Lehtikaali
Ihan uusi tuttavuus mulle, mutta kiinnostuin sen ravinnepitoisuuden vuoksi. Miten siitä syötävää laittaisi?
Kommentit (33)
^ Mä katsoin tuota sivustoa ja se siskonmakkarakeitto resepti oli mielenkiintoinen.
Olen jo monesti yrittänyt tuota etsiä meidän lähiprismasta ja K-supermarketista, mutta ei ole nähtävästi valikoimissa. Haluaisin itsekin sitä kokeilla juurikin ravinnepitoisuuden takia. Täytyy vissiin kysellä kauppiaalta voisiko tilata, koska olen lukenut, että nyt alkusyksyllä on sato kypsynyt.
^ Mä huomasin Prismassa olevan. En tosin muista oliko kotimaista.
^ Ei tullut tuota sipsireseptiä katsottua. Jos siinä täytyy olla kuivuri, niin sitä mulla ei ole.
[quote author="Vierailija" time="30.08.2014 klo 17:30"]
Olen jo monesti yrittänyt tuota etsiä meidän lähiprismasta ja K-supermarketista, mutta ei ole nähtävästi valikoimissa. Haluaisin itsekin sitä kokeilla juurikin ravinnepitoisuuden takia. Täytyy vissiin kysellä kauppiaalta voisiko tilata, koska olen lukenut, että nyt alkusyksyllä on sato kypsynyt.
[/quote]
Pakko nyt kysyä mitä alapeukutettavaa tässä on? Kun ei meidän Prismassa ollut, kun juuri torstaina sitä sieltä etsiskelin. On täällä kummaa väkeä...
^ Älä välitä niistä peukuista, ihan lapsellisen hölmöä touhua.
[quote author="Vierailija" time="30.08.2014 klo 17:39"]
^ Ei tullut tuota sipsireseptiä katsottua. Jos siinä täytyy olla kuivuri, niin sitä mulla ei ole.
[/quote]
Ihan vaan uunissa onnistuu. Kunhan tarkkailee ette pala.
[quote author="Vierailija" time="30.08.2014 klo 17:39"]
^ Ei tullut tuota sipsireseptiä katsottua. Jos siinä täytyy olla kuivuri, niin sitä mulla ei ole.
[/quote]
Ei tartte kuivuria, teet uunisssa.
Peset ne kaalilehdet, annan kuivua ja poistat ne lehtiruodit.
Laita uuni 150 asteeseen.
Laitat ne lehtikaalit hieman pienemmiksi paloiksi ja sitten sellaiseen hedelmämuovipussiin, lisäät pussiin hieman suolaa, mausteita vaikkapa pikkuisen karria, ja hieman öljyä, sitten suljet pussin. Hierot pussin avulla öljyn ja mausteet lehtiin, sitten avaat pussin ja tyhjennät lehdet uunipellille, jossa paperi.
Laita n. 20 minuutiksi uuniin. Valmiita ovat kun lehden sivut ovat hieman ruskettuneet.
Minä teen lehtikaalin arkena niin, että revin ensin nopeasti karkeimmant kannat pois ja höyrytän kokonaisia lehtiä viitisen minuuttia höyrikattilassa. Tämän jälkeen nostan lentiköntän leikkuulaudelle ja viipaloin köntsän noin sentin levyisiksi suikaleiksi. Suikaleet freesaan pehmeiksi oliiviöljyssä kasarissa ja ripautan sekaan vähän pippuria ja suolaa. Nostelen seoksen annoskulhoihin ja murustan jokaisen päälle pari fetakuutiota.
Tästä pitävät kaikki perheemme jäsenet nirsoista herkkusuihin ja on tosi nopea ja helppo laittaa. Aina ei tarvita kaveriksi kuin muutama voileipä, jossa päällyksenä voita ja jotain proteiinia, juustoa, maksamakkaraa ym.
Voi ei mitä typoja. Siis karkeimmat, höyrykattilassa, lehtiköntän, leikkuulaudalle.
14
^ Kuulostaa itämaiselta. Joskus olen freesannut kiinankaalia. Mulla ei ole höyrykattilaa, mutta onnistunee ihan vesihauteeen avulla. Kiitti vinkistä.
Ei höyrytykseen tarvitse erillistä höyrykattilaa. Ostaa voi tällaisen ritilän, joka mukautuu monenkokoiseen kattilaan eikä vie paljon tilaa.
Ihan salaattia teen. Puristan päälle sitruunan mehun, lisään hiukan oliiviöljyä ja ripauksen suolaa. Sinne salaattiin vielä laitan marinoitua tofua, saksanpähkinöitä ja luumuja. Hyvää on! :)
Melko karkeaa kamaa on raakana. Itse teen usein muhennosta, kuullotan hiukan sipulia, silputut kaalit pannulle, suolaa, mustapippuria, kermaa ja haudutus.
Eilen juuri ostin tuota hetken mielijohteesta ja nyt on heti av:lla jonkun aloitus ja vinkkejä. Kiitos :) !
Minkähän verran ravinnearvot heikkenevät ryöpätessä?