Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Jauhelihakastikkeesi resepti?

Vierailija
13.10.2014 |

Millaista yleensä teet?

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
13.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sipulit ja jauhelihat ensin pannulla. Sitten tomaattimurskaa ja mausteita (suola, kaneli, cayannepippuri, chiliä, ripaus sokeriakin joskus)

Vierailija
2/8 |
13.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu minkä kanssa tarjoan. Jos pastan kanssa niin sipulit, valkosipulia ja jauheliha pannulla, sitten Mutti-tomaattimurskaa, mausteet (pippuria, paprikaa ainakin) ja liemikuutio.

Jos teen perinteisen ruskean soosin niin ensin paahdan jauhelihan. Sitten valurautapannulle klimppi voita ja jauhoja, ruskistan hiljalleen mahdollisimman tummaksi, sitten vettä sekaan, liemikuutio ja jauheliha.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
13.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen soijarouheesta, mutta onnistuu se varmaan lihaversionakin. Ensin sipulia ja valkosipulia pannulle öljyssä, sitten jauheliha sekaan ja maustetaan (ainakin oregano, chili, suola), sitten sekaan porkkanaraastetta ja tomaattimurskaa. Lopuksi vielä ripaus sokeria (poistaa tomaattimurskan happamuuden) ja muutenkin maun tarkistus. Hyvää perusruokaa!

Vierailija
4/8 |
13.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu syödäänkö kastikkeen kanssa perunaa vai pastaa.

 

pastalle teen jauhelihakastikkeen näin:

paketillnen jauhelihaa ruskistetaan, reippaankokoinen sipuli pilkotaan joukkoon ja kuullotetaan myös. Tämän lisäksi raastetaan pari porkkanaa ja/tai jotain muuta juuresta joukkoon ja kuullotetaan niitäkin vähän. Sitten kaadtaan päälle tetrallinen tomaattimurskaa, maustetaan mustapippurilla, suolalla, oreganolla, basilikalla, (tai provencen sekoituksella) timjamilla ja ruokalisikallisella hunajaa. Haudutellaan hiljakseen niin pitkään kuin on aikaa (tämä on syötävää 10minuutissa, mutta paranee aina pariin tuntiin asti). Lopuksi voi sekaan lorauttaa vähän viinietikkaa tai punaviiniä.

 

perunalle teen näin:

paketillinen jauhelihaa ruskistetaan, silputtu sipuli kuullotetaan joukkoon. Tämän sekaan ripotellaan ja sekoitetaan noin3 rkl vehnäjauhoja. Lisätään puolisen litraa vetta. Sekoitetaan kunnes liemi kiehahtaa ja sakenee. Maustetaan pippurilla, suolalla, ja sinapilla tai lusikallisella tomaattipyrettä. Vähän lipstikkaa kannattaa myös laittaa. Sekaan voi heittää esim porkkanaa tms reilunkokoisa paloina. Haudutellaan vähintään 45 min, mieluusti pidempään. 

Vierailija
5/8 |
13.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pottujen kanssa perinteisesti voi, jauhot, vesi, mustapippuri, suola ja ketsuppi. Pastan kanssa tomaattimurska, tomaattipyre, sipuli, valkosipuli, mustapippuri, suola ja vähän sokeria.

Vierailija
6/8 |
13.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskista jh ja sipuli, jauhot sekaan ja ruskistelua. Tomaattimurskaa ja vettä. Tarpeeksi suolaa ja mustapippuria ja hiljainen keihutus 30 min. Koskenlaskijaa sekaan ja vartin muhiminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
14.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskistan jauhelihat ja sipulin. Maustan suolalla ja maustepippurilla. Sekaan purkki kermaa sekä loraus maitoa. Kun alkaa porista, lisään maizena-kastikesuurustetta. Jos on porkkanaa ja korianteria niin niitä vielä sekaan. Tämä siis yleensä perunamuussin/perunoiden kanssa. Jos lisukkeena spagettia niin saatan lisätä tilkkasen tomaattisosetta tms. joukkoon.

Vierailija
8/8 |
14.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei perunan kanssa tomaatteja kastikkeeseen. Muuten oivia reseptejä, melko lähellä omiani. 

Ikävä kyllä joydun taas tarkkailemaan painoani, joten jauhelihakastike on vähän aikaa pannassa. Muutaman kuukauden välein kyllä parasta herkkua, kun harvoin saa.

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi yksi kolme