Miksi 90g paprika on raakana 27kcal mutta paistettuna uunissa 97kcal??
Kommentit (105)
Voi sinua yksinkertaista ::D Olisko vaikka siksi että neste haihtuu ja paprika "tiivistyy"?
No ainakin keventäjien laskurissa paistetussa kananmunassa on enemmän kaloreita kuin keitetyssä, perustuen olettamukseen, että paistamiseen on käytetty rasvaa.
Ap:n asiasta en tiedä, mutta uskaltaisin veikata samaa.
Vierailija kirjoitti:
Kypsentäminen vaikuttaa joidenkin ravintoaineiden imeytymiseen, esimerkkinä tärkkelyspitoinen porkkana, joka kannattaa laihduttahan syödä raakana, koska se kohottaa hitaammin verensokeria.
Paprika kannattaa punnita raakana, jos tarkat kalorit haluaa. Kalorilaskureissa on keskiarvo, mitattu jollain tietyllä tavalla paahdetusta paprikasta, siis kuinka kauan on paahdettu.
Ja kalorilaskurit eivät analysoi imeytymistä. Se tieto pitää hakea muualta.
On tosiaan eri asia syödä levy suklaata vs 500 kcal edestä kasviksia ja vaikka broilerinfilettä. Toinen pitää verensokerin ja olon parempana ja ravitsee kehoa. Suklaa ei pidä nälkää ja olokin helposti huono. Energiaa saman verran, mutta erilaista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Punnitse se paprika vasta kun otat uunista. Ja sen mukaan katsot kalorit. Jos laitat öljyä tms niin se toki pitää huomioida. Mutta siis 90g paprika kun käy uunissa, ei ole enää 90g paistamisen jälkeen.
Ei tietenkään ole sama paprika uunista tullessaan, mutta kalorit pitäisi olla edelleen samat.
Raaka paprikassa on kalorit + vesi.
Uunissa paistettu paprika = pelkät kalorit
Joten , uunipaprikan ei pitäisi olla yhtään kalorisempaa kuin raa'an , koska raakana syödessä siinä on edelleen ne samat kalorit + nesteet.
Voi v*ttu! Ja suomalaisen koulutuksen pitäisi olla huippuluokkaa. Etkä sä edes osaa hävetä tyhmyyttäsi. En ala sulle selittämään tätä, kun ihmiset on jo yrittäneet etkä silti tajua.
Todella ilkeä olet! Minä kyllä jossain määrin ymmärsin, mutta silti edessä on iso kysymysmerkki
Ap
Vierailija kirjoitti:
Voi sinua yksinkertaista ::D Olisko vaikka siksi että neste haihtuu ja paprika "tiivistyy"?
Tarkoitin että samoilla kaloreilla jaa syötyä isomman kasan raakaa paprikaa kuin uunipaprikaa :D
Tietenkään kalorimäärä ei lisäänny uunissa ellei mukana ole öljyä. Mutta määriä miettii...
Vierailija kirjoitti:
No ainakin keventäjien laskurissa paistetussa kananmunassa on enemmän kaloreita kuin keitetyssä, perustuen olettamukseen, että paistamiseen on käytetty rasvaa.
Ap:n asiasta en tiedä, mutta uskaltaisin veikata samaa.
Paistaminen tarkoittaa kypsennystä rasvan avulla. Paahtamista kun tehdään ilman rasvaa. Uunissa yleensä paahdetaan, pannulla paistetaan.
Feissarimokamateriaalia ... Tsemppiä painonpudotukseen kaikesta huolimatta!
Nyt ihan simppelisti.
AP! Punnitse paprika raakana. Kalorilaskuri ei tiedä, kuinka pitkään aiot paprikaa uunissa paahtaa. Sen antama kalorimäärä paahdetulle paprikalle on vain jonkinlainen keskiarvo. Eli Ap, PUNNITSE RAAKANA, jos haluat ne tarkat energiamäärät kirjata.
Tämä muille ketjuun: Paistaminen tarkoittaa rasvan avulla valmistamista. Tämän vuoksi paistetuille ruoille ilmoitetut kalorimäärät voivat vaihdella vaikka laskurista toiseen. Ei ne tiedä paljonko voita pannulle läträät, se ilmoitettu on keskiarvo. Jos haluaa tarkkoja lukuja, täytyy mitata rasvan määrä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä ihmiset osaavat olla tyhmiä. Luulevat, että kalorit vähenevät, kun nestettä haihtuu.
Laitan 90g Paprikaa (27kcal) uuniin ja kun se tulee ulos, siinä on yhtäkkiä 97kcal. Millä logiikalla??
90g Paprikaa pysyy (27kcal) raakana.
Miksi siis uunissa käyminen tuo lisää kaloreita?
Ap
Öh ei, vaan uunissa käyminen KUTISTAA paprikaa. Se ei enää paina 90g uunista otettaessa vaikka painoi sen verran uuniin laitettaessa koska uunissa haihtui nestettä. Saadaksesi 90g paistettua paprikaa sinun pitää laittaa uuniin reilu 200g paprikaa. Jos teet näin, laitat uuniin useamman paprikan, ja esim. 3 paprikassa on enemmän kaloreita kuin yhdessä.
Ymmärrän sun pointin nyt.
Mitä jos uunista tulon jälkeen se paprika painaa sen 40g, laskin nyt kalorit uudelleen (40gramman mukaan) ja kalorit näyttää silti ENEMMÄN kuin 90g raaka paprika.
40g uunissa paprika= 43kcal
90g raaka paprika= 27kcal
Aika pienihän tuo ero on... En ymmärrä miksi muutaman kalorin heitolla on elämää suurempi merkitys :-D jos on laihiksella, jättää vaan juustosiivun pois leivältä ja tuo pieni "lisäkalorien" määrä on sillä kuitattu.
Tuo voi olla sinulle pieni ero, mutta ei laihduttajalle. Kuvittele että noita kaloreita pomspahtelisi kaikkiin ruokiin uunittaessa lisää, niin kyllä menisi laihdutus hankalaksi.
Ao
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä ihmiset osaavat olla tyhmiä. Luulevat, että kalorit vähenevät, kun nestettä haihtuu.
Laitan 90g Paprikaa (27kcal) uuniin ja kun se tulee ulos, siinä on yhtäkkiä 97kcal. Millä logiikalla??
90g Paprikaa pysyy (27kcal) raakana.
Miksi siis uunissa käyminen tuo lisää kaloreita?
Ap
Öh ei, vaan uunissa käyminen KUTISTAA paprikaa. Se ei enää paina 90g uunista otettaessa vaikka painoi sen verran uuniin laitettaessa koska uunissa haihtui nestettä. Saadaksesi 90g paistettua paprikaa sinun pitää laittaa uuniin reilu 200g paprikaa. Jos teet näin, laitat uuniin useamman paprikan, ja esim. 3 paprikassa on enemmän kaloreita kuin yhdessä.
Ymmärrän sun pointin nyt.
Mitä jos uunista tulon jälkeen se paprika painaa sen 40g, laskin nyt kalorit uudelleen (40gramman mukaan) ja kalorit näyttää silti ENEMMÄN kuin 90g raaka paprika.
40g uunissa paprika= 43kcal
90g raaka paprika= 27kcal
Aika pienihän tuo ero on... En ymmärrä miksi muutaman kalorin heitolla on elämää suurempi merkitys :-D jos on laihiksella, jättää vaan juustosiivun pois leivältä ja tuo pieni "lisäkalorien" määrä on sillä kuitattu.
Tuo voi olla sinulle pieni ero, mutta ei laihduttajalle. Kuvittele että noita kaloreita pomspahtelisi kaikkiin ruokiin uunittaessa lisää, niin kyllä menisi laihdutus hankalaksi.
Ao
Kai sä jo tajusit, vai oletko trolli?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä ihmiset osaavat olla tyhmiä. Luulevat, että kalorit vähenevät, kun nestettä haihtuu.
Laitan 90g Paprikaa (27kcal) uuniin ja kun se tulee ulos, siinä on yhtäkkiä 97kcal. Millä logiikalla??
90g Paprikaa pysyy (27kcal) raakana.
Miksi siis uunissa käyminen tuo lisää kaloreita?
Ap
Öh ei, vaan uunissa käyminen KUTISTAA paprikaa. Se ei enää paina 90g uunista otettaessa vaikka painoi sen verran uuniin laitettaessa koska uunissa haihtui nestettä. Saadaksesi 90g paistettua paprikaa sinun pitää laittaa uuniin reilu 200g paprikaa. Jos teet näin, laitat uuniin useamman paprikan, ja esim. 3 paprikassa on enemmän kaloreita kuin yhdessä.
Ymmärrän sun pointin nyt.
Mitä jos uunista tulon jälkeen se paprika painaa sen 40g, laskin nyt kalorit uudelleen (40gramman mukaan) ja kalorit näyttää silti ENEMMÄN kuin 90g raaka paprika.
40g uunissa paprika= 43kcal
90g raaka paprika= 27kcal
Aika pienihän tuo ero on... En ymmärrä miksi muutaman kalorin heitolla on elämää suurempi merkitys :-D jos on laihiksella, jättää vaan juustosiivun pois leivältä ja tuo pieni "lisäkalorien" määrä on sillä kuitattu.
Mitä jos se paprika painaisikin uunittamisen jälkeen 60g ja heitto olisi suurempi. Kyllä niillä on merkitystä , kun heittoa ei kuuluisi alunperin ollakaan.
Ainahan nuo kalorit ovat likiarvoja, turha kuvitellakaan muuta.
En tiedä onko tässä perää mutta ainakin kypsäksi jos keittää vihannekset niihin alkaa muodostua rasvamolekyylejä. Voisiko uunissa kypsennys kokonaan aiheuttaa saman..?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä ihmiset osaavat olla tyhmiä. Luulevat, että kalorit vähenevät, kun nestettä haihtuu.
Laitan 90g Paprikaa (27kcal) uuniin ja kun se tulee ulos, siinä on yhtäkkiä 97kcal. Millä logiikalla??
90g Paprikaa pysyy (27kcal) raakana.
Miksi siis uunissa käyminen tuo lisää kaloreita?
Ap
Öh ei, vaan uunissa käyminen KUTISTAA paprikaa. Se ei enää paina 90g uunista otettaessa vaikka painoi sen verran uuniin laitettaessa koska uunissa haihtui nestettä. Saadaksesi 90g paistettua paprikaa sinun pitää laittaa uuniin reilu 200g paprikaa. Jos teet näin, laitat uuniin useamman paprikan, ja esim. 3 paprikassa on enemmän kaloreita kuin yhdessä.
Ymmärrän sun pointin nyt.
Mitä jos uunista tulon jälkeen se paprika painaa sen 40g, laskin nyt kalorit uudelleen (40gramman mukaan) ja kalorit näyttää silti ENEMMÄN kuin 90g raaka paprika.
40g uunissa paprika= 43kcal
90g raaka paprika= 27kcal
Aika pienihän tuo ero on... En ymmärrä miksi muutaman kalorin heitolla on elämää suurempi merkitys :-D jos on laihiksella, jättää vaan juustosiivun pois leivältä ja tuo pieni "lisäkalorien" määrä on sillä kuitattu.
Tuo voi olla sinulle pieni ero, mutta ei laihduttajalle. Kuvittele että noita kaloreita pomspahtelisi kaikkiin ruokiin uunittaessa lisää, niin kyllä menisi laihdutus hankalaksi.
Ao
Kai sä jo tajusit, vai oletko trolli?
Kyllä mä tajusin jo aika pitkälle, mutta en täysin. Selitin sen jo aiemmin siinä että vaikka paprika olisi ns ''laihempi'' niin kalorilaskurin mukaan siinä on siltikin! enemmän kaloreita. Ei pysty ymmärtämään.
Ap
Koostumus muuttuu kypsennettäessä. Hiilarimäärä lisääntyy.
Vierailija kirjoitti:
Nyt ihan simppelisti.
AP! Punnitse paprika raakana. Kalorilaskuri ei tiedä, kuinka pitkään aiot paprikaa uunissa paahtaa. Sen antama kalorimäärä paahdetulle paprikalle on vain jonkinlainen keskiarvo. Eli Ap, PUNNITSE RAAKANA, jos haluat ne tarkat energiamäärät kirjata.
Tämä muille ketjuun: Paistaminen tarkoittaa rasvan avulla valmistamista. Tämän vuoksi paistetuille ruoille ilmoitetut kalorimäärät voivat vaihdella vaikka laskurista toiseen. Ei ne tiedä paljonko voita pannulle läträät, se ilmoitettu on keskiarvo. Jos haluaa tarkkoja lukuja, täytyy mitata rasvan määrä.
Missähän mä sen punnitsen kun ei ole ruokavaakaa. Käykö tähän lattiavaaka.
Vierailija kirjoitti:
Koostumus muuttuu kypsennettäessä. Hiilarimäärä lisääntyy.
Mihin tämä tieto perustuu?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koostumus muuttuu kypsennettäessä. Hiilarimäärä lisääntyy.
Mihin tämä tieto perustuu?
Tuo tieto on ihan yleistietoa. Jos haluat tietää miten tuo ilmiö tapahtuu, löydät tiedon helposti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voiko olla siksi, että paprika kutistuu paistettaessa, eli tuon 90 grammassa ajatellaan olevan monta paprikaa joiden yhteispaino on paistamisen jälkeen 90 g, ei yksi paprika joka ennen paistamista painoi 90 g?
Vertasin nimenomaan kalorilaskurilla niin että laitoin 90g paprika= 27kcal
sitten 90g paprika, uunissa , tulos = 97kcal
joten kyllä se laskee juuri gramman mukaan, ja jos jokin muuttuu niin paistetun paprikan paino (?) eli sehän kutistuu ja nesteet haihtuu , luulisi että kalorit hälvenisi.
ap
Finelissä uunipaprikan tuoteseloste:
Ainesosat
Paprika, punainen
Ruokaöljy keskiarvo, 87 % rypsi- 8 % auringonkukka- ja 5% oliiviöljy
Ruokasuola, jodioitu
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä ihmiset osaavat olla tyhmiä. Luulevat, että kalorit vähenevät, kun nestettä haihtuu.
Laitan 90g Paprikaa (27kcal) uuniin ja kun se tulee ulos, siinä on yhtäkkiä 97kcal. Millä logiikalla??
90g Paprikaa pysyy (27kcal) raakana.
Miksi siis uunissa käyminen tuo lisää kaloreita?
Ap
Öh ei, vaan uunissa käyminen KUTISTAA paprikaa. Se ei enää paina 90g uunista otettaessa vaikka painoi sen verran uuniin laitettaessa koska uunissa haihtui nestettä. Saadaksesi 90g paistettua paprikaa sinun pitää laittaa uuniin reilu 200g paprikaa. Jos teet näin, laitat uuniin useamman paprikan, ja esim. 3 paprikassa on enemmän kaloreita kuin yhdessä.
Ymmärrän sun pointin nyt.
Mitä jos uunista tulon jälkeen se paprika painaa sen 40g, laskin nyt kalorit uudelleen (40gramman mukaan) ja kalorit näyttää silti ENEMMÄN kuin 90g raaka paprika.
40g uunissa paprika= 43kcal
90g raaka paprika= 27kcal
Aika pienihän tuo ero on... En ymmärrä miksi muutaman kalorin heitolla on elämää suurempi merkitys :-D jos on laihiksella, jättää vaan juustosiivun pois leivältä ja tuo pieni "lisäkalorien" määrä on sillä kuitattu.
Tuo voi olla sinulle pieni ero, mutta ei laihduttajalle. Kuvittele että noita kaloreita pomspahtelisi kaikkiin ruokiin uunittaessa lisää, niin kyllä menisi laihdutus hankalaksi.
Ao
Tässä nyt muutaman sivun verran yritetty selittää, ettei se uuni millään mystisellä tavalla lisää kaloreita... Samat kalorit kuin ennen uunia, mutta tiiviimmässä muodossa. Edelleenkin :-D
Voiko kukaan ihminen kysyä mitään näin tyhmää kuin ap?
Onko oikeasti mahdollista vai pelkkä provo?