Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

FARIINISOKERIN KOVETTUMINEN vie hermot!

Vierailija
05.03.2014 |

Myydäänkö f-sokeria MISSÄÄN muussa säilytysmuodossa kuin niissä "metallisissa" pusseissa? Ei jaksa aina hakata palasia irti kovettuneesta sokeriklimpistä :(

Kommentit (38)

Vierailija
21/38 |
05.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.03.2014 klo 11:21"]

OT mihin te käytätte fariinisokeria?

Itse teen siitä vain simaa ja mieheni inkiväärijuomaa. Menee koko paketti kerralla.

[/quote]

 

Esim. korvapuustien täytteeseen tavallisen sokerin sijasta. Kaura-omenapaistoksen kuorrutukseen jne.

Vierailija
22/38 |
05.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.03.2014 klo 11:21"]

OT mihin te käytätte fariinisokeria?

Itse teen siitä vain simaa ja mieheni inkiväärijuomaa. Menee koko paketti kerralla.

[/quote]

 

Leivontaan. Paljon parempia keksejä ja muita leivonnaisia kuin tavallaisesta valkoisesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
23/38 |
05.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.03.2014 klo 11:18"]

First world problem of the week.

[/quote]

 

Ja onneksi saatiin sinut avaamaan tämä ketju. Et taida pysyä mukana maailmanpolitiikassa?

Vierailija
24/38 |
05.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.03.2014 klo 11:21"]OT mihin te käytätte fariinisokeria?

Itse teen siitä vain simaa ja mieheni inkiväärijuomaa. Menee koko paketti kerralla.

[/quote] esim. Erillaisiin leivonnaisiin, ruuanlaittoon esim chili con carneen grillimarimarinaadeihin.

Vierailija
25/38 |
05.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

kinuskiin, kekseihin, juomiin, pullatäytteisiin, puuron päälle. Onhan noita.

 

Pyrin välttämään valkoista sokeria. Korvaan fariinilla ja ruokosokerilla ne mitä korvattavissa on. Fariinisokerista tulee lisäksi mukava maku leivonnaisiin. Sopii se myös ruokiinkin. Esim spaghettikastikkeeseen ripaus fariinia tuo kivan säväyksen.

 

Mutta ei sitä silti kerralla kulu paljonkaan ja aiemmin tuskailin myös tuon ongelman kanssa. Sitten kun vettä laittaa pussiin, käy helposti niin että sitä lipsahtaa liikaa ja sokeri vetistyy. Toi Ikean pussijuttu on nyt toiminut paremmin kuin kuvittelin. Se miksi meillä nyt sattuu olemaan 3 avattua pussia fariinia. Sitä ostettiin juhlia varten kakkujen tekoon ja tuskastuin kun osa oli kovettunut.

 

Simaan tietty sitten laitetaan ne kovettuneetkin, siksi niitä ei ole tullut heitettyä koskaan poiskaan.

Vierailija
26/38 |
05.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Te jotka käytätte sitä leivontaan: vaahtoutuuko fariinisokeri?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
27/38 |
05.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tiputelkaa vaan vettä sinne sokerin sekaan, niin saa bakteerit hyvän kasvatusta.

27, eihän se pelkkä sokeri mihinkään vaahtoudu.

Vierailija
28/38 |
05.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Outoa, mulla ei ole koskaan fariinisokeri paakkuuntunut vaikken sitä niin paljon käytäkää. Mutta rullaan aina käytön jälkeen pussin suun tosi tiukasti kiinni ja laitan vielä teipillä, niin varmasti pysyy.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
29/38 |
05.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita avatun pussin päälle toinen pussi.

Vierailija
30/38 |
05.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin ja fariinisokeri pehmenee kun laitat pussiin tilkn vettä ja suljet tiiviisti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
31/38 |
05.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se kovettuu siksi kun se kuivuu... Joten puhtaan veden lisääminen pienissä määrissä pilaa sitä sokeria yhtä paljon kuin ilmatiiviisti säilyttäminen. Eli ei yhtään. Vaikka siinä sokerissa olisi enemmänkin kosteutta, niin että siitä tulee siirapinkaltaista, se on niin väkevää ettei siinä oikein mikään bakteeri tai sieni elä, vrt. sokeri hilloissa ja mehuissa säilöntäaineena. Jos ei halua kastella eikä löydy tiivistä säilytystapaa, voihan koittaa kuivattaa möykyn tosi kuivaksi ja hakata kerralla hienoksi. Toki se fariinihake pitää sitten säilyttää kuivassa/tiiviisti, ettei ilmankosteus jymäytä sitä taas möykyksi.

Vierailija
32/38 |
05.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.03.2014 klo 10:33"]

3: kaikki ilmatiiviinä mainostetut purkit eivät ole sitä! Kokeiltu.

Samoin ihmettelen sitä vesiohjetta. Jos kastelen koko möykyn, voiko se olla hyväksi sille osalle, joka jää "jäljelle"..? Siis että sitä yhä uudestaan kastellaan... kun sitä f-sokeria ei tosiaan ihan päivittäin tai viikoittain tule käytettyä. Ja pienempien kokonaisuuksien irrottaminen ON vaikeaa!

 

ap

[/quote]

Laita pussiin jonka suljet. On kyllä tarpeeksi ilmatiivis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
33/38 |
05.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mietin voiko veden lisääminen oikeasti olla hygieenistä.

Vierailija
34/38 |
05.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan tavallisessa Orthexin muovisessa pakasterasiassa ei ole koskaan kovettunut meillä, kunhan sulkee tiiviisti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
35/38 |
05.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tupperwaren Optimum sarjan pienessä rasiassa säilytän pusseineen päivineen. Eikä kovetu!

Vierailija
36/38 |
05.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaalean leivän siivu, kivikova fariinisokeri  ja hetkeksi ilmatiiviiseen astiaan.

 

 

Vierailija
37/38 |
05.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Säilytän fariinisokeria ilmatiivissä pakasterasiassa jääkaapissa. MUTTA rasiaan olen laittanut myös palan leivinpaperia, jonka kastelen -> purkin sisus pysyy hieman kosteana ja sokeri siis myös murenevana. Toimii :)

Vierailija
38/38 |
05.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruisleivän pala pussiin ja pussi kiinni.