Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten tehdään paras juustomakaroni?

Vierailija
07.10.2014 |

Siis tämä amerkikkalainen herkku. En ole koskaan maistanut mutta tekisi mieli tehdä kun monet sitä kehuvat. Mutta miten siis tehdä "oikeanlainen" herkku kun en ole edes maistanut sitä koskaan?

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muakin kiinnostais :) ite oon tehnyt välillä makaronimaitoa :D

Vierailija
2/21 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita kasariin Koskenlaskijaa ja maitoa. Sulata juusto hiljaisella tulella. Mausta kevyesti pippurilla. Lisää vasta keitetyt makaronit ja sekoita kunnolla.

Jos haluat värikkään version, lisää sulatusvaiheessa paprikajauhetta tai basilika/persilja-silppua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
4/21 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulla on jenkkitutun resepti kotona, jossa en tietenkään ole juuri nyt vaan toisella paikkakunnalla, mutta se on ehdottomasti paras kokeilemani ja se perinteinen Amerikan lohtuherkku ja siihen tulee keitettyjen makaronien, voin, jauhon, maidon ja cheddarjuuston lisäksi vähän cayennepippuria ja keltasipulia, ja sitten siihen pinnalle tehdään kuorrutus raastetusta cheddarjuustosta, korppujauhoista ja voisulasta ja laitetaan hetkeksi uuniin kunnes pinta kauniin kullanruskea.

Vierailija
5/21 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi helkkari mä inhoa tuota termiä "lohdutusruoka". Mitä hiton lohdutusruokaa???

Vierailija
6/21 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lohdutusruoka = rasvaista mättöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Älä itke, ota makarooni!"
???

Vierailija
8/21 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.10.2014 klo 16:28"]

Voi helkkari mä inhoa tuota termiä "lohdutusruoka". Mitä hiton lohdutusruokaa???

[/quote]

Se on lohturuoka eikä lohdutusruoka, ja tarkoittaa sellaista tuhtia perinteistä settiä josta tulee mielihyvää :-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
10/21 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä kuorrutettu klassinen juustomakaronilaatikko on herkullisin versio!

http://img4-1.myrecipes.timeinc.net/i/recipes/sl/07/02/classic-baked-mac-and-cheese-l.jpg

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.10.2014 klo 16:31"]

Tässä yksi resepti: http://kotonatehtya.blogspot.fi/2008/12/mac-n-cheese-eli-juustomakaroni.html
Ja samalta bloggaajalta toinenkin versio: http://kotonatehtya.blogspot.fi/2012/01/ihana-juustomakaroni.html

Ja vielä yksi valkokastikepohjainen: http://essujalusikka.blogspot.fi/2011/02/amerikkalainen-klassinen-lohdutusruoka.html

[/quote]

Nuo suomalaiset viritelmät näyttää aika köyhän miehen makaronimössöiltä jos vertaa noiden jenkkiläisten aitoihin =D

Vierailija
12/21 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mua kiinnostaisi tuo nro 5:n ohje vielä.... Sellainen kuorrutettu versio kuulostaa herkulliselta.

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nuo suomalaiset versiot näyttää viemärimakaroneilta amerikkalaisiin muhkeisiin vuokiin verrattuna :-D

Vierailija
14/21 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olet ihan oikeassa. Haluaisin oppia tekemään sellaista oikeaa. Sponssaisitko minut mac and cheese-harjoitteluun jenkkeihin? ;) Tuossa aiemmin oli ohje kuorrutukseen, joten ehkä onnistun seuraavalla kerralla tekemään autenttisemman version. :D

Heli - Kotona tehtyä-blogi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minäkin haluaisin sen oikean amerikkalaisen version, enkä mitään makaronijuustomössöä à la laiska kananpersetukkalähiömamma.

Tämä menee samaan kategoriaan risoton kanssa. Yllämainittujen mammojen "Maailman paras risotto" kun on makaroniin sekoitettua hernemaissipaprikaa ja hunajamarinoituja broiskunsuikaleita.

Vierailija
16/21 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä Helin kuorrutettu versiokin näyttää herkulliselta, mutta mitä ihmettä on banaanisalottisipuli?

 

Kysyy tyhmä ap

Vierailija
17/21 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.10.2014 klo 16:50"]

Tämä Helin kuorrutettu versiokin näyttää herkulliselta, mutta mitä ihmettä on banaanisalottisipuli?

 

Kysyy tyhmä ap

[/quote]

Tuskinpa sentään tyhmä olet, AP!

Banaanisalottisipuli on sellainen banaanin mallinen (pitkulainen) salottisipuli :) Niitä on sellaisia pyöreitäkin. Olisinko laittanut salottisipulia siksi, kun se ei ole yhtä voimakas kuin tavallinen keltasipuli. Makea sipulikin muuten käy. Ei ole ollenkaan kitkerä :)

Vierailija
18/21 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.10.2014 klo 16:47"]

Olet ihan oikeassa. Haluaisin oppia tekemään sellaista oikeaa. Sponssaisitko minut mac and cheese-harjoitteluun jenkkeihin? ;) Tuossa aiemmin oli ohje kuorrutukseen, joten ehkä onnistun seuraavalla kerralla tekemään autenttisemman version. :D

Heli - Kotona tehtyä-blogi

[/quote]

En olekaan muuten pitkään aikaan tehnyt juustomakaronia. Toisessa ohjeessa olinkin suunnitellut laittavani esim. maalaisleipämurua ja juustoraastetta seuraavalla kerralla kuorrutteeksi. Voisin jättää ehkä tuo aiemmassa kommentissa mainitun voin pois, kun kuitenkin sitä kuitenkin nousee paistoksen pintaan.

Heli

Vierailija
19/21 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ilman muuta kaikki suomalainen on paskaa, mutta amerikkalainen se vasta herkkua onkin?

-Koskenlaskijafani

Vierailija
20/21 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näköjään homma hoituu niinkin, että ihminen lähtee lähikauppaansa ostamaan tomaatteja ja mustikkakeittoa, näkee yllärikseen hyllyllä mac&cheese-paketin, ja nappaa sen mukaansa. Parasta se ei maultaan toki ole, mutta autenttista kuitenkin. Kuinka sattuikaan!