Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Suurkeittiökokit ja muut ruoka-alan ammattilaiset! Olisi kysymys!

Vierailija
23.05.2015 |

Toisessa ketjussa heräsi keskustelua siitä miksi suurkeittiöiden (monien muidenkin keittiöiden, eipä sillä) dieettiruoat ovat niin usein pahan makuisia tai täysin mauttomia ja värittömiä liistereitä? Kun taatusti teillä olisi ammattitaitoa tehdä maistuvaa kasvis- tai allergiaruokaa, niin mikä sen estää? Aika vai raaka-aineet?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
23.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toisessa ketjussa kuvattiin dieettiruokaa "kastikkeeksi jossa pakastemaissi etsii maustamatonta säilykeherkkusienen viipaletta harmaassa maizenaliisterissä". Juuri noin!

Vierailija
2/10 |
23.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ammattitaidon puute ja kiire. Millään työpaikalla missä olen ollut niin ei ole ollut mitään erityisruokavalioreseptiä, kaikki on pitänyt vetää hatusta. Koulussa ei opeteltu juuri mitään erityisruokavalioita ja nyt töissä ollessa ku on kiire niin ei ehdi hirveästi panostaa erityisruokiin,mm maistella ja suunnitella miten ruuasta saisi hyvää. Opin kyllä tekemään koko ajan parempia erityisruokia mutta sääliksi käy niitä jotka joutuvat olemaan "koekaniinejani". Pomolle olen sanonut että tarvittaisiin keittiöön erityisruokavalioreseptejä mutta mitään ei ole tapahtunut...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
23.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suoraan sanoen, ei ole ammattitaitoa ja halua kehittyä. Aika monessa suurkeittiössä on "vanhempaa" porukkaa, joka on aina tehnyt asiat näin tyyliin. Olen nuorempana yrittänyt tuoda kasvisruokailjoiden ja muutenkin vaihtelua esiin, mutta ei onnaa. Itse olen töissä ihan vaan kokkina suurkeittiössä. Dieettiruoat juurikin tuota tasoa.

Vierailija
4/10 |
23.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suurkeittiöiden "kokkeja" en pidä oikeina ruoanlaiton ammattilaisina. Lähinnä lämmittävät pakasteita ja yhdistelevät eineksiä ja puoli-valmisteita.

Vierailija
5/10 |
23.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="23.05.2015 klo 19:19"]Suurkeittiöiden "kokkeja" en pidä oikeina ruoanlaiton ammattilaisina. Lähinnä lämmittävät pakasteita ja yhdistelevät eineksiä ja puoli-valmisteita.
[/quote]

Jep, samaa mieltä.

Vierailija
6/10 |
23.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="23.05.2015 klo 19:19"]

Suurkeittiöiden "kokkeja" en pidä oikeina ruoanlaiton ammattilaisina. Lähinnä lämmittävät pakasteita ja yhdistelevät eineksiä ja puoli-valmisteita.

[/quote]

Tästä olen erimieltä. Olen Perhon käynyt kokki. Joissain keittiöissä olisi mahdollisuudet vaikka mihin, mutta tosiaan tökkää ammattitaitoon ja jumittumiseen tiettyyn "ruokakiertoon".  Itse olen puutarha oppilaitoksen keittiössä (mahtavat raaka-aineet) ja aina vedetään samoilla, vanhoilla linjoilla. Mälsää.

Se on meistä kiinni, vaaditaan parempaa, ei ole edes rahasta kyse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
23.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse olen vantaalaisessa päiväkodissa töissä ja täytyy sanoa että allergiaruoat on usein paremman makuisia ja näköisiä kun se muu ruoka. Ruoka tulee keskuskeittiöltä ja sitä ei valmisteta paikanpäällä, mutta sen verrran täytyy aina maistaa niitä, että tietää mitä lapset saa. Itsellä riittäsi ammattitaitoa tehdä niitä ruokia, mutta nykyään kaikki tulee jostain muualta ja paikanpäällä ei valmisteta ruokia. Harmi vaan, että vanhemmat ei tajua, että allergisen lapsen ollessa poissa olisi hyvä ilmoittaa poissaolosta. Usein niitä ruokia jää syömättä, kun vanhemmat ei viitsi laiskuuttaan ilmoittaa poissaolosta tarhalle. Olisi mukava tietää mitä se maksaa vuositasolla, kun ruokaa menee bioastiaan.

Vierailija
8/10 |
23.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maistuvaa dieettiruokaa ei ole yhtään sen vaikeampaa tehdä kuin pahaa. Mutta suurtalouskeittiössä siihen tarvittaisiin testatut ja hyviksi todetut reseptit! Ja jos ja kun tytönantajaa tai ei kiinnosta niin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
23.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikeastaan kaikissa isoissa keittiöissä, joissa käy yli 150 ruokailijaa, käytetään tiukasti reseptejä jotka tulee "päämajasta". Pienemmissä paikoissa voi kokki säveltääkin ja oppiessaan tuntemaan allergikot hlökohtaisesti, tekevät näille omat annokset. Tämä minun kokemus perustuu extra-kokkina työskentelyyn. 4v Sodexo, Amica, Antell, Eurest, Palmia...

Ammattitaito on kohdallaan varmasti useamman kohdalla, mutta työnantaja sanelee pitkästi mitä ja miten tehdään.

Vierailija
10/10 |
23.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="23.05.2015 klo 19:44"]

Oikeastaan kaikissa isoissa keittiöissä, joissa käy yli 150 ruokailijaa, käytetään tiukasti reseptejä jotka tulee "päämajasta". Pienemmissä paikoissa voi kokki säveltääkin ja oppiessaan tuntemaan allergikot hlökohtaisesti, tekevät näille omat annokset. Tämä minun kokemus perustuu extra-kokkina työskentelyyn. 4v Sodexo, Amica, Antell, Eurest, Palmia...

Ammattitaito on kohdallaan varmasti useamman kohdalla, mutta työnantaja sanelee pitkästi mitä ja miten tehdään.

[/quote]Mikä se on se resepti "pakastevihannekset harmaassa maizenaliisterissä"? Ei enää sitä, kiitos. ;)