan juustosiivun pois leivältä ja tuo pieni "lisäkalorien" määrä on sillä kuitattu.

Tuo voi olla sinulle pieni ero, mutta ei laihduttajalle. Kuvittele että noita kaloreita pomspahtelisi kaikkiin ruokiin uunittaessa lisää, niin kyllä menisi laihdutus hankalaksi.

Ao

Tässä nyt muutaman sivun verran yritetty selittää, ettei se uuni millään mystisellä tavalla lisää kaloreita... Samat kalorit kuin ennen uunia, mutta tiiviimmässä muodossa. Edelleenkin :-D

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kuusi kaksi