Kahvilassa päivän vanhat leivät täydellä hinnalla
Söisittekö jos tietäisitte että olisi päivän vanhoja leipiä?
Kommentit (15)
Minua inhottaa kun olen kahvilassa töissä ja uusi pomoni vaatii että eilisiä leipiä ei heitetäkkään roskiin vaan myydään täydellä hinnalla aamulla..
Leivät eivät kestä vuorokauttakaan hyvällä vaan vettyvät ja päälliset nahistuvat.
Hävettäisi myydä vanhoja leipiä mutta olen alkanut tekemään niin että teen juuri sen verran leipiä mitä päivässä menee ettei jäisi kuin muutama leipä jotka heitän roskiin.
Joissain leipomoissakin kehtaavat tehtaanmyymälöissä myydä vanhaa täyteen hintaan ja merkitsemättä, ettei ole juuri leivottu.
Yök, siis voileivät päivän vanhoja. Yök, yök. Niiden laatu on jo epämääräinen.
Ei muuta kuin ruuhka-aikana päivittelemään asiaa myyjälle kovaan ääneen. "hei, saanko tämän puoleen hintaan kun on näköjään eilen tehty?"
[quote author="Vierailija" time="28.02.2015 klo 11:43"]Nykyään lähikaupasta tai marketeista ei saakaan juuri muuta kuin päivän vanhaa. Surkeeta. Muistan edelleen Elannon hyllyn jossa oli oikeita koreja, josta usein koulupäivän päätteeksi sain käydä valitsemassa tuoreen leivän kotiin vietäväksi.
[/quote]
jaa no eiköhän ennen saanut vielä vanhempaa. Ja jotenkin epäilen ettei meillä maalla tule sitä tuoretta joka toinenkaan päivä. Muukin tavara tulee kerran viikossa, ja usein saa haeskella leipää jonka päiväys ei olisi ihan muutamassa päivässä mennyt, näin harvemmin kaupassa käyvänä ja vähän leipää syövänä ei viitsi ihan ehdoin tahdoin ostaa leipää joka tuskin säilyy enää sitä viikkoa.
[quote author="Vierailija" time="28.02.2015 klo 12:07"]
[quote author="Vierailija" time="28.02.2015 klo 11:43"]Nykyään lähikaupasta tai marketeista ei saakaan juuri muuta kuin päivän vanhaa. Surkeeta. Muistan edelleen Elannon hyllyn jossa oli oikeita koreja, josta usein koulupäivän päätteeksi sain käydä valitsemassa tuoreen leivän kotiin vietäväksi. [/quote] jaa no eiköhän ennen saanut vielä vanhempaa. Ja jotenkin epäilen ettei meillä maalla tule sitä tuoretta joka toinenkaan päivä. Muukin tavara tulee kerran viikossa, ja usein saa haeskella leipää jonka päiväys ei olisi ihan muutamassa päivässä mennyt, näin harvemmin kaupassa käyvänä ja vähän leipää syövänä ei viitsi ihan ehdoin tahdoin ostaa leipää joka tuskin säilyy enää sitä viikkoa.
[/quote]
Ennen nimenomaan sai tuoretta varmasti. Mutta esim Elanto ei toki missään maaseudun kauppa koskaan ollutkaan... :) Elantoon toimitettin kahdesti päivässä tuoretta leipää...
[quote author="Vierailija" time="28.02.2015 klo 12:04"]Yök, siis voileivät päivän vanhoja. Yök, yök. Niiden laatu on jo epämääräinen.
[/quote]
Minusta voileipä kaikkine päällisineen miltei paranee seuraavana päivänä, mutta silti kahvilan hinnoilla kyllä odottaisi alennusta.
[quote author="Vierailija" time="28.02.2015 klo 12:10"][quote author="Vierailija" time="28.02.2015 klo 12:07"]
[quote author="Vierailija" time="28.02.2015 klo 11:43"]Nykyään lähikaupasta tai marketeista ei saakaan juuri muuta kuin päivän vanhaa. Surkeeta. Muistan edelleen Elannon hyllyn jossa oli oikeita koreja, josta usein koulupäivän päätteeksi sain käydä valitsemassa tuoreen leivän kotiin vietäväksi. [/quote] jaa no eiköhän ennen saanut vielä vanhempaa. Ja jotenkin epäilen ettei meillä maalla tule sitä tuoretta joka toinenkaan päivä. Muukin tavara tulee kerran viikossa, ja usein saa haeskella leipää jonka päiväys ei olisi ihan muutamassa päivässä mennyt, näin harvemmin kaupassa käyvänä ja vähän leipää syövänä ei viitsi ihan ehdoin tahdoin ostaa leipää joka tuskin säilyy enää sitä viikkoa.
[/quote]
Ennen nimenomaan sai tuoretta varmasti. Mutta esim Elanto ei toki missään maaseudun kauppa koskaan ollutkaan... :) Elantoon toimitettin kahdesti päivässä tuoretta leipää...
[/quote]
ai tässä puhutaan jostain tietystä kaupasta jossain isossa kaupungissa, maalaisenahan en tuollaisista tiedä. 80-luvulla muistan nähneeni kaupassa jopa homeista jälkiuunileipää.
Kaippa kahviloilla menee huonosti. Sitren myydään vanhaa uuden hinnalla --> asiakkaat tajuavat tämän ja menevät sinne, mistä saa tuoretta samalla hinnalla --> kahvilalla menee huonommin. Onnea vaan! Logiikallanne ja käsityksellänne asiakaspalvelusta onnea todella tarvitsette.
[quote author="Vierailija" time="28.02.2015 klo 12:32"]Kaippa kahviloilla menee huonosti. Sitren myydään vanhaa uuden hinnalla --> asiakkaat tajuavat tämän ja menevät sinne, mistä saa tuoretta samalla hinnalla --> kahvilalla menee huonommin. Onnea vaan! Logiikallanne ja käsityksellänne asiakaspalvelusta onnea todella tarvitsette.
[/quote]
Totta. Itse ostin kakunpalan kahvilasta, maistui siltä kuin olisi pari päivää vitriinissä seisonut. Kotona en kehtaisi tarjota. Niin, sinne kahvilaan en ole enää mennyt eikä ollut mikään tietoinen valinta vaan se karmea kakku muistuu aina mieleen kun ohi kävelen.
laskiaspullia säilytettiin huoneenlämmössä läheisessä leipomomyymälässä. Mikä järki on seisottaa pahimmillaan 6-7 t kermatäytteistä pullaa ilman kylmäsäilytystä!?
[quote author="Vierailija" time="28.02.2015 klo 12:13"]
ai tässä puhutaan jostain tietystä kaupasta jossain isossa kaupungissa, maalaisenahan en tuollaisista tiedä. 80-luvulla muistan nähneeni kaupassa jopa homeista jälkiuunileipää.
[/quote]
No onneksi minä en ole asunut teilläpäin. Meillä sai ihan K-kauppiaalta tuoretta leipää leipätiskiltä. Mummoille myivät jopa puolikkaita vuokaranskiksia. Valmiiksi siivutettuja ei ollut ollenkaan ja leipiä tuotiin kauppaan tasaista tahtia suoraan paikallisilta leipomoilta.
Viikonloppuisin äiti oli heti lauantai aamusta kaupassa, koska silloin ei tullut kuin yksi erä ja leipien piti riittää sunnuntaihin.
Saako enää mistään tuoreita vuokaranskiksia? Kaikki on tainnut vaihtua niihin siivutettuihin paahtoleipiin, jotka saattavat olla päiviäkin vanhoja.
Voisin syödä mutten todellakaan ostaisi täydellä hinnalla.
Nykyään lähikaupasta tai marketeista ei saakaan juuri muuta kuin päivän vanhaa. Surkeeta. Muistan edelleen Elannon hyllyn jossa oli oikeita koreja, josta usein koulupäivän päätteeksi sain käydä valitsemassa tuoreen leivän kotiin vietäväksi.