Pitääkö omenat kuoria omenapiirakkaan
Kommentit (11)
Ei oo pakko kuoria. Ja tuleehan siitä vähän terveellisempääkin, jos jättää kuoret. :)
Mä kyllä useimmiten kuorin.
Ei tarvi, mutta riippuu omenalajista, minkälaisiksi ne kuoret muuttuvat omenan kypsyessä. Jos tulee "sitkeitä retaleita" kuoritaan mieluiten pois.
Kannattaa kuoria. Harmittaa hyvä piirakka, missä ikäviä suutuntumia kuorista.
[quote author="Vierailija" time="04.09.2014 klo 09:36"]Kannattaa kuoria. Harmittaa hyvä piirakka, missä ikäviä suutuntumia kuorista.
[/quote]
Puhumattakaan siemenkodan jäänteistä...
[quote author="Vierailija" time="04.09.2014 klo 09:29"]
omasta puusta
[/quote]
En kuorisi, pesisin vain! Ylleensä teen kotimaisista omenoista piirakan siten, että raastan kuorineen raastinraudan karkealla terällä raasteeksi siten, että siemenkota jää jämäksi eli pois piirakasta. Ei myöskään syödessä haittaa kuoret, kun ovat niin pieninä palasina. En itsekään tykkää sitkeistä kuoriviipaleista, joita jää, kun omena viipaloidaan kuorineen piirakkaan.
Mä kuorin aina ja kuullotan vielä voissa ja sokerissa paistinpannulla
Tein omenakaurapaistoksen oman puun omenista, enkä kuorinut. Ei tuntunut ällöttävältä suussa. Tuskin piirakkaankaan tarvitsee kuoria.
Ei tartte, siemenkodat pois vaan! Kyllä ne uunissa pehmenee.
Minä kuorin, ällöjä ne sitkeät retaleet...