Pullataikina ei nouse...
Ekaa kertaa teen pullaa... Oon jo tunnin odottanu. Samalla tein pizzataikinan ja kohos hienosti, et ei ainakaan aineksissa ole vika... Sämpylöitä olen tehnyt ennenkin ja hyvin on menny. Mitähän mä nyt tein väärin ja mikä tärkeintä, voinkohan korjata asian vielä jotenkin...? :/
Kommentit (17)
Kai mä olen vahingossa laittanu liian kuumaa/kylmää maitoa... Tai jos laitoin liikaa jauhoja vahingossa... Äh!
ap
Laitoithan varmasti hiivaa? Kädenlämpöinen vesi? Tuoreet jauhot? Ei liikaa rasvaa? Vedoton kohotuspaikka?
Ai et se muna olis kylmettäny sen maidon?
ap
Oliko neste/ maito liian kuumaa? Kuuma neste on voinut tappaa hiivan,jolloin taikina ei nouse.
Näytä sille tissit. ...kyllä alkaa nousemaan
Sitä rasvaa oli ihan hitosti, mutku ohjeessa käskettiin, niin mä laitoin. :D Olisko se siitä sit kyse?
ap
kuivahiivalle korkeampi käyntilämpö noin 42 astetta ja laita vaikka altaaseen lämmintä vettä ja ei vetoa tai kääri paksuun pyyhkeeseen, jos ei oo tunnissa kohonnu niin ei kohoa enää, tee pullat, ne kohoaa vielä paistaessa vähän.
Liian kuumaa se neste ei ollu mun mielestä. Ehkä sit liian kylmää. Jos tuo lämmittämällä viel kohoais... Toivotaan!
ap
Käytitkö kuivahiivaa? Laitoithan kaksinkertaisen määrän hiivaa suolaisiin taikinoihin verrattuna? Mulla onnistuu aina hyvin tuorehiivalla, kuivahiiva ei jaksa kohottaa yhtä hyvin. Ei sitä taikinaa enää mikään pelasta, paistaessa voi vielä kohota jos et ole tappanut hiivaa liian kuumalla nesteellä vaan neste oli liian kylmää. Kohotusainetta ei kuitenkaan voi enää lisätä.
Käytin kuivahiivaa ja en laittanu enemmän, ku suolasiin taikinoihin... Enpä totakaan tienny. :) Ens kerralla sit uusiks. :D Katotaan, mitä näist tulee, vai tuleeko mitään. Kiitos monista neuvoista. :)
ap
Raportoin nyt vielä, että sillä aikaa kun täällä vatvoin asiaa, niin se oli sittenkin alkanut nousemaan, kun laiton lämpösempään. :) Ehkä tästä vielä pulla syntyy. :D
ap
[quote author="Vierailija" time="04.10.2014 klo 19:27"]Käytin kuivahiivaa ja en laittanu enemmän, ku suolasiin taikinoihin... Enpä totakaan tienny. :) Ens kerralla sit uusiks. :D Katotaan, mitä näist tulee, vai tuleeko mitään. Kiitos monista neuvoista. :)
ap
[/quote]
Minä tein ihan saman mokan kertaalleen, puoleen litraan vaatii kaksi pussia. Ihan syötäviä niistä tuli, mitä nyt kohosivat pitkin peltiä korkeuden ottamisen sijaan. Kokeile sitä tuorehiivaa seuraavan kerran, on pullaan parempi.
[quote author="Vierailija" time="04.10.2014 klo 19:20"]
kuivahiivalle korkeampi käyntilämpö noin 42 astetta ja laita vaikka altaaseen lämmintä vettä ja ei vetoa tai kääri paksuun pyyhkeeseen, jos ei oo tunnissa kohonnu niin ei kohoa enää, tee pullat, ne kohoaa vielä paistaessa vähän.
[/quote]
Samalla tavalla mäkin teen aina, taikinan ku taikinan. Äsken tuli oikein makoisat patongit. Kaiken a ja o kuivahiivan kanssa on tarpeeksi lämmin vesi ja tuo lämpimät vedet lavuaariin on hyvä kikka. Varmasti kohoaa.
[quote author="Vierailija" time="04.10.2014 klo 19:34"]
[quote author="Vierailija" time="04.10.2014 klo 19:20"]
kuivahiivalle korkeampi käyntilämpö noin 42 astetta ja laita vaikka altaaseen lämmintä vettä ja ei vetoa tai kääri paksuun pyyhkeeseen, jos ei oo tunnissa kohonnu niin ei kohoa enää, tee pullat, ne kohoaa vielä paistaessa vähän.
[/quote]
Samalla tavalla mäkin teen aina, taikinan ku taikinan. Äsken tuli oikein makoisat patongit. Kaiken a ja o kuivahiivan kanssa on tarpeeksi lämmin vesi ja tuo lämpimät vedet lavuaariin on hyvä kikka. Varmasti kohoaa.
[/quote]
Ainiin, lisätäkseni laitan taikinaan aina pari lusikallista sokeria! Hiiva tykkää siitä.
joo nuin neklajati pannaan käymään. ah sitä nuoruutta, ku viinapönttö pöhisi sängyn alla.
Onkohan muna siihen syyllinen ainesosa?