Ideoita viikonlopun ruokiin? Jotain "kivaa" olisi kiva tehdä :)
Kysymys tulikin otsikossa. Viime viikonloppuna tehtiin texmex-ruokia, mutta mitäs tänä viikonloppuna? Aikaa on, ruokarajoitteita ei ole. Jotain arkiruuasta (joka on meillä keittoja, laatikoita, kastikkeita, wokkeja) poikkeavaa olisi mukava tehdä.
Ainoat ns. rajoitteet on, että esim. pastasta meillä ei erityisemmin välitetä, eli sitä ei kannata ehdottaa.
Pizzaakaan ei jotenkin huvita nyt syödä, mutta mitäs muuta sellaista mukavaa olisi? Pulled porkia oli juuri vähän aikaa sitten.
Kommentit (17)
Tee moussakaa. Mulla tekis sitä just nyt mieli. Jälkkäriksi juustokakkua.
Meinasin just ehdottaa possuwokkia paistetuilla nuudeleilla.
[quote author="Vierailija" time="28.08.2014 klo 19:26"]
Risottoa, uunilohta, karitsaa jossain muodossa esim fileenä tai lapaa foliossa kasvisten kanssa, täytettyjä broilerinfileitä, omatekoiset hampurilaiset.
[/quote]
Kiitos vastauksesta! Uunilohi ja broilerinfileet kuuluvat meillä arkiruokiin myös, joten ne eivät nyt innosta. Huomenna menemme töistä porukalla hampurilaisbuffetiin, joten sekin on pois suljettu. Karitsa ja risotto ovat hyviä ideoita, mutta kumpaakaan en ole koskaan valmistanut, joten olisko jotain takuuvarmoja reseptejä vinkata? Ainakin risotto on käsittääkseni melko vaikea tehdä?
ap
[quote author="Vierailija" time="28.08.2014 klo 19:35"]
Satay-vartaita
[/quote]Hmmm.. tässä voisi olla ideaa. Kiitos, menen vähän googlailemaan!
ap
Kukkoa viinissä. Mulla just sellanen tulossa, tosin luomukanasta.
Täytettyjä lettuja, sieni- tai jauhelihasörsselit väliin, herkkuruokaa suoraan kasarilta.
http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/karitsan-lapapaistiquote author="Vierailija" time="28.08.2014 klo 19:37"][quote author="Vierailija" time="28.08.2014 klo 19:26"]
Risottoa, uunilohta, karitsaa jossain muodossa esim fileenä tai lapaa foliossa kasvisten kanssa, täytettyjä broilerinfileitä, omatekoiset hampurilaiset.
[/quote]
Kiitos vastauksesta! Uunilohi ja broilerinfileet kuuluvat meillä arkiruokiin myös, joten ne eivät nyt innosta. Huomenna menemme töistä porukalla hampurilaisbuffetiin, joten sekin on pois suljettu. Karitsa ja risotto ovat hyviä ideoita, mutta kumpaakaan en ole koskaan valmistanut, joten olisko jotain takuuvarmoja reseptejä vinkata? Ainakin risotto on käsittääkseni melko vaikea tehdä?
ap
[/quote]
Mun mielestä risotto ei ole vaikea tehdä :) Ja karitsa on tätä nykyä meidän lemppari kun tehdään just vähän parempaa viikonloppuruokaa. Tässä meidän suosikkeja
[quote author="Vierailija" time="28.08.2014 klo 19:44"]http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/karitsan-lapapaistiquote author="Vierailija" time="28.08.2014 klo 19:37"][quote author="Vierailija" time="28.08.2014 klo 19:26"]
Risottoa, uunilohta, karitsaa jossain muodossa esim fileenä tai lapaa foliossa kasvisten kanssa, täytettyjä broilerinfileitä, omatekoiset hampurilaiset.
[/quote]
Kiitos vastauksesta! Uunilohi ja broilerinfileet kuuluvat meillä arkiruokiin myös, joten ne eivät nyt innosta. Huomenna menemme töistä porukalla hampurilaisbuffetiin, joten sekin on pois suljettu. Karitsa ja risotto ovat hyviä ideoita, mutta kumpaakaan en ole koskaan valmistanut, joten olisko jotain takuuvarmoja reseptejä vinkata? Ainakin risotto on käsittääkseni melko vaikea tehdä?
ap
[/quote]
Mun mielestä risotto ei ole vaikea tehdä :) Ja karitsa on tätä nykyä meidän lemppari kun tehdään just vähän parempaa viikonloppuruokaa. Tässä meidän suosikkeja
[/quote]
Hitto mä oon huono tabletin kanssa mutta toi karitsaresepti toimii aina ja risotto sopii kaveriksi.
[quote author="Vierailija" time="28.08.2014 klo 19:40"]
Raclette tai fondue!
[/quote]Kumpaankaan ei ole välineitä :( Tosin fondueta varmaan voisi tehdä kyllä jotenkin tavallisessakin padassa? Oi vitsi, muistin juuri miten lapsuudessa parhaan kaverini luona tehtiin fondueta niin, että fonduepadassa oli jokin liemi ja siellä ihanan mureita lihapaloja. Sitten oli erilaisia mausteita, joista tehtiin omalle lautaselle sekoitus, otettiin padasta lihapala ja dipattiin siihen mausteeseen. Se oli niiiiiiiiin hyvää!
ap
Karitsalinkin sain tuosta napattua, ja tuohan onkin tosi helppo tehdä! Luulin, että karitsassa on joku supertarkka kypsennysaika ja kypsennysaste ja punaisuus ja vaikka mitä :) Kiitos!
ap
Mä lopetan lainailun ja linkittämisen kun en tabletilla osaa. Mut ole hyvä, toi karitsaresepti on tosiaan helppo ja hyvä. Eikä filepihvikään vaadi paljoa, paistaa vaan pinnat ja laittaa hetkeksi foliossa uuniin vetäytymään :)
Risotto ei ole vaikea, sen sijaan oikein herkkua kunhan ei kypsennä riisiä ylikypsäksi ja nestettä on valmiissa ruoassa tarpeeksi.
Kuullota sipulia (älä ruskista), sekaan riisiä syöjien määrästä riippuen, sekaan kiehuvaa nestettä (esim. vesi + liemikuutio) ja valkoviiniä tai kuivaa kuoharia pari desiä. Anna nesteen imeytyä. Oikeaoppisesti lisätään nestettä vasta kun edellinen on imeytynyt, en aina jaksa itse noudattaa tätä. "Täytteeksi" voi laittaa mitä vaan. Kypsää kanaa, sieniä vähän myöhemmin nesteeseen kypsymään, ihan lopuksi sulatettuja ja valutettuja katkarapuja, pilkottua paprikaa, mitä vain kasviksia kunhan jäävät al denteksi... Alkoholi kiehuu ruoasta pois.
Lopuksi parmesania. Sienirisottoon lorautan loppuvaiheessa kermaakin. Varmistan välillä kypsennysaikana, ettei riisi pääse liian kypsäksi.
Risottoa, uunilohta, karitsaa jossain muodossa esim fileenä tai lapaa foliossa kasvisten kanssa, täytettyjä broilerinfileitä, omatekoiset hampurilaiset.