Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onnistuuko kakkupohja vanhoista munista?

Vierailija
15.04.2015 |

Leipojat, kertokaa tumpelolle!

Pitäisi leipoa kakkupohja, mutta kananmunat ovat päiväyksellä 4.4. Onnistuuko leipominen ollenkaan?Kannattaako edes yrittää? (kauppa on kaukana ja autoa ei ole käytössä)

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
15.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

No riko ne munat ja haista, ovatko pilaantuneita.

Vierailija
2/5 |
15.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei haittaa mitään. Mene leipomaan vaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
15.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kakkupohja onnistuu parhaiten nimenomaan vähän vanhemmista munista. Ne vatkautuvat paremmin ja niistä syntyy kuohkeampi vaahto. Jos munien "parasta ennen" -päiväys on 4.4., ne ovat käyttökelpoisia ainakin pitkälle toukokuuhun, hyvässä lykyssä kesään asti.

Vierailija
4/5 |
15.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos vastanneille. Olen todella vähän leiponut ja aina luullut, että kakkuun tarvitaan tuoreita munia.

ap

Vierailija
5/5 |
15.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kananmunat säilyy tosi pitkään päiväyksen jälkeen, kunhan säilyttää viileässä. Ei haittaa vaikka päiväys olisi mennyt kuukausi sitten, munat saattavat olla silti hyviä, säilytyksestä riippuen. Mutta muista, että vaikka munat olisivat olleet viileässä, kakkupohjasta saa parhaan huoneenlämpöisiä munia käyttämällä. Huoneenlämpöiset munat vaahdottuvat parhaiten, ja hyvin vaahdotettu taikina ei vaadi edes leivinjauhetta. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme neljä yksi