kysy mitä vaan Lidlin työntekijältä :D
Suklaacroissant keskustelusta inspiroituneena :) olen 20-jotain nainen ja ollut töissä nyt neljättä vuotta. Ps vastaukset eivät edusta firman virallista blaablaa jne
Ja pp-kysymykseen toisessa ketjussa;
Sesongin ja myynnin mukaisesti pp tuotteita viedään ja tuodaan. Esim prezel on taas myynnissä, vaikka oli pitkään pois. Pizzakin lähti. En osaa sanoa kumpaa muffinia meni enemmän. Itse tykkäsin siitä suklaasta. Vähän kuin käyttötavarat vaihtelee niin pp tuotteetkin, kun halutaan välillä tuoda erilaisia tuotteita maisteluun :)
Kommentit (69)
Miksi se paistopisteen ruisleipä on ihan taivaallista?
Miten olet viihtynyt siellä niin pitkään, vaikka kassat näyttävät aina niin tympääntyneiltä?
Miksi kassalla tarvitaan esimiestä?
Kun ostaa paistopisteestä niin en ole löytänyt mitään missä punnitsisin donitsit siksi jääny tyhmyydessä ostamassa
Minne hävisi se kolmiomallinen jyväleipä? Tuleeko se joskus valikoimiin takaisin?
Miksi paistopistehyllyistä harjataan pölyjä vaikka siellä on tuotteitakin? Meni maku ostaa mitään, kun myyjä huiski nuhjuisella harjalla reunoja vaikka laareissa oli leivonnaisia. Varmasti osa pyyhittävistä pölyistä yms röhnästä lensi myös tuotteisiin. Olen nähnyt jo useammankin kerran, yhh.
[quote author="Vierailija" time="23.05.2015 klo 18:02"]
Miksi monissa Lidleissä se laktoositon maustamaton litran jugurtti on aina loppu?
[/quote]
Se vaan on niin suosittua! Itsekin tykkään siitä kreikkalaisesta. Oli tänään superlauantain tarjouksessakin.
-ap
Miksi myytte selvästi humalaisille? Miksi annatte romanialaisten kerjäläisten istua kaupan edessä? Miksi kaupan edessä ei ole roskiksia vaan kaikki heittelevät niitä maahan? Miksu tuhansia pulloja raahaavat ulkkarit saavat tukkia pullonpalautuksen tuhansilla tölkeillään?
Miksi Lidlien tunnelma vaihtelee niin kovasti, eikö teillä ole ketjun yhteistä aspa-koulutusta esim. vai vaikuttaako pomo niin paljon? Mietin kun tässä meidän kaupungissa noi keskustan Lidlit on ihan erilaisia, on tosin asiakkaatkin että ei sillä.
[quote author="Vierailija" time="23.05.2015 klo 18:03"]
Miten olet viihtynyt siellä niin pitkään, vaikka kassat näyttävät aina niin tympääntyneiltä?
[/quote]
Teemme töitä nopealla tahdilla ja pienellä porukalla. Joskus paineen tunne on kova, kun kaikki vuoron työntekijät (paistopisteen työntekijää lukuunottamatta ja joskus myös hän) ovat kassalla purkamassa jonoa kun pullokone huutaa tai on jotain muuta hämminkiä.
Mutta..ei me aina olla tympääntyneitä. Riippuuhan se ihan henkilöstä ja päivästäkin. Työpäivästä tarvii joskus selvitä vaikka olisi huono fiilis tai siviilissä tapahtunut jotain.
Olen pysynyt hyvän palkan ja työporukan vuoksi. Olen sovittanut työnteon opintoihini, ja näillä mennään toistaiseksi :)
-AP
Onko siellä Lidlissä myynnissä sei kalaa?
¨Mitä siinä kassoilla olevassa lapussa lukee? Jotain "kaksi kassaa aina, ja jos jonoa, niin..?" Miten muuten kassoja ohjeistetaan, kun aina on vain pari kassaa, vaikka jonot pitkiä.
[quote author="Vierailija" time="23.05.2015 klo 18:03"]
Miksi kassalla tarvitaan esimiestä?
[/quote]
Tietyt toiminnot kassassa (esim palautus,tuotteen hinnan laitto manuaalisesti jne) vaativat vuorosta vastaavan kuittauksen. Tässäkin on tapahtunut paljon edistystä ja kassatyöntekijään luotetaan enemmän. Esimerkiksi tietyn määräisen palautuksen voi nykyään tehdä ilman vuorosta vastaavan valvontaa.
Yleensä vuorossa vain yksi on vuorovastaava,ja hänellä avain joilla kuitataan nämä kassatapahtumat. Vaikka sen hetkinen kassa olisi myös koulutukseltaan vuorovastaava,jos hän on kassavuorossa niin "esimiestä" tarvitaan koska avaimia on yleensä vain yksi. Toivottavasti tämä selventää.:)-AP
[quote author="Vierailija" time="23.05.2015 klo 18:06"]
Kun ostaa paistopisteestä niin en ole löytänyt mitään missä punnitsisin donitsit siksi jääny tyhmyydessä ostamassa
[/quote]
Meillä ei punnita PP-tuotteita vaan työntekijät opettelevat KAIKKI pp-koodit ulkoa. Esim pussissa kuusi suklaadonitsia lyödään koneeseen 6 x 941 PLU (<-suklaadonitsin koodi).AP
[quote author="Vierailija" time="23.05.2015 klo 18:06"]
Minne hävisi se kolmiomallinen jyväleipä? Tuleeko se joskus valikoimiin takaisin?
[/quote]
Sillä oli valitettavasti todella huono menekki. Meni ihan vain muutama kappale päivässä. Siitä olen melko varma,että tuskin palautuu valikoimaan. Jos aamulla paistettiin 3 jyväleipää niin illalla heitettiin 2 roskiin (tai kolme).-AP
[quote author="Vierailija" time="23.05.2015 klo 18:06"]
Miksi paistopistehyllyistä harjataan pölyjä vaikka siellä on tuotteitakin? Meni maku ostaa mitään, kun myyjä huiski nuhjuisella harjalla reunoja vaikka laareissa oli leivonnaisia. Varmasti osa pyyhittävistä pölyistä yms röhnästä lensi myös tuotteisiin. Olen nähnyt jo useammankin kerran, yhh.
[/quote]
Noin ei meillä olla neuvottu tekemään joten PP-työntekijä teki virheen siinä.-AP
[quote author="Vierailija" time="23.05.2015 klo 18:07"]
Miksi myytte selvästi humalaisille? Miksi annatte romanialaisten kerjäläisten istua kaupan edessä? Miksi kaupan edessä ei ole roskiksia vaan kaikki heittelevät niitä maahan? Miksu tuhansia pulloja raahaavat ulkkarit saavat tukkia pullonpalautuksen tuhansilla tölkeillään?
[/quote]
Riippuu myyjästä. Joskus harkintakyky pettää, joskus tilanne voi olla painostava tai ahdistava. Humalaiselle ei tietty myydä ellei usko,että tilanne voi äityä uhkaavaksi. Tämä kaikissa kaupoissa/ravitsemusliikkeissä käytäntö, luulisin.
Minun kaupungissani ei ole romanikerjäläisiä joten en tiedä. Kerran ns. kiikarikauppias myi jotain kaupan pihalla ja aika pian soitettiin poliisiit kun asiakkaat kertoivat miten tuppautui kaupittelemaan melkein auton ovesta sisään.
Meidän myymälässä on roskikset ulkona. Kannattaa antaa asiakaspalaute myymälään jossa sitä ei ole!
Kaikki ovat tervetulleita tukkimaan pullokoneitamme (valitettavasti) :D
-AP
Saatteko henkilökunta-alennusta? Jääkö paljon ruokaa myymättä ja heitättekö ne roskiin vai saako henkilökunta ottaa niitä?
[quote author="Vierailija" time="23.05.2015 klo 18:10"]
Miksi Lidlien tunnelma vaihtelee niin kovasti, eikö teillä ole ketjun yhteistä aspa-koulutusta esim. vai vaikuttaako pomo niin paljon? Mietin kun tässä meidän kaupungissa noi keskustan Lidlit on ihan erilaisia, on tosin asiakkaatkin että ei sillä.
[/quote]
Varsinaista aspa-koulutusta meillä ei ole,ehkä siksi että työntekijöitä tulee ja menee niin paljon että vaatisi kovat resurssit järjestää sellaista jatkuvasti esim. kesätyöntekijöille, samalla opiskeleville.. Mun työssäoloaikanani on ollut jokunen "aspailta" eli kyllä niitä välillä järjestetään,kaikki vain eivät ehdi käymään kun eivät ole töissä niin kauaa. Aspakoulutus suurimmaksi osaksi tulee vain kokemuksesta ja kantapään kautta. Riippuu myös ihmisestä. Meillä aloitti juuri kesätyöt nuori, joka on hurmaava ja positiivinen ja saanut hirveästi hyvää palautetta siitä vaikka hänellä ei ole mitään aiempaa työkokemusta :)
En asu pääkaupunkiseudulla joten en osaa sanoa heidän menetelmistään. Eroja on varmasti, tavoissa kuin työntekijöiden määrissä,myymälöissä ja niin edelleen..
Miksi monissa Lidleissä se laktoositon maustamaton litran jugurtti on aina loppu?