Montako kaloria pannukakussa?
Pellillisessä siis, ei grammoissa, sillä en omista vaakaa..:D Kiinnostaa vain tietää, sillä itse en kyllä yhtään tiedä, ehkä 1500kcal?
Tässä ohje:
3munaa
3dl jauhoja
7dl maitoa
1/5dl sokeria
1tl suolaa
Kommentit (19)
Tossa ohjeessa 160kcal/100g
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 18:44"]Mitä väliä kaloreilla kun tietää, että sokeri ja valkoiset jauhot on myrkkyä?
[/quote]
Mitä väliä sillä myrkyllä on jos nyt vain tässä tapauksessa haluaa tietää kalorit..?
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 18:44"]Tossa ohjeessa 160kcal/100g
http://www.valio.fi/reseptit/pannukakku-1/
[/quote]
Mutta toi näyttääkin olevan vähän paksumpi pannari
Miksi ihmeessä aloitusviestiä alapeukutetaan kun kyse on vain pannukakusta? :D Onko toi joku sanaton ilmaisu että "ap, olet helvetin tyhmä"? :D
Katso Finelistä. Jokaisesta ainesosasta on siellä erikseen mitat, paljonko esim. desi tuotetta tai yksi keskikokoinen kananmuna painaa, ja kalorit 100 grammaa kohti.
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 18:53"]800 kcal
[/quote]
Oliko tuo arvaus, vai tieto :)
Mikset laske itse, netti on pullollaan kalorilaskureita.
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 19:04"]Mikset laske itse, netti on pullollaan kalorilaskureita.
[/quote]
No pitäis varmaan yrittää
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 18:53"]800 kcal
[/quote]
Olet kyllä väärässä. Laskelmien mukaan 1430 kcal.
Miksi ette voi vaa joku vastata paljon siinä on
Miksi saa vaa lukea teidän älyvapaita kommentteja
Voisko joku normaali fiksu ihminen vaa kertoo paljon kaloreita pellillisessä pannukakkua. Samaa vastausta itsekkin kaipaan
Vierailija kirjoitti:
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 18:53"]800 kcal [/quote] Olet kyllä väärässä. Laskelmien mukaan 1430 kcal.
Joo, mä sain 1421 kcal.
Laskemisessa pitää tietää paljonko tilavuusmitta, esim desilitra, on grammoina. Desilitra jauhoja painaa 0,65 g ja desilitra sokeria 0,85 g. Näillä sitten laskemaan, kun voi googlata energiasisällöt per 100 g.
Esim. jauhojen kalorit: 3 x 0,65 x 360 kcal
Ei kaloreita ole olemassa. Edes tiedehenkilöt eivät ole mikroskoopeillakaan nähneet kaloria.
Mun pannariin tulee:
- 1 l punaista maitoa
- 360 g vehnäjauhoa (puolikarkea)
- 100 g sokeria (jos syöt hillolla, niin 50 g)
- 1 tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- 6 kananmunaa
- 100 g voita (sulatettuna)
Vinkki: Sekoita neste jauhoihin, eikä toisinpäin, niin ei tule paakkuja. Sekoita muut aineet yhteen, paitsi munat ja voi, anna seoksen turvota 1-2 tuntia. Lisää munat ja sulatettu voi viimeisinä juuri ennen paistamista.
Ja on muuten hyvää!
Vierailija kirjoitti:
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 18:44"]Tossa ohjeessa 160kcal/100g http://www.valio.fi/reseptit/pannukakku-1/ [/quote] Mutta toi näyttääkin olevan vähän paksumpi pannari
Onko pullissa vähempi kaloreita jos taikinaa ei kohota?
Vierailija kirjoitti:
Miksi ette voi vaa joku vastata paljon siinä on
Miksi saa vaa lukea teidän älyvapaita kommentteja
Voisko joku normaali fiksu ihminen vaa kertoo paljon kaloreita pellillisessä pannukakkua. Samaa vastausta itsekkin kaipaan
Siinä on mitä on eikä vaikuta mihinkään muuhun kun maistuu hyvältä ja poistaa nälän tunteen.
Mitä hellvetin väliä sillä muuta on.
Pellillisen pannukakun kaloreiden kokonaismäärä antamallasi ohjeella on noin 1 500 kcal.
Arviosi oli siis varsin lähellä oikeaa!
Tämä laskelma perustuu reseptin ainesosien keskimääräisiin ravintoarvoihin (3 munaa, 3 dl vehnäjauhoja, 7 dl maitoa, 1,5 dl sokeria, 1 tl suolaa). Tarkka kalorimäärä voi hieman vaihdella käytetyn maidon rasvapitoisuuden ja kananmunien koon mukaan, sekä lisätyn paistorasvan määrästä riippuen.
Jos haluat laskea yksittäisen annoksen kalorit, voit jakaa kokonaismäärän sen mukaan, montako palaa pellillisestä leikkaat. Esimerkiksi:
Jos leikkaat 8 palaa, yhdessä palassa on noin 187 kcal.
Jos leikkaat 6 palaa, yhdessä palassa on noin 250 kcal.
Huomioithan, että tämä luku ei sisällä mahdollisia lisukkeita, kuten hilloa, kermavaahtoa tai jäätelöä.
Vierailija kirjoitti:
Mun pannariin tulee:
- 1 l punaista maitoa
- 360 g vehnäjauhoa (puolikarkea)
- 100 g sokeria (jos syöt hillolla, niin 50 g)
- 1 tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- 6 kananmunaa
- 100 g voita (sulatettuna)
Vinkki: Sekoita neste jauhoihin, eikä toisinpäin, niin ei tule paakkuja. Sekoita muut aineet yhteen, paitsi munat ja voi, anna seoksen turvota 1-2 tuntia. Lisää munat ja sulatettu voi viimeisinä juuri ennen paistamista.
Ja on muuten hyvää!
Mulla tulee mitä laitan, pannarissa ei tarvitse aineita mittailla muuta kun maito jotakin alle litran ja pari kolme kananmunaa. Loput korvakuulolta.
Mitä väliä kaloreilla kun tietää, että sokeri ja valkoiset jauhot on myrkkyä?