Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Olen vihdoinkin keksinyt karppi-aamiaisen...

Vierailija
04.06.2015 |

...joka sopii itselleni. Ihanaa!

En ole tiukan linjan hiilarivälttelijä, mutta halusin keksiä vaihtoehtoja ainaiselle leivän puputtamiselle. Jogurtit ja rahkat eivät yksin pitäneet nälkää ja kananmunien liiasta syömisestä tuli ähky ja ällötys. Kasvistenkin määrä tuppasi jäämään pieneksi.

Aloin sitten pilkkomaan 3-4 krt viikossa kasan kasviksia tulevien aamujen varalle ja pidän niitä rasiassa jääkaapissa. Paprikaa, kesäkurpitsaa, kesäsipulia, ohutta kaaliraastetta, porkkanatikkuja. Niitä sitten käytän aamulla pikaisesti pannulla ja saatan paistaa sivuun yhden kananmunan. Valmiin annoksen pinnalle heittelen fetakuutioita, pähkinöitä, tai mitä nyt sattuukin olemaan. Ai että on helppoa ja täyttävää! Pitää itselläni nälän pitkälle iltapäivään.

Tällä on menty nyt muutama viikko, mutta uusiakin reseptejä ja vinkkejä olisi kiva kuulla. Mitä te muut vähähiilariset syötte aamuisin?

 

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
04.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helppoa, ok...

Vierailija
2/12 |
04.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin ja siis annos on ISO, tässä ei tosiaan millään parilla porkkananpalalla mennä. :-) Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
04.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muuten hyvä, mutta töissä ei ole kuin mikro. Toki voi tehdä edellisenä iltana, mutta kasviksista tulee pahoja mikrossa. Minä teen munakasta eri täytteillä (lämmitän hetken mikrossa) ja jotain tuoretta vihannesta, yleensä tomaattia, kylkeen. Mutta joo, alkaa kananmuna tökkimään.

Vierailija
4/12 |
04.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.06.2015 klo 13:04"]

Helppoa, ok...

[/quote]

No, minulle tämä on riittävän helppo. Kasvikset kypsyvät samalla, kun laitan kahvia yms. Siihen ei yli viittä minuuttia mene. Pilkkomaan en kyllä jaksaisi ruveta aamutuimaan.

Tykkään muutenkin käyttää aamiaisen syömiseen riittävästi aikaa. Luen rauhassa uutisia, juon kahvia ja pikkuhiljaa heräilen. :)

Ap

Vierailija
5/12 |
04.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porkkanassa on kasviksista varmaan eniten hiilareita. Oletko laskenut paljonko tosta annoksesta tulee?

Vierailija
6/12 |
04.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä teen munakkaiden lisäksi karppilettuja (manteli- ja kookosjauhoja) sekä smoothieita, joissa on esim. pinaattia, porkkanaa, avokadoa ja marjoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
04.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.06.2015 klo 13:10"]

Porkkanassa on kasviksista varmaan eniten hiilareita. Oletko laskenut paljonko tosta annoksesta tulee?

[/quote]

En ole, eikä se tuolla tarkkuudella kiinnostakaan. Porkkanaa on muiden kasvisten joukossa vain vähän, enkä välttele hiilareita niin orjallisesti. Lähinnä haluan päästä eroon liiasta leivän/viljojen syömisestä. Ap

Vierailija
8/12 |
04.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä vika pekonissa ja munissa? Voita aimo klöntti kylkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
04.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.06.2015 klo 14:39"]Mikä vika pekonissa ja munissa? Voita aimo klöntti kylkeen.
[/quote]
Eivät ainakaan mulle uppoa päivästä toiseen, yök. Itse syön aamulla aika samaa ruokaa, kuin muulloinkin. Vihanneksia ja protskua.

Vierailija
10/12 |
04.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.06.2015 klo 13:08"]Muuten hyvä, mutta töissä ei ole kuin mikro. Toki voi tehdä edellisenä iltana, mutta kasviksista tulee pahoja mikrossa. Minä teen munakasta eri täytteillä (lämmitän hetken mikrossa) ja jotain tuoretta vihannesta, yleensä tomaattia, kylkeen. Mutta joo, alkaa kananmuna tökkimään.
[/quote]
Vihannekset voi kypsentää uunissa, grillissä tai pannulla etukäteen ja lämmittää myöhemmin mikrossa. Toimii ihan hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
04.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa hei käydä myös etsimässä inspistä Karkkipäivä-blogin Sannin resepteistä. Siellä on yleensä aika tarkkaan laskettu hiilarit. :)

Vierailija
12/12 |
04.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasvikset on parhaita raakana