Apua! Kakku ei paistu uunissa!
Mulla on porkkanakakku ollut uunissa tunnin. Reunoilta on ihan kypsä mutta keskellä taikina on ihan löröä, on kyllä lämmennyt kuumaksi muttei vaan kypsy! Vuoka on aika korkea, sanoisin että taikinaa on noin 8cm paksu kerros. Sukulaiset on tulossa synttärikahveille parin tunnin päästä, joten tän ois pakko onnistua. Apua miten saan kakun kypsäksi!?
Kommentit (8)
No voi että! Meillä on huono uuni ja tekee joskus tuota, pidän aina kaikkia leivonnaisia reilusti yliajan. Mitä jos annat vaan olla uunissa samassa lämmössä kuin tähänkin asti, laita vaikka leivinpaperi päälle jos pinta alkaa tummua. Kokeile välillä tikulla onko kypsää. Toivottavasti saat kypsäksi ennen vieraiden tuloa!
Laita folio kakun päälle ja jatka paistamista. Kokeile välillä tikulla, onko jo kypsynyt keskeltä. Kyllä se lopulta siellä valmistuu! Herkullisia kahvitteluhetkiä, porkkanakakku on ihanaa! :)
No kysy siltä että mikä on kun et paistu.
Kyllä se kypsyy, odottele rauhassa. Laita tosiaan leivinpaperi päälle jos reunat meinaa kärvähtää. Mulla oli joskus Norlanninkakku 2h uunissa:)
Joo minäpä odottelen sitten vielä. Asteita on 200 ohjeen mukaan. Kiitti vinkeistä, täytyy peittää päältä jos alkaa tummia liikaa :) tuoksu on ainakin huumaava, joten toivottavasti se pikkuhiljaa alkaisi kypsyä...
Mä leivoin just viikko sitten porkkanakakun (yhteishyvä-resepetin mukaan) ja kesti n 30min kauemmin kuin mitä ohjeessa sanottiin. Käytin itse sydämen muotoista kakkuvuokaa poikkeuksena ohjeesta ja luulen että se vaikutti asiaan koska vuoka oli varmaan kokonaisuudessan hieman pienempi eli taikina paksumpi kuin ohjeessa. Mutta kyllä se kypsyi ja hyvää tuli!
Paljonko sulla on asteita uunissa. Kyllä se siellä kypsyy usko pois!