Mitä leipoa ruisjauhosta?
Kommentit (22)
[quote author="Vierailija" time="02.03.2015 klo 10:34"]
Kiitos 14 vinkistä jauhojen suhteen :) Ap
[/quote]
Jos käytät ruissihtijauhoa kuoriin, niin ei tarvitse vehnäjauhoja pilaamaan makua. Jos et ole tottunut piirakoiden tekijä, ja sinulla on puolikarkeita (esim. Emännän ruisjauhot) niin lisää niihin juuri tuota ruissihtijauhoa pulikoimisen helpottamiseksi. Kun totut, niin opit tekemään piirakankuoret karkeammistakin jauhosta - ja piirakat maistuvatkin paremmilta. Myös niiden muoto paranee harjoittelun myötä.
jos on sihtiruisjauhoa niin karjalanpiirakoita ja jos niitä karkeampia niin mustikkakukkoa :P
Keitä maalia, ukko osti tarjouksesta monen kilon pussin varastoon maalin keittämistä varten:)
Karjalanpiirakoita! Ja laita sitä mukaan pizzapohjaan.
Karjalanpiirakat ja mustikkakukko kuulostaisikin hyvältä! Karjalanpiirakoihin löytyisi jopa ainekset kaapista :) Ja maali..kuulostaa mielenkiintoiselta :D
Kiitos!
-ap
Pizzaa harkitsin myös, täytteet puuttuu ja kauppaankin menen vasta illalla :)
Voi laittaa sämpylätaikinaan mukaan. Karjalanpiirakat on ihania, mutta homma on tosi kova
Tee ruismarjapuuroa on tosi hyvää.
[quote author="Vierailija" time="02.03.2015 klo 10:17"]Mustikkakukko!!!
[/quote]
Mustikkakukko kuulostaa todella hyvälle! Pakkanenkin täynnä mustikoita kesältä :) Googlettelempa ohjeen :) Jauhoja mulla on tossa 5kg, että riittää kokeilla vielä muutakin. Ne karjalanpiirakat houkuttelisi myös :)
Ap
Mustikkakukkoa tehtiin kotitaloudentunnilla joskus ja oli ihan hyvää :)
Googlettamalla löytyi heti todella helppo ja herkullisen oloinen resepti mustikkakukkoon, se lähteekin kokeiluun heti tänään :)
Ap
Ruismarjapuuroa ja karjalanpiirakoita kokeilen myös lähipäivinä :)
Ap
Karjalanpiirakoiden tekoa aina kauhistellaan kovatöisenä. Jos on kaksi henkilöä leipomassa niin ei ole mikään homma... Me leivotaan niitä tämän tuosta ekaluokkalaisen kanssa, minä kaulitsen ja hän täyttää ja rypyttää. Kun ulkonäöllä ei ole merkitystä.. tietty jos esim. juhliin tehtäisiin ja haluttaisiin kauniita piirakoita niin sitten. Mutta jos yksin leipoo niin on hidasta, koska kaikki kuoret kannattaa kaulia ensin ohuiksi ja aloittaa sitten vasta täyttäminen. Kuoret täytyy kuitenkin jauhottaa hyvin tai limitellä muovipussien väliin kuivumisen ja tarttumisen estämiseksi, ja sitten jauhot täytyy taas harjata pois ennen täyttöä. Jos teet karjalanpiirakoita ensimmäistä kertaa käytä taikinaan osaksi vehnäjauhoa ja osaksi ruista, pelkästä ruisjauhosta tehty taikina on haastavampaa.
[quote author="Vierailija" time="02.03.2015 klo 10:29"]
Googlettamalla löytyi heti todella helppo ja herkullisen oloinen resepti mustikkakukkoon, se lähteekin kokeiluun heti tänään :) Ap
[/quote]
Se ON niin hyvää, erityisesti jos on vaniljakastiketta tai jätskiä kyytipojaksi :P mukamas terveellinen herkku :D
Kiitos 14 vinkistä jauhojen suhteen :)
Ap
Nam nam! Vesi jo kielellä. :) reseptissä jonka löysin ehdotettiin kermavaahtoa lisukkeeksi, mutta miltähän vanhanajan vaniljajäätelö maistuisi sen kanssa? :p ;)
Ap
Vielä ehdotus: lisää lettutaikinaan ruisjauhoja, esim. puolet ruista ja puolet vehnäjauhoja..Kuulostaa oudolta mutta hyvää tulee ! :) kokeilemisen arvoinen juttu, itse pidän enemmin letuista joissa on ruisjauhoja :)
Pannurieskaa. Resepti löytynee googlella, mutta siihen tulee muistaakseni piimää sekä ruis- ja vehnäjauhoja, ja paistetaan valurautapannulla levyllä ilman rasvaa.
Tee maailman helpoimmat rieskat. Sekoita 2 tölkkiä eli yhteensä 400 grammaa kermaviiliä, hiukan suolaa ja 2 desilitraa ruisjauhoja. Tämän melko löysän taikinan jaat 8 osaan kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle. Taputtele melko ohuiksi. Sitten paistat 15 minuuttia kiertoilmauunissa 230 asteessa. Jos sinulla ei ole kiertoilmaa, paista pellillinen kerrallaan 15 minuuttia 250 asteessa. Tällaiset rieskat onnistuvat myös kokojyvävehnästä, ohrasta ja tattarista.