Onnistuuko kakkupohja vanhoista munista?
Leipojat, kertokaa tumpelolle!
Pitäisi leipoa kakkupohja, mutta kananmunat ovat päiväyksellä 4.4. Onnistuuko leipominen ollenkaan?Kannattaako edes yrittää? (kauppa on kaukana ja autoa ei ole käytössä)
Kommentit (5)
Ei haittaa mitään. Mene leipomaan vaan.
Kakkupohja onnistuu parhaiten nimenomaan vähän vanhemmista munista. Ne vatkautuvat paremmin ja niistä syntyy kuohkeampi vaahto. Jos munien "parasta ennen" -päiväys on 4.4., ne ovat käyttökelpoisia ainakin pitkälle toukokuuhun, hyvässä lykyssä kesään asti.
Kiitos vastanneille. Olen todella vähän leiponut ja aina luullut, että kakkuun tarvitaan tuoreita munia.
ap
Kananmunat säilyy tosi pitkään päiväyksen jälkeen, kunhan säilyttää viileässä. Ei haittaa vaikka päiväys olisi mennyt kuukausi sitten, munat saattavat olla silti hyviä, säilytyksestä riippuen. Mutta muista, että vaikka munat olisivat olleet viileässä, kakkupohjasta saa parhaan huoneenlämpöisiä munia käyttämällä. Huoneenlämpöiset munat vaahdottuvat parhaiten, ja hyvin vaahdotettu taikina ei vaadi edes leivinjauhetta.
No riko ne munat ja haista, ovatko pilaantuneita.