Mitä laitatte juustotarjottimelle?
Itse en kauheasti tunne juustoja aurajuuston lisäksi ja haluaisin laitaa juustotarjottimen lauantaina kun tulee ystäviä illanviettoon.
Mitkä juustot teillä yleensä vakkareina ja iso plussa olisi jos jaksaisitte parilla sanalla kertoa mausta ja koostumuksesta.
Laitatteko jotain hedelmiämyös tarjolle?
Kommentit (48)
viikunahilloa tai lime-papaijahilloa, omenaa, pipareita
Mä tykkään camembert'stä, manchegosta, port salut'stä ja tottahan toki klassisesta musta pekasta. Auran alle piparia, muille jotain suolaisempia tai neutraalimpia. Viikunahilloa, kirsikkahilloa ja tomaattihilloa. Kypsää päärynää, persimonia, rypäleitä. Ilmakuivattua kinkkua, bresaolaa, redusoitua balsamicoa.. Uuh. Pakko saada juustoja viikonloppuna!
Hyvä perusohje tässä http://s3-ec.buzzfed.com/static/2013-12/enhanced/webdr03/13/19/enhanced-buzz-10931-1386979325-16.jpg
Brie ja manchego lemppareita. Sitten tarjolle myös tietty keksejä, rypäleitä ja muutamaa erilaista kinkkua esim. bresaola ja serrano ilmakuivattu. Joskus laitan vielä kirsikkatomaattejakin. Ja punkkua tietty :)
Goudaa (välimeren gouda ainakin ihanaa), maturea cheddaria, Manchegoa ja muita kovia juustoja, tykkään testailla erilaisia, joita en tunne hyvin. Lisäksi rypäleitä, ilmakuivattua kinkkua, hunajamelonia.
nythän on kiva pikkujoulukautena yhdstää piparia ja vaikka mainitsemaasi aurajuustoa
[quote author="Vierailija" time="04.12.2014 klo 18:41"]
Brietä, eli valkohomejuustoa. Ihan ehoton suosikki vaikkei paljon millekään maistu. Sitten joku voimakas savujuusto ja se sinihomejuusto. Joskus jotain uusia kokeiluita, mutta nuo kolme ekaa on ehottomia favoritteja. Sitten suolakeksiä, päärynää (sopii hyvin brien ja suolakeksin kaveriksi), piparkakkuja ja ehkä viinirypäleitä.
[/quote]
Brie maistuu aivan oksennukselta!
[quote author="Vierailija" time="04.12.2014 klo 19:01"]
[quote author="Vierailija" time="04.12.2014 klo 18:41"]
Brietä, eli valkohomejuustoa. Ihan ehoton suosikki vaikkei paljon millekään maistu. Sitten joku voimakas savujuusto ja se sinihomejuusto. Joskus jotain uusia kokeiluita, mutta nuo kolme ekaa on ehottomia favoritteja. Sitten suolakeksiä, päärynää (sopii hyvin brien ja suolakeksin kaveriksi), piparkakkuja ja ehkä viinirypäleitä.
[/quote]
Brie maistuu aivan oksennukselta!
[/quote]
Niin maistuu! :D Hyi olkoon!
Joku sulava valkohomejuusto, Kaltbach luolakypsytetty, Ahvenanmaalta Prästens (vai Prostens??), näin jouluna piparin päällä St Agurista tehty tahna, Morbier tuhkajuusto, italiasta tuon mm Toma juustoa ja parmesania.
kaikkia ei tietenkään kerralla. Lisukkeena viikunahilloa tms, melonia, hunajamarinoituja pähkinöitä, päärynää. Ei koskaan rypäleitä!
On teillä kyllä erikoisen makuiset oksennukset. Brie on ihan ok, aika turvallinen valinta yhdeksi tarjottimen juustoksi, kun monet siitä tykkää. Mustapekkakin on aika yleisesti tykätty. Itse tykkään voimakkaan makuisista kovista juustoista myös.
Västerbotten, gorgonzola, comte ja ehkä vielä camembert
pähkinöitä, viikunahilloa, hedelmiä
Turvallisimmat valinnat brie,mustapekka ja auran sinihomejuusto. Lisäksi suolakeksejä,piparkakkuja ja viinirypäleitä. Nuista yleensä tykkää melkein kaikki mutta tottuneemmalle juustonmaistajalle voivat olla vähän tylsä valinta.
Comté, Tête de Moine ja Manchego (väh. 6kk) ovat suosikeitani kovista juustoista. Weinkäse on ihana viinillä "pesty" homejuusto, sitten joku perusturvallinen brie tai camembert, sinihomejuustoista tykkään yleensä Aura Goldista tai Saint Agurista. Lisukkeena on erilaisia keksejä, viikunahilloa ja hedelmiä.
Etorki baskijuustoa (tai muuta brebistä), brietä, tommea, morbieria ja sinihomejuustoa.
OT, mikä on tämä yleistynyt tyyli kirjoittaa suolakeksiä, sipsiä jne. (vrt. suolakeksejä, sipsejä)? Onko joku murrejuttu vai vaan yleisesti huonontunutta kielenkäyttöä? Mua ärsyttää...
Onko OT erityisen huonoa suomenkieltä?
Just guessing. :D
Olet palstalla, jossa 90 prosenttia kirjoittajista kirjoittaa golidzi, alkoovi, ulko ovi ja Kotkalainen.
Jos tarjoat viiniä juustojen kanssa, niin unohda kaikki pippuri- ja chilijuustot, eikä ne muutenkaan ole juustotarjottimen juustoja. Myöskään päärynä, omena ja rypäleet eivät sovi viinin kanssa. Korvaa hedelmät erilaisilla hillokkeilla, esim. viikunahilloke. lisäksi erilaisia pähkinöitä. Unohda juustotarjottimelta myös kermajuustot ja edamit, ne kuuluvat suomalaisten aamupalaleivän päälle.
Liian montaa lajia on turha ottaa, hyvä kombinaatio voisi olla esim:
-kova kypsytetty juusto esim. Gruyere, Manchego, Parmesan
-Valkohomejuusto, joku hyvässä kypsyysvaiheessa oleva, esim. Brie de Meaux (pastöroimaton on aina parempi valkohomejuusto)
-Sinihomejuusto, jos miedomman haluaa niin Aura, jos vahvempaa niin Stilton tai Roquefort
-Mahdollisesti joku pehmeä vuohenjuusto ja sen kanssa Sauvignon blanc valkkari
-Ehkä joku kotimainen, esim. Kolatun juustolan juusto
[quote author="Vierailija" time="04.12.2014 klo 20:24"]
OT, mikä on tämä yleistynyt tyyli kirjoittaa suolakeksiä, sipsiä jne. (vrt. suolakeksejä, sipsejä)? Onko joku murrejuttu vai vaan yleisesti huonontunutta kielenkäyttöä? Mua ärsyttää...
[/quote]
On murrejuttu.
Nuo hillokkeet on kamalia, mutta hifistelyyn toki oivia.
söpö kysely :)