Apua ruokalistan suunnitteluun?
Alan suunnitella ruokalistan viikoksi eteenpäin. Mitä kaikkea pitäisi muistaa ottaa huomioon?
Ainakin nämä tulivat itselläni mieleen:
- kerran viikossa kalaruokapäivä sekä kasvisruokapäivä, muuten vaihtelevasti kanaa ja nautaa, max. kerran viikossa nakki/makkara/kinkkuruoka, ehkä kerran viikossa keittoruokaa?
- riittävästi kasviksia joka päivä
- lisäkkeenä vaihtelevasti täysjyväpastaa ja riisiä, perunanvihaajalle voisin yrittää ujuttaa niitä esim. itsetehtyjen lohkoperunoiden muodossa, myös kasvislisäkkeet kuten kukkakaali- tai bataattisose hyviä vaihtoehtoja!
Tuleeko mieleen hyviä iltapaloja viikonloppuilloiksi?
Kommentit (4)
uusien suositusten mukaan kalaa pitäisi syödä 3krt/viikossa, just opetettiin koulussa. vältellä punaista lihaa ja suosia vaaleaa.
jos tekee mieli makeaa, itse leipomat on terveellisempiä-on helpompaa säädellä sokerin määrää ja ei oo lisäaineita samalla määrällä
iltapalajutuiksi vaikka täysjyvätortilloja, niitä saa myös maissista tehtynä jos tykkää sen mausta
[quote author="Vierailija" time="28.01.2015 klo 12:14"]Meillä usein iltapalana kasvislautanen eli pilkottuja porkkanoita kurkkua kukkakaalia mitä nyt kukakin haluaa ja niitä dippaillaan dippiin.
[/quote]
Oikein vesi herahti kielelle näin maukkaasta herkusta.
Not.
Meillä usein iltapalana kasvislautanen eli pilkottuja porkkanoita kurkkua kukkakaalia mitä nyt kukakin haluaa ja niitä dippaillaan dippiin.