Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pullataikina ei nouse...

Vierailija
04.10.2014 |

Ekaa kertaa teen pullaa... Oon jo tunnin odottanu. Samalla tein pizzataikinan ja kohos hienosti, et ei ainakaan aineksissa ole vika... Sämpylöitä olen tehnyt ennenkin ja hyvin on menny. Mitähän mä nyt tein väärin ja mikä tärkeintä, voinkohan korjata asian vielä jotenkin...? :/

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
04.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onkohan muna siihen syyllinen ainesosa?

Vierailija
2/17 |
04.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kai mä olen vahingossa laittanu liian kuumaa/kylmää maitoa... Tai jos laitoin liikaa jauhoja vahingossa... Äh!

 

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
04.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitoithan varmasti hiivaa? Kädenlämpöinen vesi? Tuoreet jauhot? Ei liikaa rasvaa? Vedoton kohotuspaikka?

Vierailija
4/17 |
04.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai et se muna olis kylmettäny sen maidon?

 

ap

Vierailija
5/17 |
04.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliko neste/ maito liian kuumaa? Kuuma neste on voinut tappaa hiivan,jolloin taikina ei nouse.

Vierailija
6/17 |
04.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näytä sille tissit. ...kyllä alkaa nousemaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
04.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitä rasvaa oli ihan hitosti, mutku ohjeessa käskettiin, niin mä laitoin. :D Olisko se siitä sit kyse?

 

ap

Vierailija
8/17 |
04.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

kuivahiivalle korkeampi käyntilämpö noin 42 astetta ja laita vaikka altaaseen lämmintä vettä ja ei vetoa tai kääri paksuun pyyhkeeseen, jos ei oo tunnissa kohonnu niin ei kohoa enää, tee pullat, ne kohoaa vielä paistaessa vähän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
04.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liian kuumaa se neste ei ollu mun mielestä. Ehkä sit liian kylmää. Jos tuo lämmittämällä viel kohoais... Toivotaan!

 

ap

Vierailija
10/17 |
04.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytitkö kuivahiivaa? Laitoithan kaksinkertaisen määrän hiivaa suolaisiin taikinoihin verrattuna? Mulla onnistuu aina hyvin tuorehiivalla, kuivahiiva ei jaksa kohottaa yhtä hyvin. Ei sitä taikinaa enää mikään pelasta, paistaessa voi vielä kohota jos et ole tappanut hiivaa liian kuumalla nesteellä vaan neste oli liian kylmää. Kohotusainetta ei kuitenkaan voi enää lisätä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
04.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytin kuivahiivaa ja en laittanu enemmän, ku suolasiin taikinoihin... Enpä totakaan tienny. :) Ens kerralla sit uusiks. :D Katotaan, mitä näist tulee, vai tuleeko mitään. Kiitos monista neuvoista. :)

 

ap

Vierailija
12/17 |
04.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisää taikinaan Viagraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
04.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raportoin nyt vielä, että sillä aikaa kun täällä vatvoin asiaa, niin se oli sittenkin alkanut nousemaan, kun laiton lämpösempään. :) Ehkä tästä vielä pulla syntyy. :D

 

ap

Vierailija
14/17 |
04.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.10.2014 klo 19:27"]Käytin kuivahiivaa ja en laittanu enemmän, ku suolasiin taikinoihin... Enpä totakaan tienny. :) Ens kerralla sit uusiks. :D Katotaan, mitä näist tulee, vai tuleeko mitään. Kiitos monista neuvoista. :)

 

ap
[/quote]

Minä tein ihan saman mokan kertaalleen, puoleen litraan vaatii kaksi pussia. Ihan syötäviä niistä tuli, mitä nyt kohosivat pitkin peltiä korkeuden ottamisen sijaan. Kokeile sitä tuorehiivaa seuraavan kerran, on pullaan parempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
04.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.10.2014 klo 19:20"]

kuivahiivalle korkeampi käyntilämpö noin 42 astetta ja laita vaikka altaaseen lämmintä vettä ja ei vetoa tai kääri paksuun pyyhkeeseen, jos ei oo tunnissa kohonnu niin ei kohoa enää, tee pullat, ne kohoaa vielä paistaessa vähän.

[/quote]

 

Samalla tavalla mäkin teen aina, taikinan ku taikinan. Äsken tuli oikein makoisat patongit. Kaiken a ja o kuivahiivan kanssa on tarpeeksi lämmin vesi ja tuo lämpimät vedet lavuaariin on hyvä kikka. Varmasti kohoaa.

Vierailija
16/17 |
04.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.10.2014 klo 19:34"]

[quote author="Vierailija" time="04.10.2014 klo 19:20"]

kuivahiivalle korkeampi käyntilämpö noin 42 astetta ja laita vaikka altaaseen lämmintä vettä ja ei vetoa tai kääri paksuun pyyhkeeseen, jos ei oo tunnissa kohonnu niin ei kohoa enää, tee pullat, ne kohoaa vielä paistaessa vähän.

[/quote]

 

Samalla tavalla mäkin teen aina, taikinan ku taikinan. Äsken tuli oikein makoisat patongit. Kaiken a ja o kuivahiivan kanssa on tarpeeksi lämmin vesi ja tuo lämpimät vedet lavuaariin on hyvä kikka. Varmasti kohoaa.

[/quote]

 

Ainiin, lisätäkseni laitan taikinaan aina pari lusikallista sokeria! Hiiva tykkää siitä.

Vierailija
17/17 |
04.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

joo nuin neklajati pannaan käymään. ah sitä nuoruutta, ku viinapönttö pöhisi sängyn alla.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan yhdeksän seitsemän