Onko hyvää pitsapohjakastikereseptiä?
Tuli tuosta kastikeavauksesta mieleen, että minulla olisi käyttöä hyvälle pitsakastikkeelle. En ole yrityksistä huolimatta saanut tehtyä mitään muuta kuin ok-tasoista koskaan. Auttakaa, hyvät ihmiset! :)
Kommentit (15)
M teen näin: kuullota silputtu sipuli, mahd lisää vähän valkoosipulia. Lisää siihen tetrallinen tomaattimurskaa, rouhittua mustapippuria, suolaa, basilikaa, oreganoa ja lipstikkaa, mahdollisesti myös persiljaa, sekä lusikallinen hunajaa. Hauduta vartti.
Ostat laadukasta tomaattimurskaa, vaikka Muttia. Kuullotat hienoksi silputtua sipulia, valkosipulia, porkkanaa ja selleriä sekä tomaattipyrettä öljyssä. Kaadat päälle ensin punkkua ja sen vähän haihduttua tomaattimurskan. Maustat basilikalla ja timjamilla sekä suolalla, pippurilla ja pienellä määrällä sokeria. Annat hautua vähintään tunnin ja tarkistat maun.
Tä on hyvä helppo ja nopee: puol tölkkiä paseerattua tomaattia, pari pikku prk tomaattipyreetä ja iso lörtsäys Lidlin salsaa. Tautisen hyvää!
Täh, ihanko tosissanne te jaksatte keitellä kasaan pizzan tomaattikastikkeita!? Maksaako se tosiaan vaivan? Mä laitan aina suoraan tölkistä tai purkista pizzan päälle luomutomaattisosetta, mustapippuria, kuivattua basilikaa ja oreganoa. Ja mä oon kuvitellut olevani kuitenkin melko artesaani kokkailuissani, teen esimerkiksi pestot, meksikolaiset salsat, hummukset, cuacamolet ja muut sörsselit ihan alusta asti itse. Ja tietenkin leivon sen pizzapophjan.
Kiitos paljon! Reseptien yhteisiä tekijöitä kun katsoo, niin olen itse ehkä aina arkaillut sokerin tms. kanssa niin että sillä ei ole ollut oikeasti mitään vaikutusta. Olen myös käyttänyt vaihtoehtoisesti pyretä tai tomaattimurskaa, en molempia. Kolmas on, että en ole yksinkertaisesti malttanut hauduttaa. Kiitos vielä kerran!! :)
Kannattaa todella keitellä kasaan ihan huolella. Täyteläinen maku ja oikea koostumus saadaan sillä tavalla.
Silloin kun en jaksa keittää teen näin: tomaattisosetta, siihen joukkoon yrttejä, suolaa, sokeria, valkosipulia. Lisäksi vähän tabascoa ja pari ruokalusikallista tequilaa.
[quote author="Vierailija" time="27.08.2014 klo 19:06"]Ostat laadukasta tomaattimurskaa, vaikka Muttia. Kuullotat hienoksi silputtua sipulia, valkosipulia, porkkanaa ja selleriä sekä tomaattipyrettä öljyssä. Kaadat päälle ensin punkkua ja sen vähän haihduttua tomaattimurskan. Maustat basilikalla ja timjamilla sekä suolalla, pippurilla ja pienellä määrällä sokeria. Annat hautua vähintään tunnin ja tarkistat maun.
[/quote]
Tää on juuri sama ohje jolla itsekin teen!
Oksennus-ripuli-ananaskastike toimii aina!
Mä teen aina isomman satsin kerralla. Loput pakastan seuraavaa kertaa varten. Pakastetusta voi tehdä myös vaikka jauhelihakastiketta tai heittää lihapadan sekaan.
[quote author="Vierailija" time="27.08.2014 klo 19:08"]Täh, ihanko tosissanne te jaksatte keitellä kasaan pizzan tomaattikastikkeita!? Maksaako se tosiaan vaivan? Mä laitan aina suoraan tölkistä tai purkista pizzan päälle luomutomaattisosetta, mustapippuria, kuivattua basilikaa ja oreganoa. Ja mä oon kuvitellut olevani kuitenkin melko artesaani kokkailuissani, teen esimerkiksi pestot, meksikolaiset salsat, hummukset, cuacamolet ja muut sörsselit ihan alusta asti itse. Ja tietenkin leivon sen pizzapophjan.
[/quote]
Kyllä maksaa ;) ja siinä se porisee itsekseen samalla kun leipoo pohjaa tai pilkkoo muita aineksia.
Osta valmispastakastikepurkki, semmonen maustettu tomaaitijutska.
400g tomaattimurskaa, pippuria, suolaa, grillausmaustetta ja muutama tippa tabascoa. Joskus laittanut vähän tomaattipyrettä joukkoon. Keitetään pienellä lämmöllä 20 min ja jos on aikaa niin jäähdytetään rauhassa niin maustuu.
400g tomaattimurskaa, pippuria, suolaa, grillausmaustetta ja muutama tippa tabascoa. Joskus laittanut vähän tomaattipyrettä joukkoon. Keitetään pienellä lämmöllä 20 min ja jos on aikaa niin jäähdytetään rauhassa niin maustuu.
Lämmitä oliiviöljyä hetki miedolla lämmöllä. Lisää pannulle paprikajauhetta reilulla kädellä (muutama rkl). Lisää myös valkosipulimurskaa, tuoreita yrttejä (esim. oregano, timjami, basilika) tai pizzamausteseosta, mustapippuria ja suolaa. Kuullota hetki. Älä missään nimessä polta pohjaan. Lisää tomaattipyrettä. Sen jälkeen lisää tomaattimurskaa ja paseerattua tomaattia. Kuumenna ja maista. Lisää hieman sokeria. Sitten ehkä taas suolaa ja pippuria niin, että on hyvää.
Se on siinä. :)